שתף קטע נבחר

games.co.il

ביקורטרו: המכונה המופלאה

והפעם אנחנו חוזרים למשחק מרהיב מתחילת שנות התשעים שלא היה כמוהו לפניו או אחריו. רוצים לבנות מכונות מרהיבות ומסובכות להחריד? TIM יאתגר אתכם. ויש גם בונוס: גרסה מודרנית של המשחק הזה

בסצינה הפתיחה הבלתי נשכחת בסרט שאת שמו דווקא כן שכחתי, נראית מכונה מהסוג של כדור נופל, שמפעיל מנופים, שמדליקים נר, שמפוצץ בלון, שמפעיל גלגלי שיניים ומיליון דברים אחרים – הכל כדי שבסוף יופעלו מכונת הקפה והטוסטר. מה לא עושים למען האוטומציה.

 

מכונה דומה, מככבת בסרט שאני דווקא כן זוכר: סוכן ה-FBI המשועמם סטנלי גודספיד (ניקולס קייג') בונה מכונה שכזו, שבסופו של דבר בסך הכל יורה חץ מקשת, מיד לפני שהוא נקרא לבדוק חבילה חשודה בסרט הפעולה המהולל "הפריצה לאלקטרז".

 

עוד בגיימס:

 

מכונות כאלה של תגובת שרשרת, מהסוג של דבר שמפעיל דבר אחר שמפעיל דבר שלישי ורביעי הן מגניבות באופן מוחלט - גם אם בדרך כלל אין להן בורג אחד פרקטי בגוף. הן נקראות בין השאר "מכונות רוב גולדברג", על שם ממציא וצייר קריקטורות אמריקאי שהתפרסם בציור מכניזמים מורכבים להבהיל לביצוע משימות פשוטות.

 

עכשיו חזרו איתנו לשנות התשעים העליזות, אז יצא משחק המחשב הראשון שאפשר לנו לבנות מכונות רוב גולדברג וירטואליות.

 

 

The Incredible Machine המקורי יצא בשנת 1992, תחת הגג של ענקית המשחקים דאז סיירה, ונוצר על ידי האולפן של ג'ף טאנל, חלוץ גיימינג ממייסדי אולפן Dynamix. הרעיון שמאחורי המשחק היה פשוט: השחקן צריך לפתור שורה של משימות יומיומיות, כמו "קלע את הכדור לסל" או "הפעל את המאוורר", על ידי בניית מכונות מהסוג שתואר למעלה בתוך שדה שבו עובדים עקרונות פיזיקה בסיסיים.

 

לרשות השחקן עומד מגוון אדיר של כלים: חבלים, מנורות, נרות, מקלות דינמיט, מסועים, מכרסמים (אמיתיים. כאלה עם פרווה, שרצים בתוך גלגל), גלגלות, אקדחים, כדורים מסוגים שונים (באולינג, כדורסל, טניס ומה לא), מספריים, בלונים ובטוח שלא רשמנו את הכל...

 

בכל משימה הכלים מוגדרים מראש (למשל חבל, גלגלת, בלון ושני אקדחים) – מה שהופך את בניית המכונה לאתגר שדורש הרכבה מדויקת ועליה על הרעיון הנכון. המשחק הכיל עשרות חידות שכאלה, כאשר כדי לגוון את העניינים, בחלק מהמשימות יושמו תנאי כבידה ולחץ אוויר שמחוץ לעולמנו, כדי לדרוש מהשחקן להסתגל לסביבה חדשה.

 

 

ההמשך, The Incredible Machine 2

 

החלק המגניב באמת במשחק היה מצב "ארגז החול", בונה שלבים חופשי שאפשר לכם לייצר איזו מכונה מטורפת שרק תרצו עם כל מגוון החפצים - הזדמנות לתת למהנדס המטורף שבתוככם להתבטא.

 

הגרפיקה והצליל במשחק היו בסיסיים אפילו לתקופתם, אבל המשחקיות של TIM היא עד היום מאותו סוג נדיר וממכר שיגרום לכם לשבת שעות ולחתוך פירות עם חרב (ולא בגרסת ה-Fruit Ninja של ימינו). המשחק זכה להצלחה בקרב קהל רחב, ולמעשה היה אחת מהצלחות שוק הקז'ואל הממשמש ובא הראשונות ומבשר ז'אנר "משחקי הפיזיקה" שכל-כך פופולריים בפלאש כיום.

 

הנוסחה המקורית הייתה כל-כך שלמה ולעניין, שההמשכים שיצאו למכונה המופלאה היו שיפורים וליטושים למתכון המקורי. The Even More Incredible Machine שיצא ב-1993, The Incredible Machine 2 שיצא ב-1994, The Return of the Incredible Machine: Contraptions שיצא ב-2000 וההפקה המחודשת שלו שיצאה ב-2001 (גם לפאלם!) – כולם בעיקר מוסיפים חפצים וחידות, ומכילים שיפורי גרפיקה וסאונד לאב המייסד של הסדרה.

 

 

קלאסיקות, כידוע, לא מתות. זה בהגדרה. כיום אפשר למצוא ב-AppStore גירסה של דיסני ל-TIM שנושאת את השם המחייב, אם כי לפי הביקורות ותלונות המשתמשים הותיקים – מדובר במשחק קל הרבה יותר מהמקורי.

 

למי שלא מסתפק בחיקויים עם גרפיקה חמודה מדי רוצה את הדבר האמיתי, יכול למצוא אותו ברשת ולהריץ על PC עם DOSBox. רק לא לשכוח לחבר חבל לקופסה עם עכבר שרץ בתוך גלגל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים