שתף קטע נבחר

צילום: AP

צפון קוריאה: ישראל ב"טירוף לוחמני" כלפי איראן

בהתבטאות נדירה האשימה המדינה הקומוניסטית המבודדת את ארה"ב וישראל בחשיפת תוכניתן לתקיפה צבאית באיראן. "המצב המסוכן שנוצר במזה"ת עלול להוביל למלחמה". איראן: "עימות בין המשטר הציוני למעצמה כמו איראן - התאבדות"

בהתבטאות נדירה ביותר, האשימה היום (יום א') צפון קוריאה את ישראל וארצות הברית ב"טירוף לוחמני" לנוכח מה שהיא מכנה "האיומים בתקיפת מתקני הגרעין האיראניים".

 

איראן מתגרענת - כל הכתבות:

 

"המצב המסוכן שנוצר במזרח התיכון עלול להוביל למלחמה. ישראל וארה"ב חשפו את תוכניתן לתקיפה צבאית באיראן", נכתב בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית בפיונגיאנג.

 

מי כאן התוקפן האמיתי? הצפון מפציץ אי של הדרום, אשתקד (צילום: AP ) (צילום: AP )
מי כאן התוקפן האמיתי? הצפון מפציץ אי של הדרום, אשתקד(צילום: AP )

 

במקביל, שר ההגנה של איראן, הגנרל אחמד וחידי, התייחס לאיומיה של ישראל לתקוף באיראן ואמר כי "עימות בין המשטר הציוני עם מעצמה כמו איראן הוא בגדר התאבדות".  

 

וחידי הזהיר כי אם ישראל מתכוות לתקוף את איראן, "עליה לקחת בחשבון כי זה יהיה סופה". וחידי לא התייחס בדבריו לפיצוץ אמש בבסיס הצבאי של משמרות המהפכה ליד טהרן.

 

בשבוע שעבר, יממה לאחר פרסום הדו"ח על תוכנית הגרעין של איראן, אמר בכיר בצי האמריקני שהוא מודאג יותר מצפון קוריאה מאשר ממדינות אסיאתיות אחרות, בהן המעצמה הצבאית העולה סין.

 


תוכנית הגרעין האיראנית - המוקדים העיקריים

תוכנית הגרעין האיראנית - המוקדים העיקריים
אתר מיקום

פעילות

מתקן העשרת אורניום 

נתנז "הלב" של תוכנית הגרעין. 9,000 צנטריפוגות הפועלות ב"קסקדות" (מערכים) של 164. אתר תת-קרקעי המבוצר בבטון מזוין ומוגן בעזרת סוללות נ"מ
מתקן העשרת אורניום פורדו, ליד קום

נכרה בצלע הר בבסיס של משמרות המהפכה ליד העיר הקדושה לשיעים. 2,140 צנטריפוגות הותקנו במקום, אך רק מעט מהן פועלות

מתקן להמרת אורניום איספהאן מפעל קריטי, המשרת את מתקני ההעשרה. האורניום הגולמי, "העוגה הצהובה", מאוחסן כאן ומומר לגז UF6, שאותו מזינים לצנטריפוגות בנתנז וקום
כור גרעיני על בסיס "מים כבדים" אראק מסלול נפרד ומקביל להעשרת האורניום בנתנז וקום - כור לייצור פלוטוניום בקיע. צפוי להפוך למבצעי ב-2013, אז יפיק 9 ק"ג פלוטונים בשנה, שמספיקים לייצור שתי פצצות
בסיס צבאי פרצ'ין

בבונקרים תת-קרקעיים נערכו ניסיונות להפעלה בו-זמנית של חומרי נפץ שהם חלק ממנגנון הפצצה, וכן ניסויים הידרודינמיים שקשורים לפיתוח נשק גרעיני

כור ניסיוני טהרן כור למטרות מחקר שנפתח מחדש אחרי המהפכה בסיוע מארגנטינה. משמש להכשרת מדענים ולטענת האיראנים נועד לסייע בפיתוח תרופות למחלות חשוכות מרפא כסרטן
מכרות אורניום דרום ומרכז המדינה על פי הערכות, באיראן עד 10 מכרות. בגדולים - סקאנד וגצ'ין - כורים 70 טונות אורניום בשנה.
כור גרעיני אזרחי בושהר כור "כשר" להפקת חשמל הפועל תחת בקרה רוסית. מוטות הדלק המשומשים מועברים לעיבוד מחדש ברוסיה. אם איראן תפר את החוזה, עשוי לסייע בייצור פלוטוניום

 

סגן האדמירל סקוט סוויפט קיבל לפני חודשיים את הפיקוד על הצי השביעי. לדבריו, בזמן שצבא ארה"ב מקיים יחסים "פתוחים וחזקים" עם סין, הוא גם מקדיש זמן רב ומחשבה לצפון קוריאה בגלל "הקושי לצפות אותה".

 

סוויפט אמר שסין משתמשת בעוצמה הצבאית והדיפלומטית שלה כדי להגן על קשת האינטרסים שלה ברחבי העולם. אך לדבריו הוא לא מודאג מכך יותר מדי משום שארה"ב חולקת עם סין אינטרסים רבים משותפים.

  

הדאגה האמריקנית מצפון קוריאה מובנת לאור העובדה שלעתים קרובות נוקטת המדינה הקומוניסטית המבודדת פרובוקציות שאף גובות חיי אדם. לשם דוגמה, בשנה שעברה שיגרה פיונגיאנג עשרות פגזים לעבר אי שנמצא תחת ריבונות דרום קוריאה ולעבר אזור הים המקיף אותו, סמוך לגבול המערבי שלהן. לפחות שני חיילים דרום-קוריאנים נהרגו ו-12 נוספים נפצעו, שניים מהם באורח קשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזהיר ממלחמה במזה"ת. קים ג'ונג איל
צילום: EPA
גיבוי מצפון קוריאה. אחמדינג'אד
צילום: AFP, IRANIAN PRESIDENCY
מומלצים