שתף קטע נבחר

נפאל: 800 תרמילאים תקועים שוב ליד האוורסט

רק בשבוע שעבר חולצו יותר מ-2,000 איש שנתקעו בעיירה לוקלה בדרכם לטפס על ההר הגבוה בעולם. במשך שבוע הם השתכנו באוהלים והתמודדו עם אזילת המזון. כעת כיסה שוב ערפל את האזור, ואין המראות או נחיתות

גורמים רשמיים בנפאל הודיעו הבוקר (יום ד') כי מזג אוויר קשה שורר שוב למרגלות האוורסט, ההר הגבוה בעולם, וכתוצאה מכך שוב תקועים באזור כ-800 מטיילים שאינם יכולים לצאת לטרקים או לשוב לבירה קטמנדו. רק בשבוע שעבר חולצו משם יותר מ-2,000 תרמילאים שנתקעו בעיירה לוּקלה למשך יותר משבוע.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול:

 

איש נמל התעופה בלוקלה, לקסמי דבקוטה, סיפר כי שדה התעופה המקומי, שנחשב גם כך לאחד המסוכנים בעולם, כוסה בערפל בארבעת הימים האחרונים, וכעת שוב אף מטוס אינו יכול לנחות במקום. בשבוע שעבר התאפשר הפינוי רק אחרי ימים ארוכים שבהם נאלצו התרמילאים להשתכן באוהלים ומלאי המזון שלהם הלך ואזל, וכעת עלול להיווצר מצב דומה.

 

תרמילאים שנתקעו למרגלות האווסט חוזרים לקטמנדו בשבוע שעבר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תרמילאים שנתקעו למרגלות האווסט חוזרים לקטמנדו בשבוע שעבר(צילום: רויטרס)

 

עשרות אלפי תרמילאים ומטפסי הרים מבקרים מדי שנה באזור סלוקהומבו שבצפון-מזרח נפאל, שם שוכן האוורסט.

שדה התעופה בלוקלה הוא הדרך האווירית היחידה להגיע לשם כדי להתחיל את הטיול בהר הגבוה בעולם. שדה התעופה הזה נחשב לאחד המסוכנים בעולם בשל מסלול ההמראה הקצר שלו, השוכן מול צלע הר, ותאונות קטלניות אירעו בו לא פעם.

 

עונת הסתיו, בין ספטמבר לנובמבר, היא עונת שיא בתיירות לנפאל, מדינה יפהפייה ועתירת משאבים, אך גם הענייה ביותר בדרום אסיה. התיירות מהווה כמעט ארבעה אחוזים מהתוצר המקומי הגולמי שלה.

 

ישראלי שנתקע: זה מלחיץ, לא היה מקום

שלומי וברכה חלוצי, זוג תרמילאים מישראל, חזרו לישראל בשבוע שעבר אחרי שהיו בין אלפי התקועים שנאלצו להישאר בלוקלה בשבעת הימים שלפני כן. "המצב הזה ממש לא נעים. אתה לחוץ, אין לך אוטונומיה משלך, יש טיסות המשך או טיסה חזרה לארץ", שחזר שלומי. הוא סיפר כי ערב הפינוי בשבוע שעבר, לוקלה כבר הייתה מלאה עד אפס מקום.

 

תיירים בנפאל בשבוע שעבר. המחירים בלוקלה האמירו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תיירים בנפאל בשבוע שעבר. המחירים בלוקלה האמירו(צילום: AFP)

 

"האכסניות היו מלאות, ויוקר המחיה עלה בהתאם", אמר הצעיר, בשנות ה-20 לחייו, "אם באכסנייה היו רואים שאתה

לא רווחי - לא צורך מספיק אוכל למשל, אז היו מעיפים אותך. נאלצנו לעבור בכל פעם ממקום למקום".

 

שלומי, סטודנט לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית, סיפר כי בזמן שהיה בלוקלה, אנשים שם היו בלחץ גדול. "הרבה נשים בכו שהן רוצות לצאת, אבל דרך החילוץ האווירי היחידה הייתה לשלם אלף דולר למסוק, וזה גם היה מסוכן. מי שרוצה לצאת שלא דרך האוויר, צריך ללכת חמישה ימים עד למקום שממנו אפשר לקחת אוטובוס של עשר שעות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תיירים צרפתים חוזרים מלוקלה לפני כשבוע
צילום: AFP
נובמבר הוא עונת שיא בתיירות לנפאל. מטיילים בשבוע שעבר בנפאל
צילום: AP
מומלצים