שתף קטע נבחר

סוף לנשיקת האפיפיור והאימאם. ונתניהו-אבו מאזן?

גבות רבות הורמו לנוכח מסע הפרסום של "בנטון", אך רק במקרה אחד הוגשה מחאה - בתמונתו של בנדיקטוס ה-16 עם האימאם של קהיר - מה שהוביל להסרת הפרסומת בבהילות

ל"נציגו של אלוהים על פני אדמות" כוח מיוחד: מרגע שהוותיקן מחה על פרסומת מתגרה עברה שעה - והיא הוסרה. חברת הביגוד "בנטון" הסירה אמש (יום ד') את הכרזות שבהן נראה האפיפיור בנדיקטוס ה-16 מתנשק עם האימאם של קהיר, שייח אחמד אל-טייב, כחלק ממסע הפרסום השנוי במחלוקת "Unhate" (נגד שנאה) שבו פורסמו תמונות מפוברקות של מנהיגים יריבים.

 

הנשיקה האיטלקית של נתניהו ואבו מאזן

 

הפרסומות "הושקו" רק אתמול, ומטרתן כביכול היא לקדם סובלנות ו"אהבה עולמית". על המודעות נראו מנהיגים יריבים מרחבי העולם מתנשקים בצורה רומנטית. בין "המתנשקים", נשיא ארצות הברית ברק אובמה ועמיתיו מסין ומוונצואלה, הו ג'ינטאו והוגו צ'אבס, ראש הממשלה נתניהו וראש הרשות הפלסטינית אבו-מאזן, ומנהיג צפון קוריאה קים ז'ונג איל ועמיתו מהדרום, לי מיונג בק.

 

נתניהו ואבו מאזן מתנשקים, על הכרזה בפריז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נתניהו ואבו מאזן מתנשקים, על הכרזה בפריז(צילום: AFP)

 

התמונה של ראש הכנסייה הקתולית ושל שייח אל-טייב, העומד בראש מכון "אל-אזהר", מוסד תיאולוגי בכיר בעולם הסוני, הורדה מאתר האינטרנט של "בנטון", לאחר יום שלם שבו הייתה זמינה לצפייה. הדבר אירע שעה לאחר מחאתו הפומבית של הכס הקדוש.

 

עוד ידיעות שעלו בערוץ החדשות:

 

דובר מטעם חברת הביגוד אישר כי תמונת האפיפיור-אימאם כבר אינה חלק ממסע הפרסום. המודעות נתלו לזמן קצר על שלטי החוצות בערים המשתתפות בקמפיין: מילאנו, ניו יורק, פריז, תל אביב ורומא. 

 

נשיאי ארצות הברית וסין ברגע משלהם, הם לא התלוננו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיאי ארצות הברית וסין ברגע משלהם, הם לא התלוננו(צילום: AFP)

 

דובר מטעם הוותיקן, פדריקו לומברדי, כינה את הפרסומת עיוות "בלתי מקובל" של דמות האפיפיור, שפגעה ברגשות הדתיים של המאמינים. "הצעד מראה על חוסר כבוד לאפיפיור", טען והוסיף כי נבחנות דרכים להגן על דמותו של ראש הכנסייה.

 

מודעות מפתיעות ושנויות במחלוקת הן מסורת ארוכה באסטרטגיית הפרסום של "בנטון", כמו למשל במסעות הפרסום שהופיעו בהם תמונותיו של הצלם אוליביירו טוסקני, שהראו נידונים למוות וחולים העומדים למות מאיידס.

 

חברת הבגדים אמרה כי תמונות הנשיקה הן "ייצוג של התפייסות עם נגיעה של תקווה אירונית והתגרות חיובית. המטרה היא לעורר הסתכלות על הדרך שבה פוליטיקה, אמונה ורעיונות, כשהם מגוונים ומנוגדים, חייבים להוביל לדו-שיח ולגישור". בהודעה נאמר כי החברה מצטערת שהתמונות פגעו במאמינים, "לכן החלטנו להסיר את התמונה באופן מיידי מכל אמצעי הפרסום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיוות "בלתי מקובל", נטען בוותיקן
צילום: EPA
מומלצים