שתף קטע נבחר

מרק היום שלנו: קרם תפוחי אדמה אירופאי

ככה אנחנו אוהבים את המרק שלנו: מעט מרכיבים, שלבי הכנה בודדים והתוצאה: מרק קרם תפוחי אדמה קטיפתי, עתיר חמאה ושמנת, ממש כמו באירופה הקלאסית

מרק קרם תפוחי אדמה אירופאי

 

המרכיבים ל-6 מנות

6 תפוחי אדמה בינוניים
6 כוסות ‭1/2 +‬ כוס מים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף מלח
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
‭1/2‬ כפית פלפל לבן
מלח
1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
2 חלמונים

 

להגשה

עירית קצוצה שמנת חמוצה

 

ההכנה 

 

‭.1‬ שמים בסיר כבד את תפוחי האדמה ושש כוסות המים, מוסיפים את אבקת המרק והמלח ומבשלים כ־25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר (שומרים את נוזלי הבישול‭,(‬ מעבירים למכל מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה. שמים את המחית בקערה ומוסיפים את מי הבישול.

 

‭.2‬ שמים בסיר את החמאה וממיסים, מוסיפים את הקמח, מערבבים במהירות ומוסיפים את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את חצי כוס המים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.

 

‭.3‬ שמים בקערה את השמנת המתוקה והחלמונים ומערבבים. מוסיפים לאט ותוך כדי בחישה למרק ומסירים מהכיריים.

 

‭.4‬ ההגשה: יוצקים את המרק לקערות, שמים במרכז כל מנה כף שמנת חמוצה, זורים עירית קצוצה ומגישים מיד.

 


מרק תפוחי אדמה קטיפתי ואירופאי (צילום: כפיר חרבי)

 

 

לכל מתכוני המרקים שלנו

 








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק קרם תפוחי אדמה, גרסת אירופה, כאן בישראל
צילום: כפיר חרבי
תפוחי אדמה. אחד לכל מנה
צילום: ירון ברנר
חמאה. במתכון הזה השתמשנו ב-50 גרם
צילום: index open
שמנת מתוקה. מכל אחד במתכון שלנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים