רק היום: מרק כתום
אחד המרקים הפופולריים ביותר הוא גם אחד המרקים הכי בריאים שיש: מרק כתום (עם גזר, דלעת ובטטה) מושלם בכל יום

המרק הכתום של עמית

 

המרכיבים ל-5 מנות

4 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות וקצוצות

2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים

2 בטטות, קלופות וחצויות

2 כוסות קוביות דלעת

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס

5 כוסות מים

‭1/2‬ כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

 

להגשה: 50 גרם גרעיני דלעת

 

ההכנה 

 

‭.1‬ יוצקים את השמן לסיר ומחממים. מוסיפים את השום, הבצל, הבטטות, הדלעת והגזרים ומטגנים יחד כ־15 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 50 דקות. מסירים מהכיריים, מוציאים בכף מחוררת את הירקות ומעבירים למכל מעבד המזון (את הנוזלים משאירים בסיר).

 

טוחנים את הירקות למחית חלקה ומחזירים לסיר.

 

‭.2‬ מניחים את הסיר שוב על הכיריים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הג'ינג'ר, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.

 

‭.3‬ שמים את גרעיני הדלעת במחבת יבשה וקולים בזהירות כמה דקות על להבה נמוכה.

 

‭.4‬ ההגשה: מחממים את המרק אם צריך, מחלקים לקערות הגשה, זורים בכל מנה גרעיני דלעת ומגישים מיד.


גרעיני הדלעת מקשטים מרק כתום נפלא (צילום: כפיר חרבי)








 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה רק היום: מרק כתום
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ספיישל מרקים ב-שף
    מרק כתום
    צילום: כפיר חרבי
    דלעת. משתמשים גם בירק וגם בגרעינים
    צילום: ירון ברנר
    גזרים. כתומים ונעימים
    צילום: ירון ברנר
    בטטות. תורמות לסמיכות של המרק הכתום
    צילום: איי פי
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק