שתף קטע נבחר

איך מסבירים הסבה מקצועית בקורות החיים?

כדי להציע את עצמנו באופן הולם לתפקיד, מובאים בפניכם כמה דגשים ייחודיים לכתיבת קורות חיים המותאמים להסבת מקצוע. למרות שמדובר במשימה לא קלה – הסבה מקצועית היא בדרך כלל דבר טוב

בעבר הלא כל כך רחוק, מקובל היה להחזיק באותה עבודה או באותו המקצוע לאורך כל תקופת הקריירה כשהמטרה היא "לתפוס" מקום עבודה טוב בארגון יציב ולהישאר שם עד הפנסיה. היום המציאות שונה - לא רק שמקובל יותר להחליף מקומות עבודה בתדירות של אחת ל 3-4 שנים, אלא גם אנשים שעסקו בתחום אחד מחליטים פתאום לשנות כיוון ולעסוק בתחום אחר לחלוטין.

 

  • חיילים משוחררים – איך תכתבו קורות חיים?

 

הסיבות להסבה מקצועית משתנות מאדם לאדם; הגשמה של חלום ישן, גירושין, רצון לפתוח דף חדש או אפילו אומללות במקום העבודה. הרי ידוע שמה שמשפיע עלינו בעבודה, מקרין גם על יתר תחומי החיים ולכן מעטים מוכנים לשלם את מחיר הפשרה ולהמשיך לעסוק בתחום שכבר לא מתאים להם.

 

אך למרות שהעולם שבו אנו חיים שם דגש על הגשמה עצמית והתפתחות אישית - המשימה אינה קלה לביצוע; מדובר בתהליך הדרגתי שדורש הכנה, כוחות נפשיים, התמדה והרבה אמונה עצמית.

 

מה צריך להבין כשחושבים על שינוי קריירה?

כשמחליטים לעשות שינוי קריירה, צריך לצאת מנקודת הנחה שעלינו לנהוג כאילו היינו בתחילת דרכנו המקצועית. חשיבה כזאת דורשת מאיתנו לשאול את עצמנו, מה צריך כדי להתחיל לעבוד, השכלה מתאימה? ניסיון התחלתי? הכל נכון: עלינו להבין שיש ללמוד את המקצוע ולהתחיל במדרגה הראשונה שלו מבחינת ניסיון וגם מבחינת גובה השכר.

 

אך לרובנו לא קל להפנים את הדברים הללו, בעיקר מכיוון שהסבה מקצועית נעשית בדרך כלל על ידי אנשים שכבר עשו דבר או שניים בחייהם. גם כשלא מדובר בשינוי קיצוני בתפקיד, עדיין נדרשת מאיתנו השקעה כלשהי אז פי כמה וכמה כשמחליטים ללכת לכיוון שכף רגלנו מעולם לא דרכה בו.

 

לסלול את הדרך להסבה המקצועית

כשמעסיק מקבל קורות חיים לתפקיד מסוים, הוא בודק קודם כל עמידה בדרישות הסף של התפקיד. במידה שהוא מקבל קורות חיים שבהם כל התפקידים הקודמים עוסקים בתחום אחר לגמרי, הוא עלול לחשוב שהוא קיבל את קורות החיים האלה בטעות, ולהמשיך למועמד הבא. לכן, אם כן, המעוניינים בהסבה מקצועית צריכים להבין שקורות החיים אינם תלושים מהמציאות הכוללת, הם רק פועל יוצא שלה ומשקפים את מה שיש לנו כמועמדים להציע.

 

למי שמחליט לעסוק בתחום השונה לגמרי מהעיסוק הנוכחי שלו, הייתי מציעה לשקול מעבר הדרגתי לתחום החדש באמצעות "משרת ביניים", שתגשר בין התפקיד הישן לחדש. למשל, מורה שמעוניין לעסוק בתחום הרכש, יכול לנסות לעבור קודם לתפקיד כמו רכז קורסים של מרכז לימודי, שיאפשר לו להתנסות בין היתר גם ברכש - משם, יהיה קל יותר להמשיך לתפקיד הבא.

 

יחד עם זאת, כדי להציע את עצמנו באופן הולם ובהנחה שעשינו עוד עבודה מסביב לקורות החיים, כמו התמקצעות בתפקיד קרוב או רכישת השכלה מתאימה – יש כמה דגשים ייחודיים לכתיבת קורות חיים המותאמים להסבת מקצוע:

 

  •  סדר הופעת הקטגוריות אינו שרירותי – יש לכם לימודים רלוונטיים? מקמו אותם במיקום בולט בקרבה לראש העמוד. בנוסף, פרטו עליהם כמה שיותר: התחומים החשובים שנלמדו ועבודת גמר אם הייתה.

 

  •  מעטו בפירוט אודות ניסיון שאינו רלוונטי לתפקיד בו אתם מעוניינים - העומס עשוי להסיט את תשומת ליבו של המגייס מהמידע הרלוונטי שתרצו להדגיש.

 

  •  הדגישו ניסיון חופף. למשל, אם בתוך תפקידכם כמנהלי מכירות הייתם אחראיים גם על העברת הדרכות וכיום אתם מנסים לבנות קריירת הדרכה – ודאו שהמידע הזה מופיע באופן בולט.

 

  •  בתחומים מסוימים כמו עיצוב גרפי ובניית אתרים תיק עבודות שווה אלף מילים. לכן, כדאי להשקיע בתיק עבודות וירטואלי שיהיה אפשר להוסיף לינק שיוביל אליו מקורות החיים.

 

לסיכום, חשוב לי להוסיף שלמרות שמדובר במשימה לא קלה – הסבה מקצועית היא בדרך כלל דבר טוב שנעשה על מנת לשפר את איכות החיים ואת הסיפוק מהעבודה ובתמונה הכללית, גם מהחיים עצמם.

 

כדאי מאוד לבצע חיפוש עבודה אקטיבי וליזום פנייה למעסיקים, ליצור קשרים עם אנשים בתחום וליידע את הסביבה שלכם על התחום החדש – כדי שגם הם יוכלו לעזור. חיפוש עבודה לאחר הסבה מקצועית אורך יותר זמן מהרגיל, אך תיאום ציפיות ואורך רוח, יעזור לכם להגיע לעבודה המיוחלת.

 

ליאת בן תורה היא מומחית AllJobs לקורות חיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים