שתף קטע נבחר

אל תהרסו את ההסתדרות הרפואית

ביקורת לגיטימית, אך הפיכתה למסע צלב אישי נגד ד"ר לאוניד אידלמן, זרה לחלוטין לתרבות הדיון והביקורת שהיו נהוגים בהסתדרות הרפואית שנים רבות. לשנות ולא לחסל

באחרונה התבשרנו על הקמת ארגון רופאי בתי החולים (ארב"ל). כאן המקום להזהיר כי זו לא רק יוזמה מיותרת, אלא גם מסוכנת ובעלת פוטנציאל הרסני לציבור הרופאים בישראל. חשוב, ואף קריטי, שכל מי שהולך שבי אחרי הרעיון, יבין את המשמעות של צעד זה.

 

המשמעות של הקמת ארב"ל היא הרס ההסתדרות הרפואית! מנהיגי ארב"ל שואפים לכך ועושים זאת במודע, תוך הסתרת האמת מהרופאים ומהמתמחים. אחת האשליות המרכזיות, המופרחת לאוויר, הקוסמת והמפתה בעיקר מומחים ומנהלים, היא שעם השתלטות ארב"ל על ייצוג הרופאים, יבוטל הצורך לדפוק שעון נוכחות. האמת היא שהסיכוי שההסכם ייפתח או יבוטל הוא אפסי, אם בכלל קיים. לכן, ביסוס ההצטרפות לארב"ל על האמונה ששעון הנוכחות יבוטל, מעוגנת באשליה וראוי שהרופאים שהולכים שבי אחריה ידעו את המציאות.

 

עוד בערוץ הדעות :

למה לא סופרים אותנו, התלמידים? / יערה שפירא

משטרת ההדלפות ברשות השידור / חיים זיסוביץ'

 

עיון במסמכי הבקשה להקמת העמותה של ארב"ל לא מותיר ספק. בין שאר המטרות נכתב: "הכרזה וניהול סכסוכי עבודה - ייצוג רופאים המועסקים בבתי החולים ו/או אשר הועסקו בענייני יחסי עבודה, שכר ונלווים, תנאי עבודה קבלה וסיום עבודה, תנאי פרישה, לרבות ניהול מו"מ מול רשויות המדינה, מעסיקים". המטרות הללו ומטרות נוספות זהות למטרות של ההסתדרות הרפואית. לכן אין מקום לטעות. ארב"ל מתכוונת לפרק את ההסתדרות הרפואית ולהיבנות על הריסותיה.

 

כמי שההסתדרות הרפואית יקרה לו והקדיש ממיטב כוחו, פעילותו ומאמציו במשך שנים רבות, מחובתי להתריע מפני הרס של ארגון חזק, איתן ובעל השפעה רבה בציבוריות הישראלית. המעמד הזה לא התפתח כדבר מובן מאליו. מעמדה של ההסתדרות הרפואית הוא פועל יוצא של תכנון ארוך טווח, של פעילות בשטחי חיים רבים, של ביצור מעמדה של ההסתדרות הרפואית בכנסת ובקרב ציבור החולים ובעיקר של חיזוק ושמירה ללא פשרות על הפרופסיה שלנו, על איכות דור העתיד של הרפואה הישראלית ועל מניעת חדירה של שיקולים זרים. הרס ההסתדרות הרפואית יהיה בכייה לדורות ויהיו לו השלכות על כל אחד ואחת מאיתנו הרופאים.

 

מקריבים את העתיד על מזבח ההווה

ביקורת היא דבר לגיטימי, אבל הפיכתה למסע צלב אישי נגד ד"ר לאוניד אידלמן, העומד בראש ההסתדרות הרפואית, זרה לחלוטין לתרבות הדיון והביקורת שהיו נהוגים בהסתדרות הרפואית שנים רבות. יש דרך לגיטימית וחוקית לשינוי. יש תקנון, מהטובים והמפורטים שקיימים בארגונים כמו שלנו, ומי שרוצה לפעול בתום לב לשינוי - יתכבד לפעול על-פי התקנון. ניתן לחולל את השינוי "הנכסף" בלי לחסל ולרסק.

 

היוזמה להקמת ארב"ל נישאת על גלי המחאה נוכח ההסכם האחרון, אבל כאשר להט המחאה יתקרר ויהיה צורך לטפל בבעיות היומיום, יתברר שהמציאות אינה דומה לסיסמאות שמופרחות עתה ויהיה מאוחר מדי לתקן את הנזק העצום. הפסידו-סולידריות תתנפץ על ניגודי האינטרסים בין הרופאים. די אם נציין שנטישת ארגון רופאי המדינה תותיר רופאים אלה ללא ביטוח אחריות מקצועית בעבודתם הפרטית וביחסי עבודה שנקבעו מכוח הסכם בין המדינה לבין ארגון רופאי המדינה.

 

עתיד מערכת הבריאות ויחסי העבודה בה, מעמד הרופאים המתמחים והשאר - לוט בערפל ובאי-ודאות. דבר אחד ברור כשמש בצהרי היום והוא שבסיומה של הסערה - יבוא "המחר". אסור שהעתיד יוקרב על מזבח ההווה, ובבוא היום יעמוד ציבור הרופאים בפני מציאות בלתי נסבלת שהייתה אשליה מסוכנת שמנסים למכור לנו עכשיו.

 

ב-2012 ימלאו 100 שנים להסתדרות הרפואית. הנהגת ההסתדרות הרפואית לדורותיה שמרה מכל משמר את הארגון הזה כגוף מאוחד, חזק ובעל משקל וערך בציבוריות בישראל לטובת הרופאים ואזרחי המדינה. בל נהרוס את מה שנבנה במסירות אין קץ, בדבקות, במטרה ובפעילות מעוררת השראה.

 

הכותב היה יו"ר ההסתדרות הרפואית. 

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחר יגיע. ד"ר יורם בלשר
צילום: ירון ברנר
לשנות בלי לחסל. לאוניד אידלמן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים