שתף קטע נבחר

מקהלה של 6,000 איש

אלפי אנשים נהרו השבוע לקונצרט של ארגון ה- ILCare שהביא ללוס אנג'לס את מתיסיהו ומשה פרץ, הקונצרט הגדול ביותר שראתה הקהילה הישראלית

 

אלפי אנשים נהרו ליוניברסל סיטי ביום ראשון השבוע לקונצרט של ארגון ה- ILCare שהביא ללוס אנג'לס את מתיסיהו ומשה פרץ. כ- 6,000 כרטיסים נמכרו למופע, ששימש כיריית הפתיחה של הארגון, ששם לעצמו למטרה לגייס את הקהילה להתנדבות. הכרטיסים הוצאו למכירה במחיר מוזל תמורת התחייבות ל-4 שעות פעילות התנדבותית בשנה הקרובה.

 

משה פרץ הרים את קהל ה-6,000 על הרגליים. ()
משה פרץ הרים את קהל ה-6,000 על הרגליים.

 

כבר בכניסה ניתן היה להבחין בהענות העצומה למופע, שנפתח עם להקת "המתופפים הערומים" על בימת הגיבסון אמפיתיאטר. המסר החשוב של הערב היה - בואו להתנדב ותנו בחזרה לקהילה. אין ספק שעל הרמת הערב, הבאת האמנים והעברת המסר של חשיבות הנתינה, מגיע למארגנים צל"ש.

 

בין מחלקי ה"צלש"ים" לחברי הארגון, היה חיים סבן, שהגיע ביחד עם אשתו שריל לאירוע ונשא דברים מעל הבימה: "הפעם האחרונה שעמדתי על הבימה הזאת הייתה לפני 14 שנה, אז הצגתי את הפאוור רנג'רס, אבל לומר את האמת ל-ILC יש כח גדול בהרבה מהם. הם שמו לעצמם מטרה והם מילאו אותה ואני מוריד בפניהם את הכובע. אשתי, שריל, ואני מעודדים את כולכם להצטרף ל- ILC וליצור שינוי והשפעה בחברה. אנו מלאי כבוד להיות חלק מקונספט כזה נפלא וחלק מקהילה גדולה, חמה ונותנת".

 

הערב, בהנחייתה של השחקנית מורן אטיאס, כלל גם את נאומיהם של הקונסול הכללי, דוד סגל וחברי ה-ILC, שעבדו מסביב לשעון על מנת להרים את הקונצרט הגדול ביותר שראתה הקהילה הישראלית אי פעם.

 

השחקנית מורן אטיאס הנחתה האת האירוע שסיסמתו היתה: מתי עשית משהו בשביל מישהו? ()
השחקנית מורן אטיאס הנחתה האת האירוע שסיסמתו היתה: מתי עשית משהו בשביל מישהו?

 

לאחר תור הנאומים והקרנת סרטון שתיאר את פעילויות הארגון ותרומותיו הרבות לקהילה, התחיל הערב עצמו, עם זמר הרגאיי היהודי, מתיסיהו, שהינו זמר מצליח מאוד בארה"ב ולא רק בקרב הקהילה היהודית אמריקאית. הוא שר כמה מלהיטיו הידועים ביניהם ירושלים ו"יום אחד", ואליו הצטרפו רבים בקהל. הופעתו הצנועה, כשהוא לבוש בסוודר שחור, מכנסיים בהירים, כיפה שחורה גדולה לראשו וזקן ארוך, איננה מרמזת דבר על הצלחתו: שירו "מלך בלי כתר", היה קרוב מאוד להיכנס לרשימת 20 שירי הרוק המושמעים ביותר בארה"ב.

 

למרות הצלחתו המרשימה בארה"ב וכן בארץ (שם הופיע בקיץ האחרון), נראה היה כי הקהל ברובו הגדול הגיע דווקא לשמוע את משה פרץ, ומהרגע שהזמר עלה אל הבימה, הקהל יצא מגדרו, קם על רגליו וצעק בשמו בהתלהבות.

 

 

 משה פרץ. ()
משה פרץ.

 

ילדים, בני נוער, צעירים ומבוגרים התחילו לשיר את שיריו של הזמר כמקהלה אחת. פרץ, זמר מוסיקה מזרחית התפרסם בארץ בסוף שנת 2006 עם צאת הסינגל שלו אש, מאז הוא הוציא חמישה אלבומים ועשרות שירים שהפכו להיטים. הקהל הישראלי בלוס אנג'לס מעודכן במוסיקה הישראלית העכשווית וגילה בקירות בשיריו של פרץ, שהתפרסם רק בשנים האחרונות.

 

ההופעה הסתיימה עם דואט מרגש של פרץ ומתיסיהו: שיר המעלות, שהותיר את הקהל במצב רוח מרומם.

 

מארגני האירוע, מקווים שכל אחד מ-6,000 האנשים שהגיעו לארוע, יתרום ארבע שעות התנדבות בשנה אחת, ובסך הכל יתרמו 24,000 שעות של התנדבות לקהילה. זו הייתה בעצם המטרה העיקרית של הקונצרט: לגייס את הקהילה לפעולה, להביא את המסר החשוב שבנתינה באמצעות קונצרט.

 

שריל סבן, שון אבן חיים, מתיסיהו וחיים סבן (מימין לשמאל) ()
שריל סבן, שון אבן חיים, מתיסיהו וחיים סבן (מימין לשמאל)

 

הסרטון שהוקרן בתחילת הארוע, הציג את ישראל, מדינת קטנטנה במזרח התיכון שלא מהססת להגיש עזרה למדינות רחוקות ונידחות בקצהו השני של העולם, כמו האיטי למשל, לאחר רעידת האדמה. ישראל הייתה המדינה הראשונה ששלחה שני מטוסים, עם ציוד, אספקה ורופאים שהקימו בית חולים נייד במקום וסיפקה שירות מציל חיים במשך חודש שלם לפני שהצטרפו אליה מדינות נוספות שהקימו בתי חולים במקום.

 

המסר של הנתינה, אומרים מארגני האירוע – ובראשם, אלי טנא, דני אלפרט ושון אבן חיים – מתחיל בבית. "כשנותנים- מקבלים" אינה רק סיסמא יפה, היא דרך חיים והיא משדרת מסר חזק לדור הבא של הישראלים בלוס אנג'לס ולמדינה בה אנו חיים, על טיבה של הקהילה הישראלית והיותה קהילה נותנת, תורמת וחשובה.

 

לפרטים נוספים: http://www.ilcare.net

 

 

צילמה: אורלי הלוי
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים