שתף קטע נבחר

בית חכם: כך עושים את זה בדרום קוריאה

מערכות החשמל, הטלוויזיות והמזגנים של 60 אלף מתושביו של אי השייך לקוריאה הדרומית, חוברו לשרת של LG והחלו לפעול כרשת חשמל חכמה ובתיאום מלא. איך הם עושים את זה ומה המצב בישראל?

לפני כשבועיים יצא לדרך באי ג'ויגו, השייך לדרום קוריאה, ניסוי בקרב 60 אלף בני אדם מתוך כחצי מיליון התושבים שמתגוררים על האי. מערכות החשמל, הטלוויזיות והמזגנים של משתתפי הניסוי חוברו לשרת החכם של חברת LG, והחלו לפעול כרשת חשמל חכמה (smart grid), בתיאום מלא, קודש לחיסכון בחשמל.

 


האי התיירותי מרוחק מאספקת החשמל המרכזית של קוריאה ונוצר בו צורך דחוף בחשמל נוסף. בחודש מאי השנה החליטה הממשלה לשדרג את רשת החשמל לרשת חכמה (smart grid) וחברה לחברת LG שערכה בו את הניסוי המוצלח במערכת "העיר החכמה" שטרם הפכה לביצועית.

 

במסגרת הניסוי, הוצב שרת שתפקד כתחנת ממסר בין חברת החשמל המקומית והמשטחים הסולאריים, לבין כל אותם מוצרי חשמל המפוזרים ברחבי הבתים. השרת קולט אינפורמציה אדירה מכל הבתים, מעבד אותם לנתונים ומשדר פקודות על נוסחאות חישוב שונות.

 

המוצרים שהציגה חברת LG, כמו טלוויזיה חכמה תלת ממדית, מקרר חכם ומדיח חכם, הסתכרנו עם השרת, שאוסף נתונים בזמן אמת על כמות צריכת החשמל של משק הבית וחשבון החשמל החודשי המצטבר.

 

בית חכם. כך עושים את זה בדרום קוריאה ()
בית חכם. כך עושים את זה בדרום קוריאה

 

הפרויקט הגדול הבא

רשת חשמל חכמה היא הפרויקט הגדול הבא של מדינות רבות בעולם, שמטרתו לשדרג את רשתות חשמל ארציות כדי להפוך אותן לממוחשבות עד הוולט האחרון. בשנתיים האחרונות העניק הממשל האמריקני 100 מענקים, בסכום כולל של 3.4 מיליארד דולר, לטובת פיתוח התחום.

 

רשת כזאת יכולה לאפשר לצרכן לשלוט על כמות החשמל שהוא צורך בהתאם למחיר החשמל בזמן נתון. בנוסף, הצרכן יכול למכור בחזרה לרשת את רזרבות החשמל שהפיק באמצעות מערכות חדישות לייצור אנרגיה - פעולות שרשת החשמל הנוכחית והמיושנת לא מאפשרת.

 

שוק הבתים החכמים כבר מיושם בעולם ומגלגל כיום כ-20 מיליארד דולר בשנה. מומחים צופים כי בתוך 20 שנה יגלגל השוק הזה כ-100 מיליארד דולר בשנה. 

 

גם בישראל שוקדות חברות על פיתוח "רשתות חכמות", שצפויות להתחיל להיות מיושמות בעוד כשנתיים בשכונות מגורים בכל ארצות העולם. משרד המדען הראשי התחייב אשתקד להזרים תקציבים לגוף מיוחד בשם Israel Smart Grid, אליו הצטרפו חברות שמפתחות רכיבים שיישתלבו במערכות של רשתות חשמל חכמות, ושמפתחות אלגוריתמים לחיזוי הצריכה על ידי הצרכנים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית חכם בדרום קוריאה
מדידת צריכת החשמל
מומלצים