שתף קטע נבחר

יקר לנפוש במלון: ישראל במקום השלישי בעולם

דו"ח בינלאומי מציב את ישראל במקום השלישי בעולם במחירי הלינה בבתי המלון. המלונאים מנסים לתרץ: יש לנו עלויות כוח אדם חריגות. פורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות"

ישראל אמנם לא זכתה להיכנס לרשימה החדשה של שבעת פלאי עולם הטבע החדשים, אבל היא מככבת במקום מכובד מבחינת יוקר בתי המלון שלה. הדו"ח החצי שנתי של ‭,Hotels.com‬ אתר הזמנת המלונות הגדול, מציב את ישראל במקום השלישי בעולם מבחינת יוקר הלינה במלונותיה. ירושלים ממוקמת במקום העשירי בעולם במחירי מלונות 5 כוכבים.

 

עוד בערוץ התיירות:

 

הדו"ח, המכונה "אינדקס מחירי המלונות‭,"‬ הוא סקר מקיף המתבסס על הזמנות ביותר מ‭140-‬ אלף בתי מלון ברחבי העולם.

 

הדו"ח מציין כי במחצית הראשונה של השנה חלה עלייה של כשלושה אחוזים  במחיר חדרי המלון בעולם בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת ‭.2010‬

עם זאת, מחיריהם של המלונות בירושלים זינקו ב-30 אחוזים ‬בממוצע במחצית הראשונה של השנה, בהשוואה למחצית הראשונה של ‭.2010‬ מחירו של חדר ממוצע בירושלים עומד על 126 ליש"ט, ומציב אותה במקום העשירי בעולם. ירושלים נמצאת במקום העשירי בעולם גם מבחינת יוקר חדרי המלון ברמה של 5 כוכבים, ומחירם הממוצע עומד על 211 ליש"ט.

 

בהשוואת מחירים בין ארצות, ישראל תופסת את המקום השלישי בעולם, אחרי שווייץ ורוסיה. על פי הדו"ח, המחיר הממוצע של חדר במלון בשווייץ עמד במחצית הראשונה של השנה על 144 ליש"ט בממוצע, ברוסיה 141 ליש"ט ובישראל 134 ליש"ט. מחיר ממוצע של חדר בבית מלון בישראל גבוה מזה של ברזיל, סינגפור, נורבגיה, איטליה, שבדיה, איחוד האמירויות ודנמרק. ארצות הברית נמצאת רק במקום ה‭,15-‬ צרפת במקום ה‭,19-‬ יפן נמצאת במקום ה‭30-‬ וגרמניה במקום ה‭.32- ‬

 

ואפילו יש ועדה

בתחילת השבוע קיימה הוועדה שהקים שר התיירות סטס מיסז'ניקוב, לבדיקת מחירי המוצר התיירותי בישראל והדרכים להוזלתו, ישיבה שאליה זומנו נציגים של התאחדות סוכני הנסיעות, כולל החטיבה החדשה לתיירות פנים ונציגים של התאחדות המלונות. זאת על מנת לאפשר לגורמים אלה להביע את דעתם ואת העמדה שלהם לגבי מחירי החופשות בישראל, הן לתיירים והן לישראלים.

 

נציגי התאחדות סוכני הנסיעות בראשות יו"ר ההתאחדות, קובי קרני, המנכ"ל יוסי פתאל וסגן יו"ר חטיבת התיירות הנכנסת, יוסי פישר, הציגו נייר עמדה התוקף את מחירי המלונות בישראל ומציין, בין השאר, כי "רמת הריכוזיות בתחום המלונות בארץ היא אחד הגורמים לייקור המוצר התיירותי. אזור אילת, למשל, נשלט על ידי שתי רשתות: פתאל וישרוטל, המחזיקות בשני שלישים של חדרי המלון ברמה של ‭5-4‬ כוכבים. אזור ים המלח נשלט על ידי רשת פתאל המחזיקה מעל ‭50%‬ ממלאי החדרים‭."‬

 

חטיבת התיירות הנכנסת בהתאחדות סוכני הנסיעות הוסיפה כי מחיר המלונות בישראל גבוה גם בשל מחסור בחדרים. בעשור האחרון התווספו לענף המלונות כ‭1,700-‬ חדרים בלבד, זאת לעומת גידול מ‭1.2-‬ מיליון תיירים ל‭3.45-‬ מיליון תיירים בעשור האחרון. על פי חטיבת התיירות הנכנסת: "יש לעודד את כניסתן של רשתות בתי מלון בינלאומיות לפעילות מוגברת בישראל, יש לעודד בנייה משמעותית של בתי מלון באזורי ביקור עם רמות אירוח שונות, יש לבצע פיקוח ורגולציה על מיזוג ורכישות של בתי מלון קיימים על ידי רשתות שכבר מחזיקות נתח שוק משמעותי, בעיקר בים המלח, טבריה ואילת.

 

המלונאים: אבטחה וכשרות מקפיצים את העלויות

התאחדות המלונאים ציינה בישיבה כי עלויות הפעלת בתי מלון בישראל הן מהגבוהות בעולם בעיקר בשל עלויות כוח האדם,

ארנונה והוצאות נוספות שאין במלונות אחרים בעולם‭".‬רק בישראל יש צורך באבטחה בבתי מלון שנאמדת בכ‭180-‬ מיליון שקל בשנה. מלון עם ‭300-200‬ חדרים אמור להעסיק ‭7-8‬ שומרים. זאת כאשר עלות עמדת אבטחה אחת במלון היא כ‭300-‬ אלף שקל בשנה. יתרה מכך, רק בישראל יש צורך במשגיחי כשרות שעלותם נאמדת ב‭74-‬ מיליון שקל בשנה, רק בישראל יש תוספת גבוהה עבור עבודה בשבתות ורק בישראל יש תקנים שאין בעולם, כמו מציל בכל שעות הפתיחה של הבריכה, מדריך כושר גם אם המלון מחזיק מכשיר אחד או שניים, מפעיל בריכה ועוד‭,"‬ טוענים המלונאים.

 

המלונאים טוענים כי ההוצאות הנוספות על כוח אדם במלונות בישראל מהוות ‭6.2%‬ ממחזור ההכנסות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה זה עולה לנו?
צילום: Index Open
מומלצים