שתף קטע נבחר

מדריך: כך תתכננו נכון את חופשת הסקי

יש תאריך, אתר סקי מבוקש והרבה רצון לגלוש - ומה עכשיו? מהזמנת החופשה, דרך ההצטיידות בכל הפריטים החיוניים ועד להכנה הגופנית למסלולים – כל מה שצריך לדעת ולהכין

אחרי שהחלטתם שגם אתם רוצים לגלות את העולם הנפלא של הסקי והסנובורד, ואפילו בחרתם אתר מתאים לעשות בו את הפניות הראשונות בשלג, הגיע הזמן לתפור את כל העסק ביחד וליצור את הפלא הקרוי "חופשת סקי".

 

  • רוצים עוד? גילשו לערוץ הסקי שלנו

 

לפני שתפנו לחברה שתתאים לכם חופשת סקי או שתבנו אחת כזו בעצמכם - חשוב שתהיו מודעים לכל הדברים שתצטרכו בחופשה,

ונסו שההצעה שתקבלו תכלול כמה שיותר מהם: טיסות, העברות, לינה, אוכל, סקי פס, ציוד גלישה, הדרכה וביטוח. אספנו עבורכם את הנקודות החשובות ביותר.

 

העברות

מומלץ להעדיף העברות באוטובוס על פני רכב שכור. כך לא תצטרכו להתמודד עם תשלום הדלק, הניווטים, אגרות הכבישים, שרשראות השלג (במקרה של סופה) ותשלומי חנייה באתרי הסקי עצמם.

 

אוכל

לא בטוח שכדאי להעדיף דווקא חבילה שמציעה שלוש ארוחות ביום. ארוחת צהריים במלון תחייב אתכם לעשות הפסקה בגלישה ולרדת לעיירה, בעוד שארוחה על ההר תאפשר להמשיך לגלוש בלי לבזבז זמן מיותר. עדיף לארוז בבוקר סנדוויץ' מראש או כמה חטיפי אנרגיה, לעשות הפסקה קטנה על ההר ולהמשיך לגלוש.

הפסקת אוכל. לא על חשבון זמן הגלישה  (צילום: Bruno Longo. Val Thorens) (צילום: Bruno Longo. Val Thorens)
הפסקת אוכל. לא על חשבון זמן הגלישה (צילום: Bruno Longo. Val Thorens)

  

סקי פס

אם אתם גולשים מתחילים, וזה לא משנה לאיזה אתר תטוסו, אין סיבה שתרחיבו את הסקי פס שלכם. בכלל, מכיוון שבשבוע הראשון שלכם על השלג לא תזדקקו ליותר משניים-שלושה מסלולים מתונים מאוד למתחילים, אין בכלל סיבה לבחור באתר גדול. גם אתר שמציע 30 ק"מ של מסלולים יכול בהחלט להספיק.

 

ציוד גלישה

ברוב המקרים, המחירים שתקבלו במסגרת חבילה יהיו זולים יותר ממה שתמצאו באתר עצמו, ולכן כדאי לסגור את סעיף שכירת הציוד מראש. חשוב להדגיש שמדובר בציוד הקשיח (מגלשיים, נעליים ומקלות, סנובורד ונעליים). את ביגוד הגלישה והאביזרים הנלווים (כפפות, משקפת גלישה, גרביים וביגוד תרמי) עליכם להביא מהארץ.

 

הדרכה

אל תוותרו על הסעיף הזה בשבוע הגלישה הראשון. מספיקה אפילו הדרכה קבוצתית של שעתיים או שלוש שעות ביום כדי שתרגישו שיפור ניכר ותיהנו מהמסלולים. בשאר היום תוכלו לבלות עם החברים או המשפחה ולתרגל עצמאית.

 

שיעור עם מדריך סקי. לא כדאי לוותר  (צילום: Skol Max    ) (צילום: Skol Max    )
שיעור עם מדריך סקי. לא כדאי לוותר (צילום: Skol Max )

 

ביטוח

הרחבה לביטוח נסיעות שכוללת גם כיסוי לסקי וסנובורד היא סעיף שאסור לוותר עליו. אם הוא לא כלול בחבילה - דאגו לעשות באופן פרטי. הביטוח הרגיל נוסעים לחו"ל אינו מכסה פעילויות שכאלה, ולא כדאי שחברת הביטוח תתנער מאחריות במקרה של פציעה, חלילה.

 

ביגוד ואביזרים

אחרי שיש לכם חבילת סקי ביד והתחלתם לסמן טבלת ייאוש בלוח השנה עד התאריך המיוחל, אפשר להתחיל לטפל בשאר הדברים שתצטרכו. הנה רשימה של הדברים הבסיסיים, מכף רגל ועד ראש, הנחוצים לגלישה.

 

  • גרבי סקי/סנובורד – בשום פנים ואופן אל תשתמשו בגרבי צמר מהצבא, שרק יספגו זיעה ויקפיאו את הרגליים שלכם. גרבי סקי טובים ינדפו זיעה ויספקו ריפוד בנקודות הלוחצות בנעל, ומכיוון שהם מתייבשים מהר יחסית אפשר להסתפק בשני זוגות לגולש ולכבס לסירוגין בחדר המלון.
  • מכנסיים תרמיים – לא חובה, אבל מומלץ. בעיקר לסובלים מקור. גם כאן, אין להשתמש בגטקעס מצמר או כותנה שיספגו זיעה, אלא לקנות או לשאול מחברים ביגוד תרמי מנדף זיעה.
  • חולצה טרמית – בגדר חובה. בניגוד לחולצות כותנה רגילות, חולצה תרמית תנדף זיעה ותדאג שלא תרעדו מקור בחולצה רטובה בזמן שתעלו ברכבל.
  • כפפות – השיגו כפפות ייעודיות לסקי או סנובורד. ודאו שהן לא לוחצות אבל גם לא גדולות מדי (בפריסה של כף היד אתם אמורים להרגיש שהאצבעות מגיעות לקצה). עדיף לבחור כפפה עם ממברנה שמספקת אטימות גבוהה (הדבר מצוין בד"כ על התווית), שכן כנראה תפגשו את השלג לא מעט בשבוע הגלישה הראשון שלכם.
  • חליפת גלישה – מספר חנויות גלישה בארץ מציעות חליפות להשכרה, ומדובר בפתרון טוב למי שקצרים במזומנים ולא רוצים להיכנס להשקעות גדולות לפני שהם יודעים בוודאות שהספורט מתאים להם. אל תבנו על השכרה בחו"ל, שכן האופציה הזו לא קיימת באתרי הסקי עצמם.
  • גוגלס (משקפת גלישה) – גם אם אתם נוסעים בתקופה בה מזג האוויר אמור להיות שמשי ובהיר, אל תוותרו על גוגלס טובים. גם כי מזג האוויר יכול להיות מאוד הפכפך באתרי סקי, אך בעיקר משום שהגוגלס מספקים הגנה חשובה לעיניים, הם לא יעופו לכם מהראש בנפילה או יישברו והעדשות שלהם מיועדות להתמודדות גם עם תנאי ראות פחות ממושלמים.
  • כובע/קסדה – עדיף כמובן לגלוש עם קסדה ייעודית לסקי, שמספקת הגנה חשובה וכן שומרת על חום. במקרה כזה חשוב לבדוק שהגוגלס שאתם קונים מתאימים לחבישה עם קסדה. אבל אם במקרה אתם רוצים להסתכן ולגלוש בלי, חשוב לכסות את הראש והאוזניים בכובע כדי למנוע איבוד חום. עדיף לבחור בכובע עם שכבת פליז פנימית הנעימה יותר לעור, אבל במקרה הצורך גם כובע צמר רגיל עדיף על כלום.
  • קרם הגנה – השלג באתרי הסקי מחזיר את קרני השמש אפילו יותר מהמים והחול בחוף הים, ולכן סכנת החשיפה גדולה. אמנם רק הפנים שלכם יהיו חשופים לקרניים, אבל יש לדאוג למרוח אותם היטב בקרם בעל מקדם הגנה גבוה. מומלץ להשתמש גם בשפתון עם מקדם הגנה.

 

באיזה צבע תרצה לגלוש? חנות ביגוד סקי  (צילום: ליה לפקיפקר) (צילום: ליה לפקיפקר)
באיזה צבע תרצה לגלוש? חנות ביגוד סקי (צילום: ליה לפקיפקר)

 

כושר והכנה גופנית

בהחלט לא חייבים להיות בכושר שיא כדי ליהנות מהגלישה, אבל לא תזיק לכם קצת הכנה גופנית בשבועות שלפני החופשה. אם אתם לא עושים פעילות גופנית כלל ביומיום, סקי וסנובורד יגרמו לכם להפעיל שרירים שאולי כבר שכחתם מקיומם. לכן, שווה להקדיש כמה שבועות טובים לשיפור הגמישות וחיזוק הרגליים. טיפים ותרגילים תוכלו למצוא כאן.

 

גם אם תגיעו לחופשת הסקי ישר מכורסת הטלוויזיה, הקדישו (לפחות) 10 דקות בתחילת ובסוף כל יום גלישה לחימום ומתיחות (בהתאמה). כמובן שגם בילוי בספא של המלון יעזור לשחרור שרירים תפוסים.

 

יש לכם טיפים נוספים שיעזרו לגולשים שיוצאים לחופשת הסקי הראשונה שלהם? ספרו לנו בטוקבקים.

 

הכותבת מנהלת תוכן בחברת תיירות הסקי SkiDeal

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להצטייד נכון ולגלוש
צילום: יובל בירנבאום
מומלצים