שתף קטע נבחר

האו"ם: סוריה במלחמת אזרחים, מעל 4,000 נהרגו

עד כה דובר על כ-3,500 הרוגים בתשעת חודשי המרד נגד אסד, אולם לדברי נציבת זכויות האדם של האו"ם, כעת עומד המספר על "הרבה יותר מ-4,000". האיחוד האירופי סיכם על סנקציות נוספות, אבל אסד ממשיך לטבוח. בחומס שבתו, דמשק שקטה

נציבת זכויות האדם של האו"ם, נבי פיליי, הודיעה הערב (יום ה') כי לפי הערכות האו"ם, מספר ההרוגים בהתקוממות העממית נגד משטרו של בשאר אסד בסוריה עומד כעת על "הרבה יותר מ-4,000 איש". עד כה הייתה ההערכה שכ-3,500 בני אדם נהרגו בהתקוממות.

 

פיליי אמרה כי את המתרחש בסוריה ניתן כעת לכנות "מלחמת אזרחים". בשיחה עם כתבים בז'נבה אמרה פיליי כי הראיות לכך שכוחות הביטחון של משטר אסד ביצעו התעללויות מחזקות את הקריאה שלה להעמיד לדין את הנהגת סוריה בגין פשעים נגד האנושות. מוקדם יותר השבוע קבעה ועדה רשמית של האו"ם כי כוחות אסד ביצעו פשעים כאלה בניסיונם לדכא את המרד נגדו.

 

הפגנת תמיכה באסד השבוע בסוריה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנת תמיכה באסד השבוע בסוריה(צילום: EPA)

 

מדינות האיחוד האירופי סיכמו היום על הטלת סנקציות כלכליות נוספות על סוריה, כולל על מגזר הנפט. הן גם הוסיפו עוד 11

מוסדות סוריים ו-12 אישים סורים לרשימה השחורה של בכירים ומוסדות שאירופה מטילה עליהם סנקציות. רשימת השמות החדשים תתפרסם מחר, ודיפלומטים אמרו כי בין המוסדות שייענשו במסגרת העיצומים החדשים גם חברת הנפט הלאומית של סוריה. הנפט הסורי מהווה פחות מאחוז מתוצרת הנפט היומית העולמית, אולם הוא מניב נתח חשוב מרווחיה של ממשלת סוריה.

 

בינתיים, למרות הסנקציות הבינלאומיות, ההשעיה מהליגה הערבית וההיפרדות מבנות ברית לשעבר כמו טורקיה, משטר אסד ממשיך לטבוח במתנגדיו. פעילי זכויות אדם סיפרו כי כוחות הביטחון של סוריה ביצעו היום פשיטות על בתים באזור העיר חאמה, והרגו שישה אזרחים. לדבריהם, תשעה אחרים נפצעו, בהם חמישה באורח קשה. גם בחומס, מעוז נוסף של מתנגדי המשטר, נשמע רעש כבד של מכונות ירייה. אתמול דווח כי 14 אזרחים נהרגו באזור אידליב וחומס.

 

מפגינים נגד אסד מחוץ לכינוס הליגה הערבית בקהיר (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים נגד אסד מחוץ לכינוס הליגה הערבית בקהיר(צילום: AP)

 

האופוזיציה בסוריה ניסתה לארגן היום שביתה כללית על רקע מעשיהם של כוחות אסד, אולם תושבים בשתי הבירות

הכלכליות של המדינה, דמשק וחלב, דיווחו כי בתי העסק פעלו כרגיל. מנגד, תושב חומס סיפר לסוכנות הידיעות AP כי רוב החנויות בעיר היו סגורות היום, למעט אלה המוכרות מזון.

 

חומס היא אחת הערים שסבלו יותר מכול מנחת זרועם של אנשי אסד במהלך חודשי ההתקוממות האחרונים. "יש מעט אנשים ברחובות, ורק כ-20% מהתלמידים והסטודנטים הלכו לבתי הספר ולאוניברסיטאות", סיפר היום תושב חומס, שביקש להישאר בעילום שם מחשש שהמשטר ינקום בו.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה זמן הוא יחזיק מעמד? בשאר אסד
צילום: EPA
משפילים את בשאר בעזרת נעל, גם בירדן
צילום: רויטרס
מומלצים