שתף קטע נבחר

השטיחים הפרסיים מסבכים יוצאי איראן בארה"ב

הם ממש לא תומכים במשטר האייתוללות, אבל הסנקציות לא מאפשרות לאמריקנים ממוצא איראני לקבל ירושות או מתנות מהבית, וגם לא להעביר כסף לקרובים נזקקים. זה מגיע עד לכלא

יוצאי איראן החיים בארצות הברית, שרובם המכריע מתנגד למשטר האייתוללות בטהרן, מוצאים את עצמם מסובכים בחקירות פליליות. הסיבה: חוקי הסנקציות שנועדו לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית, ומונעים ייבוא סחורות שמקורן ברפובליקה האיסלאמית.

 

העיצומים הבינלאומיים על איראן - כותרות אחרונות

 

"קשה מאוד להעביר כסף באמצעות בנקים", אמר עורך דין ממוצא איראני לתחנת הרדיו הציבורית NPR, והדגיש שהבעיה מורגשת במיוחד כאשר ההורים שבאיראן מורישים את רכושם. גם כאשר מתקבלים בארה"ב חפצים כמו שטיחים ודברי אמנות, מופרות למעשה ההוראות החוקיות.

 

אשה בטהרן. הקרובים בארה"ב מתרחקים (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
אשה בטהרן. הקרובים בארה"ב מתרחקים(צילום: איי אף פי)

 

הסיפור שהובלט בדיווחים בארה"ב הוא של מחמוד ריזה, בנקאי בן 35 שהיה בכיר בחברת ייעוץ כלכלית בניו יורק. הוא הגיע לארה"ב בגיל 18, השלים דוקטורט בהנדסה כימית באוניברסיטת פרינסטון. מרבית משפחתו נותרה באיראן ובבעלותה עסקים גדולים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet

תיק פתוח: הילדה מבת-ים והגופה המבותרת בים

שני אחים שכולים בכבאית אחת: "שותפות גורל"

 

הבנקאי נעצר בינואר 2010 בהאשמה שקיבל סכום כסף גדול מאיראן תוך הפרת הסנקציות. במשך יותר משלוש שנים, עד ספטמבר 2009, ביצעה משפחתו באיראן 56 העברות בנקאיות לחשבון שלו בארה"ב שהסתכמו ב-3.4 מיליון דולר. הכסף נועד לשימוש אישי, לרבות רכישת דירה בניו יורק בשווי 2.4 מיליון דולר.

 

הוא דיווח כחוק בהצהרת המס שלו על קבלת הכסף, אבל הורשע בניהול רשת לא חוקית של העברת כספים מאיראן תוך הפרת חוק הסנקציות. הוא נידון למאסר של שנתיים וחצי ושוחרר בדיוק לפני חודש מבית סוהר בקליפורניה, לאחר שריצה את רוב התקופה, 21 חודשי מאסר.

 

עורכי דין המטפלים בקהילת האמריקנים יוצאי איראן מצביעים על מבוכה ובלבול בקרב לקוחותיהם בכל הקשור לחוק הסנקציות.

 זה גורם לסיבוכים גדולים בחייהם של המתגוררים בארה"ב, המנסים לשמור על קשר עם בני משפחה במולדתם. ישנם גם כאלה שרוצים לשלוח כסף לסייע לבני משפחה נזקקים באיראן וחוששים מההשלכות.

 

הסנקציות האמריקניות על איראן החלו לאחר עליית חומייני לשלטון במהפכה ב-1979, והוחרפו במשך השנים. הן הגיעו לשיא בתקופה האחרונה, לאחר דו"ח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית שהציג ראיות ברורות לכך שאיראן חותרת להשיג נשק גרעיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא האיראני מחמוד אחמדינג'אד. ילחצו עליו?
צילום: AP
מומלצים