שתף קטע נבחר

133 מדינות תמכו בהצעה ישראלית באו"ם

לא מדובר בהצעה מדינית, אלא בהצעה לשיפור טכנולוגיות חקלאיות. מדינות ערב תקפו את ישראל, אבל נמנעו בהצבעה

מי אמר שהאו"ם מצביע באופן אוטומטי נגד ישראל? 133 מדינות הצביעו הלילה (יום ו') בעד הצעת החלטה של ישראל לשיפור טכנולוגיות חקלאיות לפיתוח. אפילו מדינות ערב, שהתנגדו להחלטה הישראלית מסיבות מדיניות, לא יכלו להתנגד לה ולכן הערבים הובילו קבוצה של 35 מדינות שנמנעו.

 

עוד בחדשות:

סגן מנכ"ל הדסה הציל חיי פעוט שנחנק במסעדה

חנינה לשני הישראלים שנכלאו בגאורגיה

מיהר לחברו שנפצע בתאונה - ודרס עוד שניים

ביניש בשיחה עם ריבלין: הביקורת - לא נגד כולכם

 

לא פחות מ-102 מדינות חתמו על ההצעה הישראלית בעת שהוגשה להצבעה. ישראל, שהיא מדינה מובילה בידע טכנולוגי ופיתוחים בתחום החקלאות, קידמה את ההחלטה, המתיישבת עם מדיניות מזכ"ל האו"ם למיגור רעב ועוני. ההצעה הישראלית נועדה לסייע בגישה לטכנולוגיות חקלאיות מתקדמות במדינות אפריקה וגם העולם הערבי יהנה מהן.

 

עיראק הגישה התנגדות להצעה בשם מדינות ערב. עיראק קראה להצביע נגד, בטענה שישראל מנצלת את הצרכים של המדינות המתפתחות להשגת רווחים מדינים ו"להסוות מדיניות בלתי חוקית והרסנית". למרות זאת, המדינות הערביות לא התנגדו.

 

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, הודה בנאומו בעצרת למדינות שתמכו בהחלטה. "היא מהווה הכרה בינלאומית במצויינות של ישראל ובתרומתה לעולם. העולם רואה בנו מעצמה חקלאית. יכולות הפיתוח, הטכנולוגיה והחדשנות שלנו הפכו לשם דבר ברחבי העולם ואנחנו מחוייבים למאמץ הפיתוח הגלובלי".

 

השגריר הישראלי גינה את הקריאה של הערבים להצביע נגד ההחלטה. "מדינות ערב תוקעות מקלות בגלגלי הקידמה. הן מתנגדות להחלטה שיכולה לסייע להם רק בגלל שהיא הוגשה בשם ישראל". פרושאור כינה את ההתנהלות הזו כטיפשות וחוסר אחריות כלפי האזרחים שלהם. "בעוד ישראל פועלת בשם הקידמה והטכנולוגיה - מדינות ערב משמרות רטוריקה ובערות", אמר השגריר. 

 

75 אחוזים מאוכלוסיית העולם היא ענייה ותלויה בחקלאות לקיום היומיומי. ההחלטה שישראל העבירה בעצרת, נועדה להפוך טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות לנגישות יותר באיזורים עניים, מוכי בצורת ורעב.

 

מיליארד אנשים בקירוב סובלים מרעב כרוני. שינוי האקלים מאיים על אוכלוסיית אפריקה שתוכל על פי הערכה להאכיל בעשור הבא רק רבע מהאוכלוסייה שלה. ההחלטה שישראל קידמה נועדה לחזק נשים כפריות, אבטחת מזון, מיתון ההשפעות של שינויי אקלים, ולימוד החקלאים לנהל את המשק שלהם מהזריעה והעיבוד לשלב האריזה, ההובלה והשיווק.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגריר פרושאור. "מדינות ערב משמרות בערות"
צילום: שחר עזרן
מומלצים