שתף קטע נבחר

הקבלנים: "יש להמשיך ולהעסיק עובדים זרים"

פרויקט הכשרת עובדים ישראלים בענף הבניין בסכנת סגירה: עד כה הוכשרו כ-300 עובדים ישראלים בתקופה של שלוש שנים. על פי נתוני התאחדות הקבלנים שיעור ההישרדות של בוגרי הקורס בענף עומד על כ-60%

"גם אם נצליח להכשיר 1,000 עובדים ישראלים בשנה עדיין לא נצליח להדביק את המחסור שנוצר בעובדים", כך טוען מנכ"ל התאחדות הקבלנים, מוטי כידור, שערך סיור באתרי בנייה המעסיקים עובדים ישראלים ובמלט"ב (מרכז הכשרה טכנולוגי של התמ"ת) בחולון המכשיר עובדים ישראליים בענף הבנייה. לדבריו, "במקביל להכשרת העובדים הישראלים יש להמשיך ולהעסיק עובדים זרים".

 

 

בתוך כך מתברר, כי פרויקט הכשרת עובדים ישראלים בענף הבניין נמצא בסכנת סגירה בשל מחסור בתקצוב. בשלוש השנים האחרונות הוכשרו במקום כ-300 עובדים ישראלים. על פי נתוני התאחדות הקבלנים, שיעור ההישרדות של בוגרי הקורס בענף עומד על כ-60% ועלות הכשרת כל עובד במסגרת הפרויקט מגיעה לכ-70,000 שקל. בשנתיים הראשונות, לדבריהם,  פועל בניין ישראלי יכול להגיע להכנסה של רבע מיליון שקל משילוב של משכורות ומענקי התמדה.

 

 (צילום: רועי קמיאל) (צילום: רועי קמיאל)
(צילום: רועי קמיאל)

 

שמעון דבוש, מנהל המיזם להכשרת ישראליים בענף הבניין הפועל בשיתוף משרד התמ"ת, משרד הביטחון, התאחדות הקבלנים והסתדרות עובדי הבניין ( באמצעות הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה בישראל ) הסביר בסיור כי המיזם פתוח לכל דורשי העבודה - חרדים, ערבים ישראלים ובעיקר לחיילים משוחררים.

 

יו"ר הוועדה לעובדים זרים, ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ), שהיה בסיור, אמר כי המיזם הוא הוכחה לכך שאם כל הגורמים משלבים ידיים, אפשר לשנות ולשבור את הסטיגמה על פיה ישראלים לא רוצים לעבוד בעבודות מסוימות.

 

"ראיתי בסיור צעירים מכל קצוות האוכלוסייה – רווקים ונשואים, עירוניים, בני קיבוצים ומתנחלים. כאשר מציעים אופק מקצועי ושכר נאות, הישראלים יצאו לעבוד גם בבניין", אמר הורוביץ.

 

לדברי, האינטרס של החברה הישראלית הוא להזדקק כמה שפחות לעובדים זרים ולהסתמך על עובדים ישראלים ברמה גבוהה שיקדמו את התחום גם מבחינה טכנולוגית. הורוביץ אמר שיעשה כל שביכולתו לקדם את נושא התקצוב ולשמור על המיזם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ניצן הורוביץ
צילום: רועי קמיאל
מומלצים