שתף קטע נבחר

יאסופגניה! סופגניות דבש יווניות מהירות

סופגניות בלי שמרים? יש דבר כזה, כמובן. איילת הירשמן שואבת השראה ממאפייה בכפר יווני ומכינה סופגניות קטנות טבולות בסירופ דבש וקינמון. והטעם? יאסו!

באי היווני לסבוס יש כפר דייגים, שקוראים לו פלומרי. ובאמצע הכפר יש מאפיית לחם קטנה, שבו טוגנו כל בוקר כדורי סופגניות קטנים, ונטבלו מיידית בסירופ דבש יווני מעולה. כשהיינו שם , בקיץ האחרון, הן הפכו לקינוח ארוחת הבוקר הקבוע שלנו. בהשראתן אני מכינה החורף, לכבוד חנוכה, סופגניות קטנות מבצק מהיר (בלי שמרים), וטובלת בסירופ דבשי מתובל בקינמון (וגם בפולי הל, לפעמים).

 

 

 

המרכיבים (כ-20 סופגניות קטנות)

 

לבצק:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

70 גרם חמאה, מומסת (אפשר להמיס במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים, מעל להבה נמוכה)

2 ביצים

3 כפות חלב

1/4 כפית מלח

1/2 1 כפות סוכר

מעט שמן (כדאי קנולה) לשימון הידיים בזמן גלגול הכדורים

 

לטיגון:

שמן (כדאי קנולה), לטיגון עמוק

 

לסירופ:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 מקלות קינמון

אפשרות: 1/2 כפית פולי הל

1 כוס (200 מ"ל) דבש

1/2 כוס (100 מ"ל) מים

 

 

ההכנה 

1. הבצק: שמים בקערה את הקמח ואת החמאה ומערבבים עד שמתקבלים פירורים עבים ולחים.

 

2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים ואת החלב. מוסיפים את המלח ואת הסוכר וטורפים. יוצקים את קרם הביצים לתוך קערת הבצק, ומערבבים (הכי קל ונוח: לערבב במטרפה ידנית) עד שמתקבל בצק רך אבל כבר יציב למדי (אם הבצק דליל מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח ולערבב).

  

3. משהים את הבצק 10-15 דקות בטמפרטורת החדר.

  

4. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, מקלות הקינמון ופולי ההל (אם רוצים) הדבש והמים. מביאים לרתיחה ומחממים מעל להבה נמוכה עוד כמה דקות, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר על הכיריים.

   

5. הטיגון: מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.

 

6. הכנת הבצק לטיגון: הבצק צריך להיות עכשיו במרקם רך אך יציב, שמאפשר ליצור ממנו כדורים רכים. אם הוא עדיין דליל מדי, מוסיפים עוד קצת קמח ומערבבים. משמנים קצת את הידיים ויוצקים מהבצק כדורים בגודל שזיפים קטנים. מעבירים את כדורי הבצק לשמן ומטגנים עד הזהבה מצד אחד, הופכים בזהירות ומטגנים עד הזהבה מהצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי שמן.

 

7. מעבירים את הכדורים המטוגנים לסירופ החמים, ומשהים אותם בתוכו 10 -15 דקות לפחות.

  

8. מגישים את הכדורים חמימים (אם כי הם גם טעימים מאוד בטמפרטורת החדר), אפשר עם עוד סירופ מזולף מלמעלה.

 

 

עוד סופגניות מצוינות וקלות הכנה של איילת

סופגניות שמרים קלאסיות בציפוי טופי

סופגניות עם מילוי מרציפן

סופגניות תפוחים מהירות ומפתיעות

 

המתכון לעוגת התפוחים-דבש בתמונה מצד ימין למעלה - כאן









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סופגניות דבש מושלמות באווירה יוונית
צילום: יוסי סליס
דבש, בכל מצב, אפילו עכשיו
צילום: shutterstock
ומה עם עוגת הדבש - תפוחים המקסימה הזאת? מתכון בכתבה (חפשו למטה)
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים