שתף קטע נבחר
עוגת דבש שראויה לכל כתר
איילת הירשמן מצרפת לאוסף עוגות הדבש המוצלחות עוגת תפוחים בדבש שמעוצבת בצורת כתר. קלה מאוד להכנה ויפהפייה במיוחד, והטעם - תפוח בדבש!

 

 

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: רונה פפר; סטילס: יוסי סליס; איפור סווטלנה קריחלי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

לעוגה:

180 גרם חמאה, רכה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה

 

לתפוחים:

5 תפוחים, קלופים

1 כפית קינמון טחון

1/2 1 כפות סוכר

2 כפות דבש נוזלי

אפשרות להגשה:

3-4 כפות אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. העוגה: שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המערבל, ומקציפים כ-4 דקות, עד שמתקבל קרם חלק. תוך כדי פעולת המערבל, מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הקצפה. מפסיקים את פעולת המערבל ומסירים ממנו את הקערה. מוסיפים מחצית מכמות הקמח התופח, מערבבים, מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה ומערבבים לעיסה אחידה, מוסיפים את שארית הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומחליקים את פניה.


 

3. התפוחים: חוצים את התפוחים ומוציאים מהם את הליבה. מניחים על משטח העבודה כשהצד החתוך כלפי מטה וחורצים בתפוח, בעזרת סכין

5-6 חריצים לאורכו לא עד הסוף – הם ייפתחו במהלך האפייה. מסדרים את חצאי התפוחים בתבנית, במעגל, כשהצד העגול עם החתכים כלפי מעלה. זורים על התפוחים את הקינמון הטחון ואת הסוכר, ויוצקים את הדבש.

 

אופים 40-45 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.

 

4. ההגשה: אם רוצים, אפשר לזרות על העוגה אבקת סוכר מלמעלה – אבל היא מצוינת גם בלי שום תוספת. מגישים.

 

עוד עוגות דבש נהדרות במדור "שף" 

 




 

 תגובה חדשה
הצג:
כל התגובות לכתבה "עוגת דבש שראויה לכל כתר"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת תפוח בדבש. חג ראש השנה מתוק שיהיה לכם!
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, מבשלת לחג
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים