שתף קטע נבחר

ביהמ"ש העליון: המדינה לא חייבת לפנות לאיראן

בית משפט אמריקני פסק כי על איראן לפצות במיליוני דולרים משפחות ישראליות שיקיריהן נהרגו בפיגועי התאבדות. המחוזי בארץ הורה למדינה לדרוש את הפיצוי מאיראן, אך העליון קבע כי אין הכרח לפנות למדינה שלא מקיימת יחסים עם ישראל

מדינת ישראל לא תצטרך לפנות לאיראן בדרישה לאכוף פסקי דין: בית המשפט העליון קיבל היום (ה') את ערעורו של היועץ המשפטי לממשלה בנוגע לאכיפת פסקי דין שניתנו בארצות הברית, במסגרת תביעות של נפגעי טרור. שופטי העליון קבעו שבניגוד לפסק דין המחוזי, משרד החוץ הישראלי לא יכול לפנות למדינה שלא מקיימת עמו יחסים דיפלומטיים.

 

עוד בחדשות:

צה"ל: חוסל בעזה מחבל בכיר שתכנן פיגוע בדרום

המתמחים מסכמים: "קרב אגרוף בידיים קשורות"

איראן: "רוסיה ביקשה לבחון את המל"ט האמריקני"

 

הפרשה נעוצה בפסק דין שניתן בארצות הברית ב-2003. בני משפחתו של אלן סטין, מרצה באוניברסיטה האמריקנית בביירות שנחטף בינואר 1987 על ידי חיזבאללה, תבעו את איראן לפצותם במאות מיליוני דולרים, ובית המשפט פסק לטובתם.

 

לתביעה זו הצטרפו שתי משפחות ישראליות – אחת מהן של סופיה לאה שטרן, שנרצחה בפיגוע בשוק מחנה יהודה ב-1997. בית המשפט האמריקאי פסק כי על איראן לשלם למשפחת שטרן 13 מיליון דולר ולמשפחה נוספת 68 מיליון דולר.

 

בקשת המשפחות נשענה על ההנחה שבשטח מדינת ישראל מצוי רכוש השייך לאיראן, וכי ביכולתם לממש אותו. בזמנו קיבל בית המשפט המחוזי בירושלים את הבקשה וקבע כי על משרד החוץ להעביר את פסיקות בית המשפט האמריקאי לאיראן באמצעות משלוח דואר ישירות לטהרן או באמצעות נציגי איראן באו"ם או בטריבונאל בינלאומי אחר בו חברות שתי המדינות.

 

המדינה ערערה על החלטת המחוזי, והיום פסקו שופטי העליון: "מקובלת עלינו עמדת היועץ המשפטי לממשלה הגורסת כי כשם שישראל חפצה לקבל כתבי בית-דין הממוענים אליה בדרך דיפלומטית מקובלת, ולא בדרכים עקלקלות שיקשו על התנהלותה, כך גם עליה לפעול בהדדיות ובאופן דומה בכל הנוגע להמצאת כתבי בית-דין נגד מדינות זרות בהליכים המוגשים בישראל".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד. לא תגיע פנייה מישראל
צילום: AFP, IRANIAN PRESIDENCY
מומלצים