שתף קטע נבחר

צילום: AFP, AP , רויטרס

צבא מצרים נסוג: לא יפקח על ניסוח החוקה

חברי המועצה הצבאית ניסו להרגיע את המערב ולהתערב בהליך הדמוקרטי, אך ביקורת עזה במדינה גרמה להם לוותר על הרעיון

המועצה הצבאית העליונה במצרים ויתרה על תוכניתה לפקח על ניסוח החוקה החדשה במדינה, כך דיווח אמש (יום ו') ה"ניו יורק טיימס". בהחלטתם, נכנעו למעשה חברי המועצה לביקורת הציבורית הרבה שהוטחה בפניהם זמן קצר לאחר פרסום התוכנית, שטענה כי אינם שועים לרצון העם ולא מכבדים את ההליך הדמוקרטי.

 

בחירות במצרים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

כעת, אמורים חברי הפרלמנט החדש - בהובלת תנועת "האחים המוסלמים", שזכתה לאמון הציבור בבחירות האחרונות במדינה, לבחור את חברי הפאנל שיעסקו בנושא. "הפרלמנט הוא היישות היחידה הנושאת באחריות לבחירת חברי הגוף לניסוח החוקה", אמר הגנרל מחמוד שאהין, חבר המועצה הצבאית, לעיתון אל-אהרם.

 

יום הבחירות בקהיר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יום הבחירות בקהיר(צילום: רויטרס)

 

לפני ימים אחדים, שלח צבא מצרים מסר הרגעה לממשלו של ברק אובמה, ואמר כי הוא יהיה זה שינהל את תהליך כתיבת החוקה, ויטיל את מרותו על ממשלת המעבר. בתדריך מיוחד שנועד לאוזניים אמריקניות, אמר הגנרל מוכתאר אל-מולא מהמועצה הצבאית העליונה של מצרים כי תוצאות הבחירות הראשוניות אינן מייצגות את רצון העם המצרי כולו. אחת הסיבות לכך, לדבריו, היא שפלגים איסלאמים מאורגנים היטב שלטו בהליך ההצבעה.

 

דבריו של הגנרל המצרי לא נועדו לציבור המצרי אלא לכתבים זרים ומטרתם אחת - לשכנע את הממשל האמריקני בוושינגטון, שלוחץ לכונן שלטון אזרחי, כי אין כל כוונה לתת לאיסלאמיסטים להשתלט על המדינה הערבית.

 

"לא משנה מה יהיה הרוב בפרלמנט, הם יתקבלו בברכה משום שאין להם את היכולת לכפות שום דבר שהעם לא רוצה בו", אמר הגנרל א-מולא. הוא הסביר כי שינוי הרכב הפרלמנט לא ממש משנה משום שלא תהיה לו השפעה על החוקה.

 

"האם אתם חושבים שהמצרים הצביעו עבור מישהו שיאיים על האינטרס, הכלכלה, הביטחון והיחסים עם הקהילה

הבינלאומית", שאל נציג המועצה הצבאית המצרית והשיב: "כמובן שלא".

 

הבחירות לפרלמנט המצרי עדיין רחוקות מאוד מסיום, אבל הסימנים שעלו מהתוצאות הרשמיות של השלב הראשון בבחירות מאוד לא-מעודדים עבור שוחרי הדמוקרטיה והשלום במזרח התיכון. לפי ועדת הבחירות העליונה במצרים, תנועת האחים המוסלמים זכתה ב-36.6% מהקולות של 9.7 מיליון המצביעים, ולמקום השני הגיעה מפלגת "א-נור", המפלגה הקיצונית עוד יותר של אנשי הזרם הסלפי, עם 24.4% מהקולות.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תושבי קהיר מתעדכנים בתוצאות הבחירות
צילום: AFP
מומלצים