שתף קטע נבחר

אופים בכיף: 3 פוקאצ'ות למתחילים

מיכאל כץ מבקש יפה שתתנו צ'אנס בבית לפוקאצ'ה, לחם המסעדות האולטימטיבי והעשיר בשמן זית. מתכון בסיסי ו-2 וריאציות חגיגיות, שינפקו תוצאה מרשימה גם למתחילים

פוקאצ'ה היא לחם איטלקי עשיר בשמן זית. מקור הגרסה המודרנית שלו היא בחבל ליגוריה, הריביירה האיטלקית, שם מגישים אותו עם טופינג גבינה.

 

עוד בערוץ האוכל

תבשיל לא רגיל: מכינים פאייה בקלות ובסטייל בבית 

קחו את הזמן: מיכל וקסמן שלנו עם 2 תבשילי קדירה

עוד הגיגים ומתכונים של רפי בעמודו המיוחד, "מר בשר"  

 

בארץ הפוקאצ'ה נחשבת ל-"מאכל של מסעדות", וחבל, כי מדובר באחד המאפים שהכי קל להכין בבית. לפניכם מתכון בסיסי אחד לפוקאצ'ה ביתית, שאליו מצורפות 2 וריאציות חגיגיות.

 

פוקאצ'ה ביתית  - מתכון בסיסי

מתכון קליל, שינפק תוצאה מרשימה גם למתחילים ולמי שאינו מאסטר באפייה ביתית. ניתן למרוח את הפוקצ'ות בשמן זית לפני הבישול או אחריו ולתבל בעשבי תיבול שונים.

 

שימו לב: על מנת שהאפייה תתבצע בחום מקסימלי יש להדליק את התנור 30 דקות לפני הכנסת הפוקצ'ה לתנור. כמו כן, המתכון מצריך תבנית אפייה שניתן לשים על האש - תבנית אפייה סטנדרטית תעשה את העבודה.

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

630 מ"ל מים

2 כפיות (25 גרם) מלח

1/2 1 כפיות (10 גרם) סוכר

2 כפות (16 גרם) שמרי שמרית

30 מ"ל שמן זית

קורט מלח גס או מלח אטלנטי לקישוט

עלי רוזמרין קצוצים

 

להגשה:

3-4 כפות שמן זית - לא חובה

 

 

פוקצ'ת עשבי תיבול (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
פוקצ'ת עשבי תיבול(צילום: שירן כרמל)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים מים עם שמרים וסוכר בקערה ומשאירים לנוח 5 דקות.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם שאר המרכיבים. תוך כדי בחישה מוסיפים את המים עם השמרים לקמח (ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ-8 דקות). בתום הלישה יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בקערה משומנת קלות ומכוסה במטלית לחה עד שהוא מכפיל את נפחו. מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת תפיחה ונותנים לו לתפוח שוב. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו יוצרים ממנו כדורים בגודל הרצוי, מניחים אותם על תבנית עם ניר אפייה, ומניחים לכדורים לתפוח שוב.
  3. מניחים את הכדור במרכז מגש משומן ובעדינות בעזרת קצות האצבעות מותחים את הבצק לעובי הרצוי. ניתן ליצור בעזרת קצות האצבעות גומות עדינות בבצק. מפזרים מעל את המלח ואת עלי הרוזמרין.
  4. מניחים את המגש על האש ומבשלים תוך כדי הזזת המגש עד אשר תחתית הבצק מקבלת צבע חום.
  5. מעבירים את המגש לתנור ואופים בחום מקסימלי (220 מעלות לפחות) עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

 

פוקאצ'ה מתקתקה

גרסה מתוקה שמתבססת על המתכון הבסיסי (ר' מתכון קודם), לו מוסיפים את התוספות הבאות:

 

המרכיבים:

כ-250 גרם בצק פוקצ'ה מהמתכון הבסיסי

1 בצל פרוס דק מעורבב עם כף שמן זית, מעט סילאן ותימין

5 תמרים רכים ללא גלעין

1/2 כפית טימין קצוץ

2 כפות שמן זית

5 פרוסות בעובי 5 מ"מ של גבינת עזים (למשל, פרומעז)

כף סילאן

כף פטרוזיליה קצוצה

 

פוקצ'ה מתקתקה (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
פוקצ'ה מתקתקה(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מפזרים את הבצל על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
  2. אופים את הפוקצ'ה כמתואר במתכון הבסיסי. כשהיא מתחילה לקבל צבע מוציאים מהתנור, מורחים בשמן זית, מניחים את התמרים והגבינה ומכסים בשכבה עדינה של בצל.
  3. מפזרים מעט סילאן וטימין ומחזירים לתנור לסיום האפייה.
  4. לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

 

פוקאצ'ה סביח

 

המרכיבים:

כ-250 גרם בצק פוקצ'ה מהמתכון הבסיסי

6-7 פרוסות של חציל בעובי 1 ס"מ

מעט שמן זית

מלח ופלפל

כף תימין קצוץ

1 ביצה קשה

2 כפות גבינת עזים מפוררת גס ביד

2 כפות טחינה גולמית

1 כף פטרוזיליה קצוצה

 

פוקצ'ה סביח (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
פוקצ'ה סביח(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מושחים את פרוסות החציל בשמן, מתבלים במעט מלח ופלפל, מפזרים תימין קצוץ ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
  2. אופים את הפוקצ'ה כמתואר במתכון הבסיסי וכשהיא מתחילה לקבל צבע מוציאים מהתנור, מורחים בשמן זית, מניחים את החצילים והביצה ומחזירים לתנור לכ-3 דקות.
  3. מפזרים מעל את הגבינה ומקשטים בטחינה ובפטרוזיליה הקצוצה.

 

  • מיכאל כץ הוא השף של מסעדת לבן שבירושלים

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עם תמרים ותימין - פוקצ'ה מתקתקה
צילום: שירן כרמל
מומלצים