שתף קטע נבחר

סנוב, במסלול פאמפ-טראק לאופניים כבר ביקרת?

לפני מספר שנים החל אחד הטרנדים היותר-לוהטים בתחום רכיבת האופניים: מסלול רכיבה אתגרי בו הרוכבים שומרים על מהירות או אף מגבירים אותה, מבלי לדווש כלל. וכן, יש בארץ מספר מרכזים השווים ביקור

נמאס לכם מרכיבת אופניים סטנדרטית בשבילים משעממים? תנו קפיצה לפארק העירוני של הרצליה, בו הסתיימה לאחרונה הקמת שלב ב' של הפארק הגדול והמושקע ביותר בשרון. אם אתם רוכבים מושבעים, סביר להניח שתתרשמו מאד משבילי האופניים הייעודיים, אשר בניגוד למרבית הפארקים המוכרים, מסומנים ומופרדים לחלוטין משבילי הליכה. בדיוק כפי שצריך להיות. אבל זה עוד לא הכל. שכן בפארק של הרצליה, הוקמו שני מסלולי פאמפ-טראק מושקעים בשתי רמות קושי שונות.

 

עוד במדור האופניים של ynet:

 

בלי דיווש - פאמפ-טראק בחו"ל (צילום: אבי גנאור ) (צילום: אבי גנאור )
בלי דיווש - פאמפ-טראק בחו"ל(צילום: אבי גנאור )

 

זקוקים להסבר על הפאמפ-טראק? בועז גורן, מחברת עז-הרים שבנתה את מסלולי הרכיבה בהרצליה, מסביר: "מדובר במסלול מעגלי קצר בו רוכבים נדרשים להפעיל את גופם (מכאן ה"פמפום", א.ג) על-מנת לרכוב במהירות, ולעשות כך מבלי לדווש. מבחינה ספורטיווית, מדובר בפיתוח קואורדינציה, זריזות, שפת גוף, זרימה בשטח על מכשולים, אימון אנאירובי, תרגול שרירי פלג גוף עליון, כוח מתפרץ (ספרינט) ועוד".

 

למעשה, במסלולי הפאמפ מאיצים עד מהירות מסוימת בעזרת דיווש, ולאחר מכן מנצלים - תוך העברת מרכז הכובד מצד לצד - את שינויי הגובה, השיפועים והזוויות במסלול, כדי להגביר מהירות. בחו"ל מתקיימות תחרויות רשמיות בהן הרוכבים עושים שימוש באופניים חסרי-שרשרת. הרוכבים עובדים רק עם הגוף, ומתחרים זה בזה על זמני הקפת המסלול או בזוגות.

 

אגב, הפאמפ-טראק בהרצליה אינו היחיד ובוודאי לא הראשון בישראל. בשלוש השנים האחרונות הוקמו בארץ מספר מסלולים שכאלה, למשל בנס ציונה (לפני כשנה וחצי), עין חרוד, בית מחסה לנוער בסיכון בנוף ים, צפון נתניה ואחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בחו"ל, אבל גם בהרצליה - פאמפ-טראק
צילום: אבי גנאור
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים