שתף קטע נבחר

נמס בגשם: מבדק המרקים הנמסים

הם זמינים, מחממים ומהווים את הפתרון המושלם לארוחת ביניים במשרד. עדנה אברמסון חיה במשך 3 שבועות על מרקים נמסים, בדקה, טעמה, עמדה על הרכבם וכמובן - גם הכתירה את המצטיינים מבין המבחר שבשוק

תאכל מרק, תהיה עובד חזק: מתי שהוא בין נובמבר למרץ אפשר למצוא בארץ אלפי עובדים במשרדים שידיהם תקועות קפואות כשלושה סנטימטרים מעל המקלדת - ופשוט מסרבות להפשיר.

 

עוד בערוץ האוכל:

החציל המזמר: ארוחה טבעונית בסינג לונג

בליסימה: מסע קולינרי בארץ המגף

לכבוש לימון ולנוח: מתכוני לימון כבוש

 

גם בחורף בישראל לא תמיד קל להתמודד עם הקור שמציק דווקא בתוך הבית ובמקום העבודה. כיוון שהשעה הרשמית המותרת לתנועה לכיוון המיקרוגל במטבחון היא 11:59 ולא רגע קודם (וגם בין ארוחת הצהריים לשעת התזוזה הביתה מתעורר לעיתים רעב בלתי נשלט), צריך להתחיל למצוא פתרונות אחרים, למשל מרק נמס בשקית אישית.

 

חם בכוס. מרק נמס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חם בכוס. מרק נמס(צילום: shutterstock)

 

לפני שאתם מצקצקים בלשונכם, כדאי לדעת שנוסחאות המרקים השתפרו בשנים האחרונות והן מניבות תוצאות משביעות וראויות הרבה יותר.

 

לא עוד גושישי אבקה שלא נמסה היטב בכוס, לא עוד חומרים משמרים וצבעי מאכל וגם זמני ההמתנה התקצרו מאוד? בסך הכל מדובר בהצעה לא רעה בכלל לארוחת ביניים, שאפשר לשלוף ברגע מהמגירה מבלי להרגיש יותר מדי אשמים. תוסיפו למרק בשקית פרוסת לחם ואפילו שתיים, וכבר תוכלו להסתפק בו כארוחה של ממש.

 

כדי שתדעו מה כדאי יותר לקנות, בדקנו לאורך כשלושה שבועות טעמים שונים של המותגים הקיימים בשוק, ובחנו אילו מהמרקים מקיים את ההבטחה לשילוש הקדוש: טעם, מראה ושובע.

 

בסך הכל אפשר לומר שישנם סוגי מרק שעוברים טוב יותר את המהפך המיובש, כמו עגבניות, ומרקים שקשה יותר לשמור על טעמם מבלי להמליח יתר על המידה, כמו פטריות.

 

לא נטמון את הראש באבקה ונתעלם מחומרים אחרים שהמרקים מכילים, וגם לזה ישנה התייחסות מיד, אך בשקלול התועלת, הזמינות והפונקציה שממלא המרק ברגעים הקשים והרעבים ביותר של היום, נראה שבצריכה נבונה ובמינונים סבירים אפשר להפסיק להתחבא ולהעמיד פנים שאנחנו רק מכינים עוד קפה. לא, אנחנו מכינים מרק בשקית – וזה טעים לנו!

 

מה בדקנו?

טעמנו מבחר גדול של מרקים נמסים בשקית אישית של אסם ("סוף לנשנושים"), קנור ("נמס בכוס", "נמס בכוס Xtra", "נמס בכוס לייט" ו"נמס בכוס 10X10") ושופרסל ("מרק רגע"). כל הנתונים המספריים ופירוט הרכיבים מבוסס על דיווחי היצרן על גבי האריזה.

 

מה מקבלים בשקית?

ירקות מיובשים. המרקים האישיים מבוססים על ירקות מיובשים בצורה טבעית, שאת חלקם – כמו גזר, בצל וסלרי – תמצאו כמעט בכל טעם שתבחרו לנסות. לפחות חלק מהירקות תופסים נוכחות משמעותית יותר במרק, כמו קוביות גזר קטנטנות, שבבי פטריות וכו'.

 

נתרן. לא משנה אם הכנתם בכוס מרק עתיר תוספות וקלוריות או מרק שכל תכולתו עשר קלוריות, חוקי הכימיה שתקפים רק בעולם המרקים הנמסים קובעים שלעולם (טוב, מלבד חריג אחד או שניים), יכילו המרקים בסביבות 700 מ"ג נתרן, פלוס-מינוס 20, למנה מוכנה משקית מרק אחת.

 

כלומר: מנה אחת של מרק במשרד מכלה כשליש מצריכת הנתרן היומית המומלצת. שימו לב: יחסית לעובדה שלא מדובר בארוחה שלמה אלא בארוחת ביניים קטנה או נשנוש, מדובר בתכולה גבוהה. אפילו אם אתם לא מוטרדים ממחלות לב, למשל, ונעזרים במרקים האישיים כדי לשמור על דיאטה, כדאי לדעת שיותר מדי מלח מוביל לאגירת הנוזלים בגוף ועצירת ההרזיה דווקא.

 

קלוריות. רוב המרקים בגרסתם הרגילה יעלו לכם בכ-100-80 קלוריות, ארוחת ביניים מושלמת.

 

פינוקים. אטריות ביצים וקרוטונים הם התוספות הפופולריות, ויש שמגדילים לעשות ומשלבים את שניהם. בחלק מהמנות פגשנו גם שקדי מרק נחשקים שהוסיפו לטעם הביתי.

 

צבעי מאכל וחומרים משמרים. אז זהו, שאין. המרקים מדור 3.5 אינם מכילים תוספת חומרים משמרים וצבעי מאכל.

 

הרבה נתרן, מעט קלוריות. מרק נמס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הרבה נתרן, מעט קלוריות. מרק נמס(צילום: shutterstock)

 

ומה עם מונוסודיום גלוטמט? או, טוב ששאלתם. משפר הטעם מונוסודיום גלוטמט היה מקור לא אכזב לוויכוחים סוערים בערך בחמישים השנה האחרונות, ואת המוניטין הידועים לשמצה שבהם זכה איש כבר לא יוכל לנקות.

 

רוב ארגוני הבריאות בעולם קובעים שמדובר בתוסף בטוח לשימוש במזון, ושרק חלק קטן מהאוכלוסייה מגלה אליו רגישות. זה לא מפריע כמובן לשאר העולם להסתכל רק על השורה התחתונה ולהיות בהיסטריה, כמובן.

 

אך כדי שתאכלו את המרק שלכם בשלווה בכל זאת, תשמחו לשמוע שרוב גרסאות המרקים המודרניות נפטרו מהחומר ברשימת הרכיבים והן מסתדרות גם בלעדיו.

 

הטעימות גילו שככל שהמרק דל יותר בקלוריות ויש צורך לדאוג לרף הטעם בכמות זעירה של משאבים תזונתיים, כך נעשה יותר שימוש במחזקי טעם וריח – וכן, גם המונוסודיום גלוטמט חוזר לתמונה.

 

אז טעמנו, עבדנו, עיכלנו, התווכחנו ושבענו – ואלה תוצאות האמת:

 

 

המצטיינים

 

אסם, סוף לנשנושים – עגבניות

המרק נמס בקלות, הריח שלו טוב, הצבע עמוק ונאה ואפילו דומה מאוד לתמונה שעל האריזה. המרק טעים מאוד עם החמיצות האופיינית לעגבניות, תוספת האטריות מורגשת מאוד, הן נמסות בעדינות בפה ומוסיפות מאוד לטעם.

 

כמה ענוג הוא. "סוף לנשנושים" עגבניות (צילום: יוסי בלום) (צילום: יוסי בלום)
כמה ענוג הוא. "סוף לנשנושים" עגבניות(צילום: יוסי בלום)

 

שופרסל, מרק רגע – עגבניות עם אטריות וקרוטונים

המרק עשיר מאוד באטריות ובקרוטונים קטנטנים, ורק מעט פטרוזיליה. המרק סמיך וטעים, אם כי מלוח קלות, ולא מורגשים טעמי לוואי. החמצמצות אופיינית ודומה למרק עגבניות אמיתי.

 

עשיר וסמיך. עגבניות של שופרסל (צילום: דני לרנר) (צילום: דני לרנר)
עשיר וסמיך. עגבניות של שופרסל(צילום: דני לרנר)

 

אסם, סוף לנשנושים – בטעם עוף עם שקדי מרק ואטריות

גם כאן, קודם כל טוב מראה עיניים: המרק פשוט יפה, מכיל שקדי מרק שלמים צהבהבים, אטריות בהירות וקוביות מיניאטוריות של גזר. הוא נמס בקלות, הניחוח נעים והטעם אופייני למרק עוף.

המרק מתובל היטב, האטריות והשקדים מעבים מאוד את מרקמו ותורמים לתחושת השובע בתום האכילה.

 

יפיוף. "סוף לנשנושים" עוף (צילום: יוסי בלום) (צילום: יוסי בלום)
יפיוף. "סוף לנשנושים" עוף(צילום: יוסי בלום)

 

הטובים

 

אסם, סוף לנשנושים - אפונה

בצד הפרקטי, רוב הטועמים התקשו להמס היטב את המרק, ולעתים אף נעזרו בכפית נוספת. אין זכר לאפונה השלמה הנראית על האריזה (כן, אנחנו יודעים שזו "הצעת הגשה" בלבד), אבל ניכרות פיסות רבות של ירקות מיובשים, בעיקר אפונה וגזר. המרק טעים למדי ומזכיר מאוד את המקור.

 

אסם, סוף לנשנושים - תירס

למרק צבע יפה, ואמנם צפים בו רק מעט גרגירי תירס שלמים, אך הטעם הכללי הוא כשל תירס טחון. המרק סמיך, טעים מאוד ונמס בקלות. יש בו אטריות טעימות ומעט פטרוזיליה, וטועם אחד אף ציין ש"זה מרק שממש מתחשק לקנות הביתה".

 

עושה חשק. "סוף לנשנושים" תירס  (צילום: יוסי בלום) (צילום: יוסי בלום)
עושה חשק. "סוף לנשנושים" תירס (צילום: יוסי בלום)

 

אסם, סוף לנשנושים - בצל עם קרוטונים

הקרוטונים הזעירים משמחים את העיניים, והבצל נמצא בכמות ניכרת. המרק נמס בקלות מאוד ומריח, ובכן, כמו מרק בצל. המרק טעים, סמיך ועשיר, והטועמים ציינו אותו לטובה למרות מליחות מודגשת.

 

מלוח אבל טעים. "סוף לנשנושים" בצל (צילום: יוסי בלום) (צילום: יוסי בלום)
מלוח אבל טעים. "סוף לנשנושים" בצל(צילום: יוסי בלום)

 

אפשר

 

קנור, נמס בכוס פטריות

גם במרק של קנור מקשטים את הכוס שבבי פטריות ופטרוזיליה, אך הפעם יש להמתין שתיים-שלוש דקות לפני האכילה. המרק סמיך, כבד וטעים, אם כי מעט מלוח מדי.

 

חמוד אבל מלוח. נמס בכוס פטריות (צילום: אבי כהן) (צילום: אבי כהן)
חמוד אבל מלוח. נמס בכוס פטריות(צילום: אבי כהן)

 

קנור, נמס בכוס - מינסטרונה עם אטריות

הדעות היו חלוקות: חלק מהטועמים ציינו עקבות מלאכותיים במרק, וכי למרות הכמות הנאה של האטריות הוא אינו מצטיין בטעמו. טועמים אחרים ציינו את העובדה שטעמו וצבעו זהים לחלוטין לאלו של מרק העגבניות, וכי הוא חביב וטעים בכל זאת.

 

קנור, נמס בכוס לייט - תירס

תמורת כ-30 קלוריות פחות ממנות המרק הרגילות, מקבלים מרק חיוור בצבע ובטעם, ואפילו האטריות לבנות יותר. התוספות דלילות יחסית והתוצאה סתמית משהו. אפשר.

 

אסם, סוף לנשנושים - פטריות

המרק סמיך מאוד וניכר בו שהרכיב העיקרי הוא עמילן, אך הוא נמס בקלות וללא גושישים. למרות פיסות הפטריות והפטרוזיליה, המרק מעט תפל. גם כאן, פרוסות הפטריות שבתצלום על גבי האריזה התגלו כשבבים בלבד. בסך הכל המרק ממלא את המשימה שלשמה הוכן, גם אם לא בהצטיינות יתרה.

 

אפשר לוותר

 

שופרסל, מרק רגע - תירס

רוב הוויכוחים נגעו למרק התירס הזה: טועמים אחדים ציינו כי טעמו עדין ומוצלח, וכי הוא מכיל כמות יפה של גרגירי תירס שלמים. אחרים טענו כי הוא רחוק ביותר מטעמו של מרק תירס אמיתי, סתמי וחסר ייחוד.

 

פילג את הטועמים. מרק התירס של שופרסל (צילום: דני לרנר) (צילום: דני לרנר)
פילג את הטועמים. מרק התירס של שופרסל(צילום: דני לרנר)

 

קנור, נמס בכוס אקסטרה - בטעם עוף "עם המון אטריות"

הבטחות יש לקיים, וכאן זה קורה בגדול: את כל סוגי התוספות שראינו במרקים האחרים מצאנו פה גם יחד, ובתוספת קלוריות זניחה – מאטריות קטנות ונאות, דרך קרוטונים, גרגירי תירס שלמים, קוביות גזר קטנות ושבבי פטרוזיליה. המנה שמתקבלת בכוס עשירה מאוד, צבעונית וכבדה, עד כדי כך שחלק מהטועמים ציינו שהם ממש לועסים את המרק במקום לשתות אותו.

 

לעיס. נמס בכוס אקסטרה אוף (צילום: אבי כהן) (צילום: אבי כהן)
לעיס. נמס בכוס אקסטרה אוף(צילום: אבי כהן)

 

המרק מעט אכזב בתפלותו יחסית לתכולה, והטועמים ציינו כי הוא טעון שיפור למרות עושר התוספות.

 

קנור, נמס בכוס אקסטרה – פטריות "עם המון אטריות"

גם כאן הכוס גדושה בהרבה אטריות נאות, כמובטח, וגם כמה קרוטונים, תמורת עלייה של כ-50% במספר הקלוריות למנה. המרק סמיך וכבד מאוד, אך טעמו מלוח ושתלטני מדי.

 

קנור, נמס בכוס 10X10 – בצל

למרות ההתעלמות החיננית שלנו עד כה מרשימת הרכיבים, אלא אם כן מדובר בטעימות של מלח שולחן קשה להמליץ על אכילת מוצר שהראשון ברכיביו הוא – פשוט מלח. תמורת עשר קלוריות תקבלו מרק בניחוח בצל ועם שבבי בצל ספורים, אך במליחות חזקה. המרק אינו מכיל כמובן תוספות כלשהן, כך שמבחינת תחושת השובע נראה ששתיית קפה או תה יעשו גם הם את העבודה.

 

פשוט מלח. נמס בכוס בצל (צילום: אבי כהן) (צילום: אבי כהן)
פשוט מלח. נמס בכוס בצל(צילום: אבי כהן)

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדיף על חטיף. מרק נמס
צילום: shutterstock
דל וקל אך גם מנפח. עוד מרק נמס
צילום: shutterstock
מומלצים