שתף קטע נבחר

וינשטיין: "מתייסר לגבי גוף ביקורת הפרקליטות"

בכירי מערכת המשפט דנו בכנסת על המודל הראוי ומידת נחיצות הביקורת על הפרקליטים. לדור: "האם חסרה כתובת לתלונה?"

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, "מתייסר" ומתקשה להחליט על מודל גוף הביקורת על הפרקליטות, כך עולה היום (ב') מדיון שנערך בוועדה לביקורת המדינה.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

וינשטיין, שהגיע לדיון יחד עם פרקליט המדינה, משה לדור, ושר המשפטים, יעקב נאמן, אמר כי "גם אני וגם פרקליט המדינה סבורים שיש מקום להקים גוף ביקורת על הפרקליטות. השאלה שאנו מתלבטים בה - והיא עולה לי בייסורים לא מעט - היא איזה גוף".

 

וינשטיין, היום בכנסת. "אשמה רובצת לפתחי" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
וינשטיין, היום בכנסת. "אשמה רובצת לפתחי"(צילום: גיל יוחנן)
 

לדבריו, "בשום מקרה לא ייתכן שגוף כזה יפגע בעצמאות התביעה הכללית. לא יהיה כדבר הזה שיקום גוף כלשהו שיפגע בשיקול הדעת המקצועי של פרקליטות המדינה. לכן, המתכונת צריכה להיות כזו שגם תשמור או תחזק את אמון הציבור בגוף, כי בלעדיו אין לו תקומה. הלוואי שיכולתי לומר לכם כרגע שיש לי משנה סדורה ולהניחה בפניכם. אם רובצת אשמה לפתחו של מישהו, זה לפתחי ולא לפתחו של השר. אין פגישה שלי עם נאמן שהוא לא מנסה לדרבן אותי לקדם את העניין".

 

לדור הזכיר במהלך הדיון כי ישנם גופים רבים המבקרים את עבודת הפרקליטות כיום וטען כי יידרשו מספר שבועות נוספים לליטוש ההצעה הסופית. "מניחים בפנינו מצע לדיון על בסיס ההנחה שאין ביקורת. אם הביקורת היא על ההחלטה המקצועית, אז פוגעים בעצמאות. אם היא על המדיניות שנוקט היועץ, לראשונה בעולם יהיה היועץ נתון לביקורת. האם מישהו שאל עצמו האם חסרה היום כתובת לתלונה או מסמך שרוצים להעבירו?".

 

דיון הוועדה, היום בכנסת. "פיקוח פושר" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
דיון הוועדה, היום בכנסת. "פיקוח פושר"(צילום: גיל יוחנן)

 

יושב ראש הוועדה, ח"כ רוני בר און (קדימה), ביקר את דברי לדור ואמר כי "בתי המשפט אינם מהווים ביקורת מספיקה לפרקליטות". הוא הוסיף כי בסופו של יום, נציגי הפרקליטות יברכו על הקמת גוף הביקורת. "כשיהיה גוף מפקח, תסתיים עונת הציד על מה עושה הפרקליטות ולמה ואיך".

 

במהלך הדיון, התייחס לנושא גם פרופסור בועז סנג'רו, המועמד לבית המשפט העליון, שטען כי יש להקים גוף ביקורת חיצוני על הפרקליטות. "הסדרת פיקוח שאינו מעוגן בחוק אינו די, הוא פושר", הבהיר סנג'רו. בתגובה, אמר לדור כי "סנג'רו מקשה עליי כשהוא מציע הצעה אימתנית שלא קיימת בשום מקום בעולם ומוחקת באחת את סמכויות היועץ".

 

וינשטיין הוסיף כי לו היה "משכיל להציב טלוויזיה בחדרי היועץ והפרקליטים, היו רואים באיזה כובד ראש ומקצועיות מתנהלים הדיונים, איזה לבטים מונחים על השולחן, כמה אנשים מתדיינים, השיקולים והאכפתיות והרצון להגיע לתוצאות הטובות ביותר".

 

במהלך הדיון, התייחס ויינשטיין גם למכתב ששלח לו ארגון פרקליטי המדינה בנוגע להקמת גוף מבקר. היועץ אמר כי יש להתייחס בכובד ראש וברצינות הראויה למכתב שנשלח מטעם הארגון ומייצג את עמדת כלל הפרקליטים.

 

במכתב, שהגיע לידי ynet, כתב יו"ר הארגון, בועז גולדברג, כי הארגון אינו מתנגד לביקורת באשר היא, אולם לביקורת "עניינית והגיונית, לא כזו שמניעיה הם שליטה או פקוח על תיקים רגישים מחמת אינטרסים כאלה ואחרים. לא

ביקורת שתמנע חלילה מהפרקליטים לנהל את התיקים הרגישים שהם עוסקים בהם ללא מורא בנחישות ובאופן עצמאי".

 

גולדברג הוסיף כי הם מודעים לכך שמופעלים על ויינשטיין לחצים כבדים על מנת שיציג את עמדתו, אולם מציין כי יש להשלים את התהליך ולשמור את עמדת הארגון בנוגע לפיקוח, "אני פונה אליך כדי שתעכב החלטה כלשהי למשך חודש ימים לפחות שבו יתאפשר לנו להופיע כדי להשמיע את עמדתנו בפני הצוות, בפני פרקליט המדינה ובפניך", כתב גולדברג לויינשטיין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לדור. לא חסרה כתובת
צילום: מוטי קמחי
נאמן, היום בכנסת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים