שתף קטע נבחר

מכת פריצות בצפון: "השוטר אמר לשים סורגים"

בתיהם של תושבי הגליל המערבי נפרצים שוב ושוב. "מאשימים אותנו שבחרנו להתגורר בקצה היישוב בלי סורגים", מוחים התושבים על תגובות המשטרה

מכת פריצות לבתים פרטיים בגליל המערבי: ביישובי האזור מדווחים בשבועות האחרונים על עלייה במספר הגניבות מבתי התושבים. העובדה כי מדובר ביישובים מבודדים שבהם בתים צמודי קרקע ונוכחות משטרתית דלילה, הופכת אותם לאטרקציה עבור פורצים.

 

"כפר ורדים הוא גן עדן לפורצים", סיפרה אחת התושבות. ב', תושב המקום אף הוא, שביתו נפרץ בפעם השנייה לפני שבועיים, הוסיף: "ליישוב יש דימוי של מקום שגרים בו אנשים עם כסף, ומאוד קל לפרוץ לבית על הקרקע. מי שחווה את זה יודע שמדובר לא רק בפגיעה כספית, אלא גם בפגיעה רגשית, כשאנשים זרים נכנסים למקום הכי פרטי שלך". ב', כמו אחרים בכפר, מבין שהישועה לא תגיע מכיוון המשטרה. "אני לא חושב שלמשטרה יש יכולות להתמודד עם הפריצות האלה. לא שמעתי על אף אחד שהחזירו לו ציוד שנגנב. אנחנו גם לא רוצים לעורר היסטריה, זה פוגע בשם הטוב של היישוב".

 

גן עדן לפורצים. כפר ורדים  (צילום:    שמואל הלוי, כפר ורדים ) (צילום:    שמואל הלוי, כפר ורדים )
גן עדן לפורצים. כפר ורדים (צילום: שמואל הלוי, כפר ורדים )

   

גם ע' המתגורר בכפר ורדים נכנס לסטטיסטיקה העגומה. ביתו נפרץ ביום שישי בערב: "חזרנו מארוחת ערב וראינו את הבית הפוך. גנבו שני מחשבים ניידים ותכשיטים". לדבריו, גל הפריצות באזור נמשך כבר שנתיים. "הבעיה של כפר ורדים היא שהיישוב ממוקם בצומת ראשי, ויש לו ארבע כניסות, גם מחורפיש, מיאנוח-ג'ת וממעלות-תרשיחא. אנחנו ביחסי שכנות טובה עם היישובים הערביים, אין לנו חשד ספציפי. במשטרה אמרו לנו שעצרו חוליה שהגיעה מהשטחים ועל הג'י.פי.אס שלהם צוין הכפר שלנו".

 

בכפר ורדים 1,650 בתי אב, 50 מהם נפרצו השנה - עלייה של 170 אחוז לעומת אשתקד. עם זאת, על פי נתוני הפשיעה שפרסמה המשטרה לגבי השנה שעברה, לפיהם נרשמה ירידה במספר הפריצות לבתים במחוז הצפון, מ-5,900 בשנת 2009, ל-5,447 ב-2010.

 

באתר המקומי של היישוב, "כפרניק", שוטחים עשרות תושבים את טענותיהם נגד אוזלת היד של המשטרה בנוגע לרמת הביטחון במקום. ראש המועצה סיוון יחיאלי אמר כי נפגש עם מפקד המחוז, ניצב רוני עטיה, לדון במכת הפריצות בכפר, ולדבריו, מפקד המחוז הנחה את משטרת מעלות לטפל בעניין.

 

פורצים למרות האזעקה 

מעט דרומה משם, ביישוב שורשים שבמועצה האזורית משגב, לארי רוזנפלד מתמודד עם מציאות דומה. ארבע פעמים פרצו לביתו בארבע השנים האחרונות. הפריצה האחרונה התרחשה לפני שבועיים, והתשובות שקיבל מהשוטרים מקוממות לא פחות ממעשי הפריצה. "25 שנה לא נעלתי את הבית, אבל אחרי הפריצה השנייה, אחד השוטרים אמר לי 'אתה חושב שאתה גר בשוויץ? תתקין אזעקה וסורגים'", סיפר רוזנפלד. אך האזעקה שהתקין לא מנעה את הפריצה השלישית, וגם לא את הרביעית.

 

"ב-7 וחצי בערב, הייתי אצל השכן והאזעקה פעלה. הייתה ניידת משטרה ברחוב. הגנבים לקחו מהבית כספת במשקל 20 קילו עם תכשיטים ומזומנים",

תיאר רוזנפלד ונאנח. "לחוקר שהגיע אמרתי שכדאי לפתוח בחיפושים באזור, כי הגנבים בטח לא הספיקו להתרחק יותר מדי. אבל הוא השיב שאין להם כוח אדם ולא מתפקידם לחפש את הפורצים".

  

לדבריו, בחירתו לחיות באורח חיים כפרי נעשתה כדי שלא ייאלץ להתגורר מאחורי סורגים, "אבל המשטרה אומרת שהפתרון היחיד הוא סורגים", אומר רוזנפלד. "מאשימים אותנו ואומרים לנו שבעיה שלנו שבחרנו לגור בקצה היישוב". שלושה בתים נוספים ביישוב נפרצו השבוע, ביניהם ביתו של רכז הביטחון לשעבר. "הילדים שלי הולכים לישון עם סיוטים בלילה. הילדים הגדולים הולכים לפסיכולוג בגלל החרדות שפיתחו", סיפר. 

 

סגן דובר מחוז צפון במשטרה, רב-פקד יקי אוחנה, הודה כי לאחרונה חלה עלייה בפריצות ביישוב שורשים, "ולפיכך המשטרה מקיימת פעילות למניעה, למעצר חשודים ולהבאתם לדין. כחלק מפעילות המניעה, מבצעים פעולות הסברה למיגון הבתים. מפקד המחוז מקיים פגישות עם ראשי רשויות ויישובים, ובמסגרתן נידונות סוגיות בנושאי קהילה ומשטרה". 

 

דוברת המועצה האזורית משגב, נירית סגל, הוסיפה: "בדרך כלל מדובר בגלי פריצות מקומיים, כנופיה ש'מתלבשת' על יישוב מסוים. אנו מצפים מהמשטרה שתגביר את מאמציה לצמצום התופעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכת פריצות. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
משטרה. אין על מי לסמוך
צילום: צביקה טישלר
מומלצים