שתף קטע נבחר

היתום שחולץ באסון ורסאי סיים קורס חילוץ

בטקס סיום קורס הכבאים סיפר דוד סרור, שנפצע באולם החתונות שבו איבד את אמו ושני אחיו: "האסון גרם לי לרצות להיות מחלץ". נציב כבאות והצלה הבטיח: ערוכים טוב יותר מהשנה שעברה. ואיך מרגישה אם לילדה שהולכת להיות כבאית?

"הצטרפות למערך הכבאות זו סגירת מעגל עבורי: עכשיו אני בצד השני, של המחלצים, לא בצד של המחולצים שבו הייתי באסון ורסאי". כך סיפר בצהריים (יום ד') דוד סרור בן 35 מירושלים, בטקס סיום הקורס הראשון של לוחמי האש שנערך בראשון לציון.

 

עוד דיווחי חדשות ב-ynet:  

שוב נבקש שישלחו לנו סופרטאנקר?

שנה לאסון: טרם נקבע תקן לכבאית

יש שריפה? חכו 14 דקות לכבאים

 

סרור ניסה להתקבל לקורס שלוש פעמים אך נדחה. "לא ויתרתי, וניגשתי גם למכרז של הקורס הנוכחי שהוציא המשרד לביטחון פנים", סיפר בהתרגשות. "הכשירו אותנו בצורה מאוד מקצועית, זו הייתה חוויה כמו לחזור אחורה לגיל הצבא, למשמעת הצבאית. היה מאוד כיף". סרור, שאיבד את אמו ושני אחיו במאי 2001 באסון ורסאי, הוסיף: "האסון גרם לי לרצות להיות מחלץ. לאחר שחילצו אותי מהאולם, התגברה אצלי המוטיבציה לעבור לצד השני, למקום שבו אני יודע שאנשים בשעת צרה זקוקים לי. זה נותן לי כוח". 

 

יצחק אהרונוביץ' בסיום הקורס (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יצחק אהרונוביץ' בסיום הקורס(צילום: מוטי קמחי)
 

נינה לידוגוסטר, בת 30 מאשקלון, גרושה ואם לילדה בת ארבע, סיפרה ל-ynet: "השליחות, האתגר והסיפוק משכו אותי לתחום הכיבוי. אני לא חושבת שלהרבה אנשים יש את הזכות להציל חיים ולמנוע נזקים". כאם לילדה היא מודה: "לקחתי בחשבון שהשירות בכיבוי אש לא יהיה פשוט, ואני רוצה להודות למשפחה התומכת שלי, בלעדיה לא הייתי עוברת את הקורס. ראיתי את הילדה רק בסופי שבוע, כשחזרתי הביתה".

 

תצוגת תכלית בטקס (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
תצוגת תכלית בטקס(צילום: מוטי קמחי)
 

כעת היא צפויה לעבוד במשמרות, ואחרי יומיים בתחנת הכיבוי היא תשוב הביתה ליממה אחת. "הבת שלי מאוד גאה בי. כבר היו נשים שמילאו את התפקיד הזה לפני. לכל אחת יש חדר נפרד, וזו הפריבילגיה היחידה שיש לנו הנשים על פני הגברים במערך". היא הדגישה: "לכולם יש אותם תנאים וגם בקורס לא היו שום הקלות. עשינו את אותם דברים, כשוות בין שווים. הסתדרנו יפה, היו תמיכה ופרגון".

 

אין ביטוח נגד שריפות

רב טפסר שחר איילון, נציב כבאות והצלה, הבטיח בטקס בנוכחות השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ': "ערכנו לא מעט משחקי מלחמה ואם יהיו אסונות טבע או כאלו שגרמו בני אדם, נהיה ערוכים טוב יותר מהפעם הקודמת בשנה שעברה". עם זאת הדגיש איילון: "אין כאן חברת ביטוח לגבי נזקים משריפות כאלו ואחרות. יש כאן עשייה".

 

מתרגשים. לוחמי אש (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתרגשים. לוחמי אש(צילום: מוטי קמחי)
 

בנושא האיום הרקטי על מדינת ישראל ופעולות החילוץ שיוטלו על מערך הכבאות אם יידרשו, הסביר איילון כי את התהליך הזה מוביל פיקוד העורף. "אנחנו בתוך מערך העורף מבצעים את התפקיד שלנו להצלת חיי אדם. אנחנו משולבים יחד בתרגילים וגם בנושא הזה אנחנו מתקדמים היטב".

 

בנוגע להקמת מערך משולב של חילוץ והצלה, כבאות ומשטרה, אמר איילון כי המערך כבר קיים, "כשבזמן שגרה המשטרה מפקדת על האירועים, ובזמן חירום פיקוד העורף מפקד עליהם, והכבאות ממלאת את תפקידה ואת חלקה המקצועי".

 

במערך כיבוי אש מתוכנן לקום גם מערך קשר. איילון הסביר: "מערך התקשורת שקיים היום הוא מיושן, ואנחנו מתקשים לשלוט בו באירועים גדולים. אני מעריך שבמחצית 2012 נהיה במקום אחר בתחום הקשר. אם יהיה אירוע גדול עד אז, ננצל את המערכת הקיימת עד הסוף. הוספנו מספר מערכות תקשורת משלימות, אבל זו עדיין לא מערכת התקשורת אליה אנחנו שואפים להגיע: מערכת תקשורת מודרנית, דיגיטלית ואיכותית שתקיף את כל שירותי הכבאות בכל רחבי הארץ, שתאפשר קשר בין כל הכבאיות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"האסון גרם לי לרצות להיות מחלץ". סרור
צילום: אוהד גיגי
טקס סיום קורס לוחמי אש
צילום: מוטי קמחי
ערוכים טוב יותר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים