שתף קטע נבחר

צרפת: חוק רצח העם עבר, טורקיה משיבה השגריר

הבית התחתון של הפרלמנט הצרפתי אישר את הצעת החוק שלפיה הכחשת רצח העם הארמני תביא לעונש מאסר וקנס. על אף שההצעה עדיין זקוקה לאישור הסנאט, טורקיה מיהרה לממש את איומה, והודיעה על החזרת שגרירה בפריז

חרף איומיה של טורקיה על פגיעה ביחסים, צרפת עשתה צעד נוסף בדרכה להכיר בהכחשת רצח העם הארמני כפשע. הבית התחתוון של הפרלמנט הצרפתי אישר היום (יום ה') את הצעת החוק, לפיה מי שיכחיש את רצח העם שביצעו שלטונות האימפריה העות'מאנית ב-1915 ייאסר וייקנס. אנקרה מיהרה להגיב בהתאם לאיומים שהשמיעה לאחרונה, והודיעה כי היא מחזירה את שגרירה בפריז. 

 

טורקיה מסתבכת גם עם צרפת - כתבות נוספות בנושא:

הצרפתי אינו זמין: סרקוזי "סינן" את נשיא טורקיה

סרקוזי נגד טורקיה: רצח העם הארמני הוא עובדה

טורקיה עונה לסרקוזי: רצח עם? הוא לא היסטוריון

ארדואן: "לצרפת יש היסטוריה מלוכלכת ומדממת"

 

על פי הצעת החוק, אותה יזם חבר מפלגתו של הנשיא ניקולא סרקוזי, אזרח שיכחיש את שואת הארמנים צפוי לעונש של שנת מאסר ו-45 אלף יורו קנס. כדי שההצעה תהפוך לחוק, צריך הסנאט לאשרה גם כן, בתהליך שעשוי להימשך כמה חודשים. סוכנות הידיעות הצרפתית מציינת כי צרפת מכירה בשני מקרים של רצח עם - שואת היהודים והטבח בארמנים - אך רק הכחשת השואה נחשבת לעבירה שגוררת עונש. 

  

הפגנה של טורקים צרפתים נגד החוק, מול האסיפה הלאומית (צילום MCT) (צילום MCT)
הפגנה של טורקים צרפתים נגד החוק, מול האסיפה הלאומית(צילום MCT)

  

ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, התייחס בסוף השבוע להצעת החוק ותקף את צרפת: "אלו הרואים בפעולות עם אחר שואה, צריכים להביט אחור בהיסטוריה המלוכלכת והמדממת שלהם עצמם", הטיח ארדואן במסיבת עיתונאים בשבת, וקרא לפריז "לחקור מה קרה באפריקה, ולבדוק כמה אנשים הרגו חיילי צבא צרפת באלג'יריה, כיצד הרגו אותם ובאילו שיטות לא אנושיות השתמשו".

 

המתיחות סביב הצעת החוק גרמה לתקרית דיפלומטית השבוע, כאשר סרקוזי סירב

לענות לשיחת טלפון מנשיא טורקיה, עבדוללה גול. זאת, על פי דיווח באתר החדשות הטורקי "הורייט". גורמים בלשכת הנשיא באנקרה זעמו ואמרו לאתר כי במשך יומיים לא קיבלו כל תגובה מארמון האליזה. הם העלו את הסברה כי "סרקוזי מפחד לשוחח עם גול על הנושא".

 

סרקוזי נמנה עם המתנגדים הנחרצים לצירופה של טורקיה לאיחוד האירופי ותקופת כהונתו הייתה רווית מתיחות בין פריז לאנקרה.

 

טורקיה ממשיכה להתעקש כי ההרוגים הארמנים היו קורבנות מלחמה, וכי לא מדובר ברצח עם. לאורך השנים איימו הטורקים לצמצם את היחסים הדיפלומטיים עם מדינות שפעלו להכיר ברצח העם הארמני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרקוזי. מתנגד נחרץ לצירוף טורקיה לאיחוד
צילום: רויטרס
ארדואן. מה עשתה צרפת באפריקה?
צילום: AFP
מפגינה מול האסיפה הלאומית בפריז
צילום: MCT
מומלצים