שתף קטע נבחר

סקר הסטודנטים: ממליצים ללמוד במכללה

סקר שביעות רצון מקיף בקרב הסטודנטים מציב את המרכז הבינתחומי בהרצליה בראש הרשימה. המכללות הציבוריות מככבות, והאוניברסיטאות בתחתית. הדירוג המלא לפניכם

הסטודנטים בישראל מעדיפים ללמוד במכללות הציבוריות ומדרגים את האוניברסיטאות בתחתית, חוץ מאוניברסיטת בן-גוריון שהתברגה למקום השלישי. בסקר מקיף שהזמינה התאחדות הסטודנטים, שבו נשאלו 5,608 נסקרים אם היו ממליצים לחבריהם ללמוד במוסד בו הם לומדים, דורג המרכז הבינתחומי במקום הראשון. אחריו בדירוג: סמינר הקיבוצים, אוניברסיטת בן גוריון והמכללה האקדמית של תל-אביב-יפו.  

 

החדשות האחרונות מהאקדמיה:

סוף לשביתה: הסגל הזוטר חוזר ללמד

מתל חי לרומניה: הסטודנטים איבדו שנתיים

לא רק נובל: הטכניון יקים מרכז מחקר בניו יורק

 

"סקר הסטודנט 2011" נערך על-ידי מכון המחקר "מאגר מוחות" וכלל תשובות מפי סטודנטים מכלל מוסדות ההשכלה הגבוהה. עורך הסקר, פרופ' יצחק כ"ץ, מנכ"ל מכון המחקר "מאגר מוחות", הסביר כי הסקר המקיף מייצג נאמנה את העמדות של כלל אוכלוסיית הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל, הן ברמת כלל המוסדות, הן ברמת סוגי המוסדות והן ברמת המוסד הבודד. הסקר משקף בצורה תקיפה ומהימנה את עמדות הסטודנטים הישראלים.   


האם תמליץ לחבריך ללמוד במוסד שבו אתה לומד?

האם תמליץ לחבריך ללמוד במוסד שבו אתה לומד?
  מוסד לימודים סוג מוסד לימודים ציון (1-5)
1 המרכז הבינתחומי מכללה פרטית 4.29
2 סמינר הקיבוצים מכללה לחינוך 4.13
3-4 אוניברסיטת בן גוריון אוניברסיטה 4.09
3-4 המכללה האקדמית של תל-אביב-יפו מכללה ציבורית 4.09
5 המכללה האקדמית תל חי מכללה ציבורית 4.07
6 מכללת ספיר מכללה ציבורית 3.95
7 מכללת עמק יזרעאל מכללה ציבורית 3.88
8 אורנים מכללה לחינוך 3.84
9 מכללת אחווה מכללה ציבורית 3.81
10 המכון הטכנולוגי בחולון מכללה ציבורית 3.80
11 אפקה - מכללה להנדסה מכללה ציבורית 3.79
12 האוניברסיטה העברית אוניברסיטה 3.78
13 בית הספר הגבוה לטכנולוגיה - מכון לב בירושלים מכללה ציבורית 3.74
14 המכללה האקדמית סמי שמעון מכללה ציבורית 3.71
15-16 המכללה האקדמית הדסה בירושלים מכללה ציבורית 3.70
15-16 מכללת אפרתה להכשרת מורים וגננות מכללה לחינוך 3.70
17 המרכז האקדמי רופין מכללה ציבורית 3.68
18 מכללת אורט בראודה מכללה ציבורית 3.67
19 אוניברסיטת חיפה אוניברסיטה 3.63
20 הטכניון אוניברסיטה 3.59
21 המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין מכללה לחינוך 3.53
22 אוניברסיטת בר-אילן אוניברסיטה 3.51
23 המרכז האוניברסיטאי אריאל מכללה ציבורית 3.45
24 אוניברסיטת תל-אביב אוניברסיטה 3.43
25 מכללת לוינסקי מכללה לחינוך 3.42
26 המכללה למינהל מכללה פרטית 3.39
27 המכללה ע"ש א.ד גורדון מכללה לחינוך 3.26

  

על-פי הנתונים, 60% מהסטודנטים ימליצו לחבריהם ללמוד במוסד שבו הם לומדים, לעומת 31% שהשיבו שאולי יעשו זאת ו-9% שהשיבו בשלילה. כמו כן, משקלול הנתונים בסולם של 1 עד 5, עולה כי הסטודנטים המרוצים ביותר מהמוסד האקדמי בו הם לומדים הם הסטודנטים במכללות הפרטיות, עם ציון ממוצע של 3.85, ולאחר מכן בהתאמה, המכללות לחינוך (3.76) והמכללות הציבוריות (3.74). האוניברסיטאות מדורגות בתחתית הרשימה עם ציון משוקלל של 3.69 בלבד.

 

המרכז הבינתחומי היוקרתי הוא המוסד האקדמי האהוד ביותר, כאשר תלמידיו ממליצים בחום לחבריהם ללמוד בו (4.29). במקום השני ממוקמת מכללת סמינר הקיבוצים הוותיקה (4.13) ואילו אוניברסיטת בן גוריון והמכללה האקדמית תל-אביב-יפו מדורגות במקומות 3-4 עם ציון זהה של 4.09. את החמישייה הפותחת סוגרת מכללת תל-חי (ציון 4.07). האוניברסיטה העברית (3.78) דורגה במקום ה-12 ואילו אוניברסיטאות חיפה (3.63), הטכניון (3.59) בר-אילן (3.51) ותל-אביב (3.43) מדורגות במקומות 19-24 בהתאמה.

 

גאווה בנגב 

יו"ר ועד ראשי המכללות הציבוריות, פרופ' עליזה שנהר, אמרה כי אינה מופתעת מכך שמכללות ציבוריות ומכללות לחינוך מככבות ב-8 מתוך עשרת המקומות הראשונים. "הנתונים לא ממש מפתיעים מפני שהמכללות הן יחסית מוסדות צעירים וקטנים, שנמצאים בתהליכי צמיחה ומקפידים על מתן יחס אישי לסטודנטים".

 

אוניברסיטת בן גוריון. "אלטרנטיבה צעירה ואטרקטיבית למרכז" (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
אוניברסיטת בן גוריון. "אלטרנטיבה צעירה ואטרקטיבית למרכז"(צילום: אליעד לוי)

 

יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, אורי קידר, אמר כי זו גאווה גדולה שאוניברסיטת בן גוריון היא האוניברסיטה המומלצת ביותר על-ידי הסטודנטים: "כאוניברסיטה היחידה בפריפריה, מוטלת עלינו החובה והזכות להמשיך ולפעול במשותף עם השותפים הרבים בתחום כדי להציב אלטרנטיבה צעירה ואטרקטיבית למרכז הארץ. אם נצליח בד בבד להביא את התשתיות שיאפשרו לעשרות אלפי הבוגרים של האוניברסיטה ליישב את הנגב, נוכל לעלות מדרגה נוספת במימוש חזון בן גוריון הלכה למעשה".

 

עוד עלה מהסקר כי למעלה מ-75% מהסטודנטים הלומדים במקצועות הרפואה והחינוך סבורים שימצאו עבודה בתום לימודיהם, נתונים המתיישבים עם המחסור החמור ברופאים ומורים. אחר כך מדורגים הסטודנטים למשפטים, ובתחתית הרשימה מצויים הסטודנטים הלומדים את מדעי החיים, מדעי הרוח והאמנויות, שמגלים פסימיות רבה בנוגע לעתידם במשק הישראלי.

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי, התייחס לפסימיות של הסטודנטים למדעי הרוח, ואמר כי "העובדה שרק שליש מהסטודנטים הלומדים אמנויות ומדעי הרוח מאמינים ביכולתם למצוא עבודה בתחום לימודיהם עגומה ומצערת, שכן נכון לעכשיו הם ככל הנראה צודקים ולא נעשה די מצד המדינה והרשויות הרלוונטיות על מנת לשנות מצב זה. על המדינה והמערכת האקדמית להגדיל את ההשקעה במדעי הרוח, אחרת הם עלולים להתפוגג לחלוטין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האוניברסיטאות בתחתית. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
תמונת מצב עגומה. איציק שמולי
צילום: ירון ברנר
מומלצים