שתף קטע נבחר

מחפשים השפלת נשים? צפו בתמונות בר רפאלי

אני מתבייש להיות מזוהה עם אלימות נגד נשים, שמאפיינת רק קומץ הזוי אצל החרדים. אך האם אנחנו טועים בכך שאיננו רואים בעין יפה את מריחת תמונות בר רפאלי בלבוש מינימלי?

כחרדי, הייתי חשוף תמיד לזרמים הקיצוניים בחברה שלי. כל ילד חרדי מכיר את הקיצונים התמהונים, שזוכים לחשיפה תקשורתית רחבה על חשבון מאות אלפי אנשים נורמליים ומיושבים בדעתם. אלימות, התעללות, הדרת נשים - כל אלו תסמינים בולטים המאפיינים את הקיצונים החרדים, אך המאפיין המהותי שלהם הוא חוסר ההבחנה בין עיקר וטפל ובין אסור ומותר. בשונה מאנשים הגיוניים, אלה לא ניחנו באמות המידה ובשכל הישר להפריד בין ערכי היהדות לבין תוספות תמוהות והזויות. חסרה להם הבינה להתמודד עם זרמים חברתיים שסוחפים אותם נגד האתוס התורני שדרכיו דרכי נועם וכל נתיבותיו שלום.

  

וראו זה פלא - המחלה זלגה גם לחברה החילונית. אותה הקצנה מעוותת וחסרת רסן זוכה לתגובה זהה מעברו השני של המתרס, קמפיין אגרסיבי בתקשורת החילונית פורץ את כל גבולות ההיגיון ומציג אלטרנטיבה מושלמת לערכי הגרוטסקה של הפרחחים החרדים. אין ספק שיש להוקיע מעל כל במה אפשרית את ההתנהגות האלימה, אך כאן מתנהל מאבק גרוטסקי ומגוחך.

 

עוד בערוץ הדעות :

לבנת, הדרת נשים נעשתה במשמרת שלך / רחל עזריה

השינוי יתחיל בתוכנו / מירי שלם

  

כשנושא הדרת הנשים החל לפלס באחרונה את דרכו לכותרות, הביאה התקשורת מספר דוגמאות למקרים שבהם ההדרה באה לידי ביטוי. חלק מהתופעות עוררו את חמתי, חשתי בושה עמוקה להיות מזוהה עם הציבור החרדי. תופעות של אלימות נגד נשים, מנהגים הזויים של נשים עוטות רעלות, הפרדה בהליכה ברחוב ובנסיעה באוטובוס, כל אלה ראויים בעיניי לגינוי חמור מצד מובילי דעת הקהל החרדים.

 

מאידך, תחת אותה הכותרת הועלה מאבקם של החרדים בפרסומות בעלות אופי סקסיטי ובשימוש בנשים כאמצעי פיתוי לצורכי שיווק, וגם כאן נשמעה הביקורת כלפי החרדים שסולדים מהתופעה. תהיתי לעצמי, האם חרדים שאינם רואים בעין יפה את מריחת תמונתה של בר רפאלי בלבוש מינימלי על בניינים בתל-אביב טועים בכך? הרי אם אשאל לדעתם של ארגוני נשים חילוניים, או את דעתה של כל אישה המכבדת עצמה, אין ספק שבעיני אותן נשים זו השפלה איומה בהפיכת נשים לאובייקט מיני.

 

זה שוויון מגדרי?

אני פונה אליכם, הציבור, שתשפטו באופן אובייקטיבי. האם שימוש ציני בגוף האישה לשם קידום מכירות ראוי להיקרא שוויון מגדרי? האם לדעתכם סטודנטים מהטכניון שמבקשים הפרדה בין גברים לנשים במכון הכושר בזים לנשים? מדירים אותן מהמרחב הציבורי? האם אתם מאמינים באמת ובתמים כי אדם שאינו חפץ לערב בין שעת כושר לבין מתח מיני הוא פושע?

 

מי שמכיר את החברה החרדית יודע שרובה הגדול מתנער לחלוטין מהמעשים הקיצוניים, אך בתקשורת החילונית מייצגים מעשים אלה את כלל המגזר ללא כל הבחנה. כשאני רואה את הקמפיין שמתנהל בתקשורת, אני תוהה לעצמי במה שונים אותם עיתונאים מנטורי קרתא בצד שלנו? הרי שני הצדדים חוטאים באותו החטא. אצלנו יש מי שאינו מבדיל בין טוב לרע, ואצלם יש מי שלא מבדיל בין זרמים שונים. אצלנו יש מי שזועק מרה נגד ילדה קטנה ברחוב ואצלם נחשב סטודנט תמים לאלים ומדיר נשים, מפני שהוא חפץ לא לעורר בעצמו גירויים מיניים בשעת ההתעמלות.

 

על כן, אני קורא לחברה הישראלית לבחון היטב את המלחמה הנוכחית. האם היא אכן עקרונית ומהותית, או שמא חורגת מתרבות השיח הציבורי? האם הטיעונים כולם נשענים על טהרת השוויון והליברליות, או שהם נגועים בשנאה עיוורת? האם משיכת המכחול של מובילי המאבק נועדה לצייר תמונת מצב אמיתית של מלחמה על עתיד החברה, או שמטרתה להגחיך את הצד השני ביצירת תמונה גרוטסקית ומעוותת?

 

יהודה קוטקס. בוגר ישיבת חברון החרדית, מתגורר בבית שמש, סטודנט לעיתונאות ויח"צ ב"עבודי קריאייטיב".

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפכה לאובייקט מיני. בר רפאלי
צילום: Gettyimages
נגועים בשנאה עיוורת. יהודה קוטקס
מומלצים