שתף קטע נבחר

נוסע "מהדרין" לחוטובלי: לכי תתחתני עם גויים

יו"ר הוועדה לקידום מעמד האשה ניסתה לעמוד מקרוב על המתרחש בקווי מהדרין בבית שמש, אך זכתה לקריאות גנאי מנוסעים שקבלו על הפרובוקציה התקשורתית. בתוך כך נפגשו נציגי משטרה עם אחד ממנהיגי החרדים בעיר במטרה להרגיע את הרוחות

לא התקבלו בברכה: חברי הוועדה לקידום מעמד האשה של הכנסת זכו הבוקר (יום ה') לקבלת פנים צוננת כשהצטרפו לנסיעה בקו מהדרין מבית שמש לירושלים. "לכי תתחתני עם גויים", צעקו לעבר יו"ר הוועדה, ח"כ ציפי חוטובלי, הנוסעים שקבלו על "הפרובוקציה שעיכבה את האוטובוס" ומנעה מהם להגיע ליעדם.

 

בית שמש בכותרות - עוד דיווחים ב-ynet:

בראש מורם וללא פחד: נעמה חוזרת לבית הספר

שלט מרוכך בבית שמש: "נשים - לא להתעכב"

אלפים הפגינו: בית שמש לא תהיה טהרן  

 

חוטובלי וחבר הוועדה ח"כ שלמה מולה (קדימה) ערכו ביקור קצר בבית הספר "אורות" בבית שמש. מוקדם יותר הבוקר עשתה הילדה נעמה מרגוליס את דרכה למקום, כשהיא מלווה בהוריה. בהמשך הצטרפו מולה וחוטובלי לנסיעה בקו אוטובוס של אגד, שבו נהוגה הפרדה וולונטרית בין גברים לנשים.

 

חזרה לאוטובוס לאחר שירדה ממנו. חוטובלי (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
חזרה לאוטובוס לאחר שירדה ממנו. חוטובלי(צילום: אוהד צויגנברג)
 

רבים מהנוסעים החרדים שהמתינו בתחנות והבחינו בצוותי תקשורת לא עלו לאוטובוס. כמה מהם שבחרו להצטרף לנסיעה למרות זאת, הביעו מורת רוח מההפרעה לשגרת יומם.

 

החרדים טענו שמדובר בפרובוקציה. רובם התיישבו בחלקו האחורי של האוטובוס, מאחר שצוותי התקשורת תפסו את המקומות בקדמתו. אך כשאלו ירדו ממנו יחד עם חברי הכנסת, הם חזרו להתיישב במושבים הקדמיים.

 

בשלב זה החליטה חוטובלי לשוב לאוטובוס, בטענה שהגברים החרדים נוהגים כהרגלם ברגע שהתקשורת עוזבת. רק אז התפתח עימות מילולי בינה ובין הנוסעים, ואחד מהם הלם בידו על שמשת האוטובוס וקרא לעברה: "לכי תתחתני עם גויים".

 

"אף אחד לא כופה עלי לשבת מאחור"

חלק מהנוסעים נראו המומים מההתעניינות הפתאומית של צוותי התקשורת בקו האוטובוס שבו הם רגילים לנסוע, וקראו לעבר חוטובולי ששבה לאוטובוס: "למה אתם מפריעים? אנחנו רוצים לנסוע, אנחנו אנשים שומרי חוק". 

 

נוסע אחר קרא לעברה: "תנו לנו לחיות. התקשורת לא עוזבת אותנו. אני צריך להגיע לבית חולים. את מעכבת את האוטובוס, בגללך אני אפסיד את התור".  

 

כשעזבה את האוטובוס הסבירה חוטובלי: "ההתנהגות כאן הייתה מלאכותית. הדבר המדהים היה שכשהסתיימה הנסיעה, כל הגברים עברו לשבת מקדימה. המסר הוא שעולם כמנהגו נוהג בבית שמש". 

 

נוסעת חרדית שישבה בחלקו האחורי של האוטובוס, אמרה ל-ynet: "אני בוחרת לשבת כאן. זה טוב עבורי ואף אחד לא כופה עלי. אתם אלו שמפריעים בהתערבותכם בחיינו ובהגעתכם לכאן". היא התלוננה: "בגללכם אני מאחרת לעבודה, מי יפצה אותי על זה"? 

 

חוטובלי הדגישה: "לא באתי להתריס. באתי לראות מקרוב את הפרקטיקה של הנסיעה בקווים. זו חובתו של איש ציבור. אסור לשתוק על פעולות מהסוג הזה. יש פה תהליך כמו של התנתקות מהמדינה".

 

אריאל מלכה, חרדי תושב בית שמש שהיה עד להתרחשות, הסביר: "אני לא מבין למה הם הגיעו לכאן. אני תומך בשוויון במדינה דמוקרטית, אבל למה מנסים להתגרות בנו? בקווים החרדיים יש עומס ואצלנו מבחינת ההלכה אסור שגבר ייגע באישה. מה קשה להבין בזה"? 

 

מחאה חרדית מבוטלת

בתוך כך נפגשו הרב נתן קופשיץ, ממנהיגי החרדים בבית שמש, ומפקד משטרת בית שמש סנ"צ קובי כהן ועם בכירים בתחנה, בניסיון להרגיע את הרוחות בעיר ולמנוע פרובוקציות ומעשי אלימות מצד הקיצוניים.

  

בפגישה שהוגדרה חשאית והתקיימה במושב זנוח הסמוך לבית שמש, הודיע הרב על ההחלטה לבטל את הפגנת החרדים שתוכננה להערב, וביקש כי גם המשטרה תנקוט צעדים להרגעת הרוחות בעיר.

  

קופשיץ, חבר בית הדין של העדה החרדית, נחשב לסמכות הרבנית העליונה של פלג ה"קנאים" ולבעל השפעה רבה בעיר, אך הוא מתנגד באופן עקבי לאלימות, ולכן הקיצוניים אינם נשמעים לו. בעבר כבר נפגש כמה פעמים בביתו עם בכירי המשטרה המקומית ועקב כך הואשם בשיתוף פעולה עם השלטונות.

 

ההפגנה שתוכננה נועדה לבטא מחאה על הסרת השלט הדורש הפרדה בין גברים לנשים באחת השכונות בעיר. החרדים הסבירו כי מדובר בעיתוי רגיש כיוון שהתקשורת נוטה לקשר בטעות בין המאבק על השלט, לבין ההתנכלות לתלמידות בית הספר "אורות" בעיר.  

 

בהכנת הידיעה השתתף קובי נחשוני

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית שמש. אווירה עוינת
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים