שתף קטע נבחר

עולם אכזר: מוקדי התיירות שניזוקו ב-2011

שריפת הענק בצ'ילה מסיימת שנה של אסונות טבע שהשפיעו על מוקדי התיירות בעולם. הנה כמה מהמרכזיים שבהם

שריפת הענק בפארק הלאומי טורס דל פאינה שבצ'ילה, היא עוד אחד מהאסונות שידע הטבע ב-2011. למרות שהפעם היתה זו ידו של אדם בהרס של שמורת הטבע שבחבל פטגוניה, הנזק שנגרם ליערות ולחי באזור היה עצום בהיקפו.

 

בשביל להבין את גודל האסון בצי'לה (כיליון של כ-100 אלף דונם), השריפה הגדולה בכרמל, בדצמבר 2010, כילתה שטח של 25 אלף דונם. השמורה בצ'ילה היא פנינת זהב עבור המדינה שבה נוהגים רבים לצאת לטרקים של ארבעה עד עשרה ימים, בין אגמים, קרחונים והרים גבוהים.

 

הנה עוד כמה אסונות שאירעו בשנה שזה עתה הסתיימה בעולם, ותבעו מחיר יקר משמורות הטבע, אתרי מורשת, גנים לאומיים, וכמובן שגם חיי אדם.

 

תאילנד: הגשם לא הפסיק לרדת  

השטפונות הכבדים שהציפו את המדינה בדרום מזרח אסיה, עקב גשמי המונסון הבלתי נגמרים שהחלו עוד בחודש יולי השנה ונמשכו לתוך דצמבר, גרמו למותם של יותר מ-500 בני ויותר משלושה מיליון נפגעים ומחוסרי גג.

 

זהו האסון הכבד ביותר שידעה תאילנד מזה חמישה עשורים, כשהבירה, בנגקוק, סבלה אף היא מנזקי הגשמים שירדו תחילה בצפון ובמרכז המדינה אולם המים הרבים התפשטו גם דרומה. השיטפון בבנגקוק גרם לאלפים מתושביה לחפש מקלט במקומות אחרים, ולמדינות זרות להוציא אזהרות מסע לאזרחיהם.

 

הנזק למדינה האסייתית מוערך על ידי הבנק העולמי ב-45 מיליארד דולר, וכ-300 אלף תיירים ביטלו את חופשתם במדינה - מה שגרם להפסד של מאות מיליוני דולרים לתעשיית התיירות התאילנדית, בנוסף לנזקים התיירותיים האחרים.


האסון הכבד מדינה מזה 5 עשורים. השטפונות בתאילנד (צילומים: AFP)

 

ניו יורק: סופת שלג בסנטרל פארק

סופת שלג אימתנית בסנטרל פארק, הריאה הירוקה והגדולה של ניו יורק, גבתה את חייהם של 12 איש והותירה שלושה מיליון בתים ללא אספקת חשמל בסופה הקשה ביותר שידעה העיר ב-30 השנה האחרונות.

 

הסופה, שהגיעה לעיר כבר בחודש אוקטובר (שאינו אמור להיות כה חורפי), פגעה גם במאות עצים ששלג נערם על ענפיהם, וכתוצאה מהעומס הרבה נשברו.

 

השלג שהמשיך לרדת על הענפים ונערם בכמויות על העצים, היה מעין "פצצה מתקתקת" כיוון שהיה זה עניין של זמן עד שהענפים הגדולים יקרסו מעומס המשקל על מכוניות, בתים ומבנים בעיר. עקב כך, צוותים של מכבי אש ואחרים נכנסו לפעולה והחלו לנסר את העצים למניעת הסכנה.


הסופה גרמה למותם של 12 איש. סנטרל פארק בלבן

 

יפן: הצונאמי ששיתק את המדינה

אחד האסונות הבולטים השנה התרחשו, איך לא, ביפן. ביום שישי 11 במארס, בשעה 14:46 (שעון מקומי) רעדה האדמה מתחת לאוקיינוס, צפונית-מזרחית לארץ השמש העולה. הרעש, בעוצמה של 9.0 בסולם ריכטר, יצר גלי צונאמי ענקיים ששטפו את החוף ואת העיר פוקושימה.

 

באירוע הקשה נספרו כ-16 אלף בני אדם שנספו רשמית, וכ-3,500 נעדרים. כ-6,000 נפצעו. בנוסף לכך, גרם הנחשול למשבר גרעיני שפגע ב-9 כורים גרעיניים לפחות ולחשש מקרינה רדיואקטיבית קשה שתפגע במדינה.

 

האסון הקשה פגע, כמובן, בתיירות במדינה, ואלפי תיירים ביטלו את נסיעתם ליפן (גם עקב אזהרות מסע שהוציאו מדינותיהם). ב-2011 צפי התיירות ליפן משוער להיות נמוך ב-25 אחוזים מאשר אשתקד.


9 כורים גרעיניים נפגעו לפחות. נזקי הצונאמי ביפן (צילום: AP)

 

הוואי: אפקט הצונאמי פגע בגנים הלאומיים

אפקש הצונאמי היפני, השפיע גם על קבוצת האיים שבאוקיינוס השקט. גלי הצונאמי פגעו במיוחד בפארק הלאומי וההיסטורי

"פואנואה או הונאונו" (Pu’uhonua o Honaunau) ובפארק "קאלוקו הונוקואו" (Kaloko Honokohau) שבמערב הוואי הנחשבת גם מדינה בארה"ב.

 

בפארקים, המשמשים כמעין מוזיאון היסטורי לחיי התושבים הקדומים של הוואי, נמצאים מקדשים פגאניים בתוך טבע פראי ועצי דקל שלחוף הים. המבנים באתרים, שבנויים מבזלת הנוצרת מהתפרצות הרי הגעש שבהוואי, נהרסו בחלקם וגרמו לסגירת הדרכים לפארקים.

 

ניו זילנד: רעידת האדמה הקטלנית

ב-22 בפברואר רעדה העיירה השנייה בגודלה בניו זילנד, קרייסטצ'רץ, לאחר רעש אדמה בעוצמה של 6.3 דרגות בסולם ריכטר. זוהי העיר הגדולה ביותר באי הדרומי ובירת מחוז קנטרברי, אחת משכיות החמדה שתיירים רבים מצאו בה פינת מרגוע ומנוחה.

 

באסון נהרגו 181 איש מ-20 מדינות, ביניהם שלושה ישראלים. בנוסף, נפגעו מאות מבנים ואתרי תיירות, למשל, הצריח הגבוה של הקתדרלה המהווה את סמלה של העיר, מלונות, מגדל הטלוויזיה המפורסם בעיר, ובורות נפערו בכבישים ועצרו את תנועת הרכבים.


רעש אדמה בעוצמה של 6.3 בסולם ריכטר. קרייסטצ'רץ (צילום: רויטרס) 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצונאמי ביפן. האסון המרכזי ב-2011
צילום: AP
מומלצים