שתף קטע נבחר

מצנח הזהב של גליה מאור: 10 מיליון שקל ברוטו

מנכ"ל לאומי שהודיעה על פרישתה תוכל לבחור בין פיצויים במזומן בגובה של 40 משכורות חודשיות, לבין פנסיה של כ-60% משכרה האחרון השווים לכ-125 אלף שקל. זאת, בנוסף לפנסיה שתקבל מהמדינה על תפקידה כמפקחת על הבנקים

מנכ"ל בנק לאומי, גליה מאור , שהודיעה השבוע על פרישתה, תקבל פיצויי פרישה ("מצנח זהב") של כ-10 מיליון שקלים לפחות. כך עולה מהדו"חות הכספיים של הבנק. זאת, למרות שלפי הצהרותיה, עזבה את הבנק מרצונה ולא פוטרה ממנו.

 

מאור אמורה לקבל תנאי פרישה במתכונת הניתנת לעובד רגיל, המאפשרת לה לבחור בין פיצויים בשיעור של 200% במזומן לבין העברת הפיצויים לפנסיה. במקרה הראשון, היא אמורה לקבל 40 משכורות בהתאם לוותק שלה, כ-20 שנות עבודה. הפיצוי מחושב לפי שכרה האחרון, כ-210 אלף שקל בחודש ברוטו. הפנסיה היא, איפוא, 40 כפול 210,000 שקל, כלומר, קרוב ל-8.5 מיליון שקל ברוטו. זאת, בנוסף לקופת גמל בסך של כ-1.5 מיליון שקל. 

 

במקרה שתבחר לפרוש לפנסיה מוקדמת, תהיה מאור זכאית לפנסיה מוקדמת בשיעור של כ-60% משכרה האחרון, כלומר, בערך, 125 אלף שקל ברוטו בחודש. בחישוב מצטבר, מדובר ב-1.5 מיליון שקל ברוטו בשנה, כך שתוך 7 שנים בלבד הסכום שתקבל יכסה את הפיצוי החד-פעמי שהיא אמורה לקבל באופציית התשלום המזומן.

 

כל זאת, בנוסף לפנסיה שהיא תקבל מהמדינה על תפקידה כמפקחת על הבנקים, שבו שימשה לפני שהחלה לעבוד בבנק לאומי.

 

יש לציין כי תנאי הפרישה של מאור אינם גבוהים במיוחד ביחס למקובל בצמרת המערכת הבנקאית. מנכ"ל בנק דיסקונט, גיורא עופר, לדוגמא, קיבל "מצנח זהב" של 6.5 מיליון שקל על 10 שנות עבודה בלבד.  

 

מאור החליטה לפרוש מהבנק ששימשה כמנכ"ל שלו 16 וחצי שנה והיא תסיים את תפקידה בפועל ברבעון השני של 2012. בהודעת הפרישה שלה אמרה מאור כי "אני פורשת עתה, לאחר שההנהלה בראשותי סיימה את הכנת תכנית העבודה הרב שנתית לבנק ולקבוצה, ואני בטוחה ביכולת הצוות הקיים ליישם ולבצע את התכנית בהצלחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גליה מאור
צילום: צביקה טישלר
מומלצים