ארוחת עוף חמוץ מתוק
עוף חמוץ מתוק ממש כמו במסעדה סינית, אבל עם מצרכים שיש בכל בית, מחבת אחת וב-20 דקות הכנה בלבד. ללקק את האצבעות
בערך 20 דקות הכנה ובישול - ויש לכם ארוחת ערב מצוינת. כדי להצליח, חשוב שכל מרכיבי המנה יהיה מוכנים לשימוש לצד המחבת - הירקות חתוכים, הרוטב מעורבב, וכל השאר זמין ונגיש.
- עוד ארוחות מהירות ב"שף"
המרכיבים ל-4 מנות בלבד
450 גרם חזה עוף
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כוס (120) מ"ל מים
1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
1/2 קופסה (250 גרם) אננס משומר חתוך
1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ אננס מקופסת השימורים
2 כפות קורנפלור 1/3 כוס (80 מ"ל) מים קרים
3 כפות שמן
2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 גזרים, פרוסים
1 בצל, קלוף וחתוך דק
1 כפית אבקת שום
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים
ההכנה
.1 חותכים את העוף לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
.2 שמים בקערה את רסק העגבניות, חצי כוס המים, החומץ, הסוכר, הסויה וסירופ האננס ומערבבים. בצלוחית נפרדת מערבבים את הקורנפלור ושליש כוס המים.
.3 מחממים במחבת "ווק" או במחבת רחבה את השמן על להבה חזקה. מוסיפים מחצית מכמות העוף ומטגנים משני הצדדים בערך כ־3 דקות. מוציאים מהמחבת ומטגנים באותו אופן את יתרת העוף.
.4 מחזירים למחבת את כל כמות העוף, מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האננס, הפלפל, הגזר, הבצל ואבקת השום, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור המומס, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את אגוזי הקשיו ומגישים מיד, מומלץ עם אורז לבן.