שתף קטע נבחר

צדיק כתמר. תמרים בקינוחים מתוקים

קלי מגר עושה כבוד ומטעמים מתוקים מתמרים, אחד הפירות הכי ישראליים שיש. לבחירתכם: עוגיות מגולגלות, עוגה בחושה, פטיפור מרהיב, גליל תמרים ואגוזים, קרם וניל עם פירות ועוד

  

עוגיות תמרים מגולגלות

כ־30 עוגיות

 

המרכיבים

לבצק:  

200 גרם חמאה, רכה
1 גביע ‭200)‬ מ"ל) שמנת חמוצה ‭9%‬ שומן
1 שקיק ‭10)‬ גרם) סוכר וניל

1 שקיק ‭10)‬ גרם) אבקת אפייה
‭1/8‬ כפית מלח
3 כוסות ‭420)‬ גרם) קמח

 

לציפוי

100 גרם שומשום

 

למלית

1 חבילה ‭450)‬ גרם) ממרח תמרים
1 כוס ‭100)‬ גרם) אגוזי מלך קצוצים

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת המערבל בעל וו הלישה את כל מרכיבי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מדופן הקערה. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, יוצרים מכל אחד מהם צורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־30 דקות.

 

‭.2‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

 

‭.3‬ מקמחים קלות משטח עבודה ומפזרים עליו את השומשום. מרדדים כל כדור בצק לעלה בגודל ‭30X25‬ ס"מ. משאירים 2 ס"מ מחלקו העליון של כל עלה כשוליים, ועל שאר השטח מורחים בנדיבות רבע מכמות ממרח התמרים ומפזרים עליו רבע מכמות האגוזים. מגלגלים כל עלה לצורת גליל, מתחילים בצלע הקרובה אלינו ומגלגלים לכיוון הצלע שנותרה נקייה.

 

‭.4‬ מעבירים את הגלילים לתבנית ומניחים אותם במרווחים זה מזה. חותכים כל גליל לפרוסות בעובי של כ־2 ס"מ, אך לא חותכים עד הסוף אלא רק לעומק של כשני שליש מגובה הגליל. אופים כ־25 דקות, עד שמתקבל גוון חום זהוב. מוציאים, מניחים לצינון קל ומשלימים את פעולת החיתוך כשהעוגיות עדיין חמימות. מגישים.

 

איך שומרים?

בכלי אטום, 5 ימים, בטמפרטורת החדר.

 


 

איך קוצצים תמרים?

כדי להכניע את התמרים הדביקים, מומלץ לפזר מעט קמח על משטח החיתוך וגם על התמרים עצמם.


 

פטיפור תמרים ואגוזים בשני שוקולדים

30 יחידות בעטרות נייר מס' 1

 

המרכיבים

15 תמרים מיובשים גדולים (מהסוג האהוב עליכם)
15 אגוזי ברזיל, קלופים
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום נמוך(100 מעלות) ומסדרים 30 עטרות נייר (מנג'טים) על תבנית תנור שטוחה.
‭.2‬ חורצים חריץ לאורך התמרים ומוציאים מהם את הגלעינים. במקום הגלעינים נועצים בכל תמר אגוז ברזיל. בעזרת סכין חד, חוצים כל תמר (עם אגוז) לרוחב.
‭.3‬ שמים בכל עטרת נייר קובייה וחצי שוקולד: במחצית מהעטרות מניחים שוקולד חלב, ובמחצ צית השנייה – שוקולד לבן. מכניסים לתנור ל-‭4-2‬ דקות, רק עד שהשוקולד נמס (אפשר לבדוק זאת בעזרת קיסם).
4. מוציאים מהתנור ומניחים בכל עטרת נייר חצי תמר, כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה. מאחסצ נים את מגש הפטיפורים במקרר, עד שהשוקולד מתקשה. מגישים.

 

איך שומרים?

במקרר, בקופסה סגורה, עד חודשיים (ואפשר גם להקפיא).‬

 


 

 

פירות עם תמרים בקרם וניל

6 מנות

 

המרכיבים

לפירות

 

6 תמרים לחים, מגולענים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקיקות
6 תמרים צהובים טריים או 4 שזיפים צהובים, מגולענים, חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
6 תאנים טריות או מיובשות, חצויות ופרוסות דק
2 תפוחי עץ, ללא הליבה, חתוכים לרבעים ופרוסים דק

2 אגסים בשלים, ללא הליבה, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
10 שקדים קלויים מעט, קצוצים גס

 

לקרם הווניל: 

2 כוסות (480 מ"ל) חלב
1 תרמיל וניל, חצוי לאורך
4 חלמונים
2 כפות סילאן
4 כפות (60 גרם) סוכר
2 כפות(20 גרם) קמח
קליפת לימון מגורדת מ־‭1/4‬ לימון

 

ההכנה

‭.1‬ קרם הווניל: שמים את החלב ואת שני חצאי תרמיל הווניל בסיר ומחממים על להבה בינונית, עד סף רתיחה. בינתיים, שמים בקערה נפרדת את החלמונים, הסילאן, הסוכר והקמח ומערבבים היטב במטרפה לבלילה תפוחה ובהירה. כשהחלב כמעט רותח, מוציאים בזהירות את תרמיל הווניל ממנו ומוזגים את החלב בזרם דק לבלילת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את קרם החלב-חלמונים לסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהקרם מסמיך. מסירים מהכיריים, מכסים את הקרם עצמו בניילון נצמד (כדי למנוע היווצרות קרום) ומניחים לצינון.

מאחסנים במקרר כשעה (עד שלושה ימים.

2. הרכבת הקינוח: מחלקים כמחצית מכמות הפירות והשקדים בין הכלים. מניחים עליהם את קרם הווניל. מקשטים מעל במחצית השנייה של הפירות. מגישים.

 

איך שומרים?

את הקרם ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים, ולהרכיב את המנה לפני ההגשה.  

 


 

עוגה בחושה עם תמרים ושוקולד

2 תבניות מוארכות או 12 יחידות בתבנית שקעים

 

המרכיבים

‭2/3‬ כוס (130 גרם) סוכר
‭1/3‬ כוס סילאן תמרים
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה, רכה
‭2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח
‭1/4‬ כפית מלח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
‭1/3‬ כוס מי ברז
250 גרם תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

אפשרות לקישוט: אבקת סוכר

 

ההכנה  

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני(180 מעלות) ומשמנים ומקמחים את התבניות.
‭.2‬ שמים בקערת המערבל את הסוכר, הסילאן, הביצים, תמצית הווניל והחמאה ומערבלים 3 דקות במהירות בינונית לקרם אחיד. מפסיקים את פעולת המערבל.  

‭.3‬ שמים בקערה נפרדת את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים לקערת המערבל את תערובת הקמח ואת המים לסירוגין ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים לעיסה את התמרים ואת השוקולד הקצוץ ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים לתבניות (או לתבנית השקעים) ואופים כ- דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

איך שומרים?

מאחסנים בכלי סגור, כשבוע, בטמפרטורת החדר.

 

 


 

 

גליל תמרים ושוקולד עם חמאת קקאו

 

המרכיבים

100 גרם חמאת קקאו או חמאת שמן קוקוס (להשיג בחנויות טבע).‬ ניתן להשתמש גם בחמאה רגילה.
1 חבילה (500 גרם) תמרים מגולענים דחוסים
3 כפות מים
‭1/8‬ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות דבש
100 גרם עוגיות  (לפי טעמכם) שבורות לחתיכות
100 גרם פיסטוקים קלופים, לא קלויים, קצוצים גס
100 גרם שקדים, קצוצים גס

 

לציפוי

‭1 1/2‬ כוסות (100 גרם) פתיתי קוקוס טחון

 

ההכנה:

‭.1‬ שמים בסיר קטן את החמאה ומחממים על להבה נמוכה עד שהיא נמסה. חותכים את חבילת התמרים ל-‭5-4‬ חלקים ומוסיפים אותם לסיר. מוסיפים גם את המים, המלח, תמצית הווניל והדבש ומערבבים בכף עץ. מבשלים תוך כדי ערבוב כחמש דקות עד שמתקבלת עיסה רכה. אם התמרים קשים מאוד, מוסיפים עוד כף מים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את שברי העוגיות, הפיסטוס קים והשקדים, מערבבים ומניחים לצינון. יוצרים מהעיסה צורת גליל בקוטר של כ-‭3.5‬ ס"מ.

 

‭.2‬ פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומס פזרים עליו את פתיתי הקוקוס. מגלגלים את הגליל בתוך הקוקוס עד שיצופה כולו. עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מגישים.

 

איך שומרים?

 עטוף היטב בניילון נצמד, במקפיא, במשך חודשים.

 

מעדיפים ריבועי תמרים?

הוציאו את גליל התמרים מהמקפיא לאחר כ־20 דקות הקפאה, ולחצו עליו מכל צדדיו בעזרת קרש חיתוך, עד שיהפוך למרובע.

 

 


 

 

כל הצילומים בכתבה: כפיר חרבי; סגנון: דריה קרגולה 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשימוש לאשה בלבד! לאשה שף תמר תמרים צילום כפיר חרבי גליל תמרים ושוקולד עם חמאת קקאו
צילום: כפיר חרבי
לשימוש לאשה בלבד! לאשה שף תמר תמרים עוגה בחושה עם תמרים ושוקולד
צילום: כפיר חרבי
פירות עם תמרים בקרם וניל
צילום: כפיר חרבי
פטיפור תמרים ואגוזים בשני שוקולדים
צילום: כפיר חרבי
עוגיות תמרים מגולגלות
צילום: כפיר חרבי
תמר מג'הול
צילום: שגיא מורן
תמרים לחים
צילום: shutterstock
לאשה בפייסבוק
מומלצים