שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

אבי יקר: איך מתמודדים עם לייק בכפייה?

חברה שסוחטת מחמאות זה רע, אבל חברה שסוחטת לייקים - זה באמת גרוע. איך מתמודדים עם גולשים שכופים עלינו להעניק להם תשומת לב? וגם: האם חייבים לשלוח "רות סוף" בתום כל הסתמסות? אתם לא שאלתם, אנחנו בכל זאת ענינו

פייסבוק מכתיב כללי נימוס חדשים, וואטסאפ הפך לסמס שמדווח מתי אנחנו זמינים ואנשים עדיין כותבים באותיות גדולות באנגלית במייל ולא מבינים שהם צועקים. באבי יקר (או אבי יקרה) ננסה לעזור לכם בסוגיות נימוס והתנהגות שעולות אצלכם בעקבות שימוש באינטרנט ובכלל בטכנולוגיה. יש לכם שאלה או דילמה? רוצים להציע תשובה חלופית לסוגיה שעולה? שלחו לנו מייל וננסה לעזור, אפילו שלאיש מאיתנו לא קוראים אבי.

 

בפרקים הקודמים של אבי יקר:

 

לייק בכפייה ועינויים

אבי יקרה,

יש לי חברה שלא מפסיקה לבקש ממני לעשות לייקים ושרים לססטוסים שלה. הבקשה הזו אולי נשמעת פשוטה מאוד אבל הבעיה היא שהסטטוסים שלה ממש גרועים. או שהיא כותבת שירים על חתולים מייללים בלילות אפלים, או שהיא מנסחת משפטים מטופשים ומוסיפה את המילה פ***נג רק כדי שזה ישמע מגניב. לא נעים לי לסרב לה, בכל זאת, אנחנו חברות טובות. אבל יביך אותי מאוד אם מישהו יראה שאני עושה לזבל הזה לייק.

 

מי-טל גשם

 

מי-טל שלום,

חברות נשית היא אניגמה. נשים נוטות לקנא זו בזו, לבקר ולשפוט, ומצד שני, להחמיא ולפרגן. המתח הקיים בין המשיכה להרס לבין השאיפה להרמוניה קובע את אופיו של הקשר, גם בפייסבוק. חברה שלך מבקשת ממך תשומת לב, שתקשיבי ותגיבי לה גם את התוכן לא מוצא חן בעינייך. אחרי הכל, בחברות אמיתית אדם צריך להיות מוכן להקריב מעצמו. אבל, וזה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו, היא מנסה לסחוט ממך את הלייק, לכפות עלייך את השייר ובכך היא למעשה פוגעת בעצמאות שלך בגלל חוסר הביטחון שלה. מדובר כאן בהפרה של חוקי החברות.

 

מי-טל, חברתך מבקשת, בעקיפין, שתוותרי על האגו שלך ותלטפי את שלה. אם את מוכנה להביע את המחווה, הרי שאת אדם טוב ומפותח. מאחר שאנחנו יודעים כבר שזה לא המצב, הנה שני טיפים להתמודדות.

 

ראשית, את לא חייבת לעשות לייק (שמיד כולם יראו בטיקר הנע שעמוד הראשי של הפייסבוק). את יכולה גם להגיב. לדוגמה, נניח חברתך כתבה שיר על חתולים בלילות, כתבי לה "מזכיר לי את החתולות המיוחמות מתחת לחלוני, אולי אבוא לישון אצלך הלילה?". אם תפעלי כך תשיגי שלוש מטרות; חברתך תשמח שהתייחסת אליה, את יוצאת בסדר כי לא הגבת לגופו של עניין אלא פתחת שיח חדש ורווקים נחשקים יצטרפו לשיחה הודות לרמיזה הלסבית. אם את רוצה לצאת מגניבה, את יכולה גם לשים לה לינק רלוונטי, כמו זה למשל.

  

אפשרות נוספת היא לפנות לחברתך, בשיחת פנים אל פנים או בצ'אט, ולהסביר לה שאת אוהבת אותך ושמחה שאתן חברות, אבל אם עוד פעם אחת היא תבקש ממך לעשות לה לייק, לא תהיה לך ברירה אלא לתייג אותה על התמונה הכי מכוערת שלה, ואז להגיב מתחת "הורססססת!".

 

"יופי, נכנסת לעמוד שלי, עכשיו תעשי לייק" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"יופי, נכנסת לעמוד שלי, עכשיו תעשי לייק"(צילום: shutterstock)

 

אדי שלח לנו שאלה דומה, הוא כותב כך;

 

אבי יקרה,

לאחרונה נתקלתי בתופעה ממש מוזרה. אני מקבל הצעת חברות, לא משנה אם זה בחור או בחורה, מאשר אותה ואחרי שעה מקבל באינבוקס הודעה בסגנון הבא "אדי, תודה על אישור החברות. פתחתי עמוד לעסק שלי, "כלים חד פעמיים במראה יוקרתי בסטייל ושיק", אשמח אם תעשה לייק. יום מקסים!" .

 

או למשל "אדי, תודה על אישור החברות. העליתי ליוטיוב קליפ חדש של הלהקה שלי "אהבה חד פעמית" – אם אהבת תעשה שייר". מיותר לציין שאני לא עושה לייק או שייר – אבל איך אני אמור להגיב במצב כזה?

 

בייאוש מתגבר, אדי.

 

אדי יקר,

הזעם שלך מוצדק. עוד לא הכרת את האדם וכבר הוא מציג לך דרישות להמשך החברות. מאחר שהמדור דוגל במערכת יחסים סימטרית, עליך לדרוש מהם משהו בחזרה, נקמה. פתח עמוד פייסבוק והענק לו שם פרובוקטיבי, כזה שבועט בכל המוסכמות. למשל; "פטרייה וגינאלית", "גזענות זה סבבה", "הורגים חתולים ומעלים ליוטיוב", "גם אני מלקק אוגרים" וכדומה. לאחר מכן הצע לחבר החדש את העסקה הבאה: לייקק לי ואלייקק לך.

 

אם יש לך נפש רכה של משורר, ונקמה היא לא כוס התה שלך, תכתוב לחברים החדשים שאם הם מעוניינים להשתמש בך כפלטפורמת פרסום, תעביר להם הצעת מחיר מפורטת עד סוף היום. זה אמור להרחיק את המזיקים.

 

בהזדהות מלאה, אבי יקרה.

 

גבר, תשתחרר מהסבבה

אבי יקרה,

חבר שלי ואני מנסים להכריע בסוגיה הקשורה לסוף של שיחת סמסים. לדעתי, בסוף הסתמסות לא צריך לכתוב " סבבה/ תודה / אוקי" כי ברור שהשיחה הסתיימה. חבר שלי לעומת זאת טוען שזה לא מנומס לסיים הסתמסות מבלי להכריז על הסוף, ומעבר לכך, זה עוזר לצד השני לדעת בוודאות שהמסר עבר. מי צודק?

 

נ.ב, אני מצרף שני תסריטי שיחה לדוגמא, אם במקרה לא הבהרנו את עצמנו.

 

גיבור: רוצה לקפוץ לבירה בפיקוק עוד שעה?

דוד: יאללה. 10 אני שם

גיבור: סבבה

 

גיבור: תביא בירות כשאתה מגיע

דוד: אוקי

גיבור: אחלה

 

דוד: איפה רואים היום את המשחק?

גיבור: בוא אלי. מתחיל בתשע.

גיבור: ?

דוד: מה?

גיבור: למה אתה לא כותב לי "סבבה"?

דוד: סבבה.

גיבור: תודה

 

תודה, דוד וגיבור.

 

דוד גיבור שלום,

מאות אלפי בעלי מכשירים ניידים מרגישים שהם חייבים לשלוח את "סמס הניתוק" כדי לסיים שיחה, ובאופן זה משלשלים לכיסן של החברות הסלולר מיליוני שקלים ביום. הופעת התסמונת שכיחה בקרב אלו שאינם מאמינים בטכנולוגיה, והיא קרובת משפחה של הפרעה אחרת המכונה "התקשרתי לשאול האם המייל עבר".

 

גיבור, אתה חושש שהצד השני, במקרה הזה חברך דוד, לא ידע שאתה יודע שהוא קבע איתך דבר מה. אך אם תחשוב על זה, סמס הניתוק לא באמת עוזר לך; איך תוכל לדעת בוודאות שהוא קיבל את ה: "סבבה/ תודה / אוקי" שלך? לפי ההיגיון שלך, השיחה אמורה להיראות כך:

 

גיבור: רוצה לשלוח מכתב לאבי יקרה?

דוד: יאללה. אני מנסח

גיבור: אחלה

דוד: בכיף

גיבור: קבענו

דוד: סבבה

גיבור: קיבלתי

דוד: תודה

גיבור: אוקי

דוד: ב***נה

גיבור: מדליק

דוד: השתמשת במילה מדליק עכשיו?

 

וכך הלאה והלאה.

 

אנו במדור מציעים לכולם להודיע לחברים ולבני המשפחה שהגיע הזמן לשים קץ לסמס המיותר ולקוות שאמא-תקשורת-סלולרית עושה את עבודתה נאמנה, הרי בניגוד לאמא אחרת, אנחנו משלמים לה במיטב כספנו. מעבר לכך, חברים - תורידו  WhatsApp. אחרי הכל, אנחנו כבר לא ב-2005.

 

 

יש לכם עוד שאלות ותהיות? טקבו או כתבו לנו .

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תעשי לי לייק אחרת לא תקבלי את הג'ינס שלי שאת אוהבת
צילום: shutterstock
מומלצים