אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שועי הארץ

הפגנה בקריית מלאכי צילום: רויטרס
הפגנה בקריית מלאכי צילום: רויטרס
 
מוחים נגד יחס גזעני צילום: AFP
מוחים נגד יחס גזעני צילום: AFP
 
 


 

שרת הקליטה לעולים מאתיופיה: "תגידו תודה"

השרה סופה לנדבר פנתה לפעיל חברתי שטען ל"אפרטהייד נוסח ישראל במאה ה-21", והורתה לו: "תגידו תודה על מה שקיבלתם. גם אני אמרתי תודה למדינת ישראל". ח"כ גפני: "כשדיברו נגד חרדים אף אחד לא צייץ, הלוואי שהייתי אתיופי"

עומרי אפרים
פורסם: 11.01.12, 12:28

העולה הוותיקה מול העולים החדשים: במהלך דיון סוער שערכה הבוקר (יום ד') בכנסת ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, פנתה שרת הקליטה סופה לנדבר (ישראל ביתנו) לפעיל חברתי יוצא אתיופיה ואמרה: "תגידו תודה על מה שקיבלתם". הדיון עסק באפליית יוצאי העדה בשכונות מגורים בקריית מלאכי.

 

פנים רבות לאפליה - דיווחים נוספים ב-ynet: 

קצינה: סא"ל הטריד אותי, צחקו עליי, "אתיופית"

רק 8% מיוצאי אתיופיה לומדים באקדמיה

  • גן לאתיופים בלבד: הילד בקושי יודע עברית

 

גדי יברקן, פעיל חברתי מבני העדה, עורר מהומה כשהתפרץ לעבר חברי הכנסת: "הבית הזה צבוע, אתם אנשים צבועים. כשהייתה הפגנה בבית שמש רבו חברי הכנסת כדי לגנות את זה. לא ראיתי אף ח"כ שהוציא הודעת גינוי במקרה שלנו". הוא קבל: "פתחתם פה אפרטהייד של המאה ה-21 בישראל. אתם יודעים שאנחנו מאוד נחמדים ומנומסים".

רוח מזרחית
אתם הישראלים הישָנים / דוד תגאייה
דווקא אתם, יוצאי עדות המזרח, הדרתם יוצאי אתיופיה בקריית מלאכי. אתם, שקבעתם שיא בנשיא שאנס, שעד היום מנסים להכניס שופט לעליון, לא תאמרו לנו איך להתנהג
לכתבה המלאה

 

לנדבר השיבה לו: "בזמן שאתה מחלק לנו ציונים, אתה צריך להבין שמדינת ישראל משקיעה רבות בנושא הזה", והדגישה: "תגידו תודה על מה שקיבלתם. גם אני כעולה חדשה אמרתי תודה למדינת ישראל". ח"כ משה גפני (יהדות התורה) צעק לעברו: "כשדיברו נגד חרדים אף אחד לא צייץ, הלוואי שהייתי אתיופי". 

 

יוצאי אתיופיה קובלים על יחס גזעני מצד תושבי העיר הוותיקים, שאינם מוכנים להשכיר ולמכור להם דירות. חלק מהתושבים אף חתמו על חוזים והסכמים שבהם התחייבו לא לעשות כן. אלפים מבני העדה ותומכיהם הפגינו אמש בקריית מלאכי, במחאה על היחס המפלה כלפיהם.

 

בדיון בכנסת השתתפו נציגי הארגונים של יוצאי אתיופיה, נציגי משרדי ממשלה וראש עיריית קריית מלאכי. איציק דסה, מנכ"ל עמותת טבקה סיפר: "כבר ב-2002 התפרסמה בחדרה מודעה של מתווך ולפיה בבניין מסוים מתגוררים אתיופים. התופעות האלו קיימות כמעט בכל עיר והן הולכות ומעמיקות. התחושה היא שהפקירו את הקהילה, שיש יותר מדי סובלנות כלפי העניין הזה. הגיע הזמן שהכנסת תוקיע ותחוקק חוקים". הוא קבל על כך שנציגי הארגונים החברתיים לא הגיעו להפגנה בעיר: "כאילו שכשיש גזענות נגד אתיופים זה בסדר".

 

קסה בייסין שעובדת בארגון נקו, המסייע לעולי אתיופיה, סיפרה: "אני גם אישה וגם שחורה, כך שההדרה כפולה. אני מרגישה את זה בתעסוקה. כשפוגשים אדם שחור - קודם כל רואים את הצבע. הדרה מתחילה מגני הילדים, למשל בראשון לציון, בבית שמש. למה להפריד? למה תינוק לא יכול לראות את כל הצבעים? ההדרה לא מסתכמת בדיור, היא מתבטאת גם בתעסוקה וגם בחינוך". 

 

חוקים חדשים?

ח"כ שלמה מולה (קדימה) אמר בצער: "בסופו של דבר השיירה עוברת וכלום לא קורה. הממשלה קוברת חוקים שנועדו לקדם את עולי אתיופיה כמו החוק נגד סלקציה. אמרו לנו שאין צורך, אין גזענות בישראל".

 

יו"ר הוועדה, ח"כ דני דנון (ליכוד) הוסיף: "המקרה של קריית מלאכי הוא דגל שחור אבל הוא לא מקרה יחיד. אנחנו רוצים לצאת מהוועדה לא רק עם אמירות והזדהות אלא גם עם החלטות במישור החקיקתי". דנון הודיע על הכוונה לקדם חבילת חקיקה שתחמיר את הענישה ותעגן את האפליה על רקע גזעני, כעבירה פלילית שדינה קנס בסך 100 אלף שקל ומאסר של שישה חודשים. 

 

בהפגנה שארגנו יוצאי העדה בקריית מלאכי אתמול, צעקו המוחים: "העם דורש שוויון חברתי", ו"עם אחד, לב אחד". רבים מהם נשאו שלטים, עליהם נכתב בין היתר "הדם שלנו טוב רק למלחמות". במשטרת קריית מלאכי כבר פתחו בחקירה בעקבות הפרסומים על סירובם של תושבים למכור דירות

לאתיופים, בחשד להסתה לגזענות. זאת, לאחר קבלת אישור מהיועץ המשפטי לממשלה. בנוסף מנהלת המשטרה בקריית מלאכי חקירה נגד אלמונים שריססו כתובות "תג מחיר אתיופי" ברחבי העיר בשבועות האחרונים.

 

אך כאמור ביטויי הגזענות לא שמורים לקריית מלאכי לבדה. לפני חודשים ספורים עתרה לבג"ץ עמותת טבקה, בטענה כי 180 תלמידים ממוצא אתיופי מבית הספר "נר עציון" בפתח תקווה עדיין לא החלו ללמוד כיוון שהעירייה מבקשת לשבצם במסגרות "שירחיקו אותם מהתלמידים הלבנים". בדיון שערכה ועדת העלייה והקליטה של הכנסת לפני כחצי שנה, נחשף דו"ח שהצביע על כישלון ההשתלבות של תלמידים ממוצא אתיופי בכלל מערכת החינוך בישראל. 

 


תגיות: קריית מלאכי | עולי אתיופיה | גזענות

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
פיני
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as19-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©