בוקר טוב יוון: אמיר קמינר מבקר במסעדת קלימרה
"קלימרה" בנמל יפו מציעה חלל מקסים, ושילוב מוצלח של טעמי שוק מאגן הים התיכון יחד עם ניחוחות מהמזרח הרחוק. אמיר קמינר קפץ לביקור וחזר עם חוויות בטעם חו"ל

נמל יפו הוא המקום הכי נכון להיות בו בימים אלה. אחרי שהרשויות שיפצו, שידרגו ואיכלסו את נמל תל-אביב, שהפך מוקד עלייה לרגל רוחש, הן נזכרו להסתער על האתר הקדום והמוזנח ביפו, שפעם שיגר תפוזי ג'אפה אל מעבר לים. מדובר במתחם קולינרי-בלייני בהתהוות שיזמן לנו עוד חידושים והפתעות, אבל כבר כעת ניתן להתחבט שם בין מספר אופציות ראויות.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

אותי למשל סיקרנה "קלימרה" (בוקר טוב ביוונית‭,(‬ לה אחראים האחים שלומי (תסריטאי) ורפי (יבואן פירות ים) רוטשטיין. מאחר שהיה זה יום שמש חורפי, חשבתי לשבת בחוץ מול הים אבל שכחתי את המעיל בבית, אז נכנסתי פנימה - שם קיבל אותי חלל מקסים בפשטותו ובטעמו הטוב. ממושבי יכולתי להתבונן בשפים גדי בור ואיתי אורי (בוגרי "רוקח 73")‬ מתקינים את המטעמים, וגם להשקיף על המחסן שבו שכן בשנות ה‭90-‬ מועדון "אליזבט" המנוח, שם ערכתי מסיבות פורים ראוותניות.

 

שיהיה לכם בוקר טוב ביוונית (צילום: שלום בר טל)
שיהיה לכם בוקר טוב ביוונית (צילום: שלום בר טל)

     

    אחרי שסיפרתי לשותפתי לארוחה ת' מעשיות נוסטלגיות מאותה תקופה פרועה, צללנו לתפריט, שמציית למספר טרנדים שמשתלטים כיום על נוף המסעדנות התל-אביבי: מנות ביניים במקום החלוקה המסורתית, "שרינג" (חלוקה בין הסועדים‭,(‬ ושילוב של טעמי שוק מאגן הים התיכון עם ניחוחות המזרח הרחוק. לא תמיד אני מתלהב מהטרנד הזה, אבל ב"קלימרה" דווקא הצליח להם, והאחים רוטשטיין היטיבו להגדיר את הקונספט: "‬הכלים מווייטנאם, הצבעים מיוון, המוצרים מהמזרח הרחוק והקרוב והמטבח ישראלי, מוכשר ומלא תשוקה‭."‬

     

    עסקית הצהריים ‭79)‬ שקל) כוללת פוקצ'ה פריכה וטעימה, מטבלים איכותיים, שתייה (קלה/חמה/קאווה/ בירה) ושתי מנות מהתפריט. מאחר שהעסקית רק נוסדה היא עדיין בתהליכי גיבוש, ובשלב זה כדאי לקחת מנה אחת מהים ואחת בשרית כדי להיות שבעים.

     

    יש גם מולים. קלימרה (צילום: דודו אזולאי)
    יש גם מולים. קלימרה (צילום: דודו אזולאי)

     

    כל המנות נקראו על שם נשים. תחקרתי את דור, המלצר המרהיב והערמומי, האם אלו שמות כל הנשים שכבש, והוא ענה בקריצה: "לא, אלו כל הנשים שבעל המסעדה חיזר אחריהן ולא הצליח להשיג‭."‬ מתברר שמדובר בנשים מחיי הנפשות הפועלות, גם מהנהגת המקום וגם מהמטבח.

     

    ת‭,'‬ שבדיוק חגגה יום הולדת עגול בשורה של אירועי בליסה, קצת הסתבכה עם התפריט, אז הצעתי שנבדוק מכל האגפים (חוץ מהסלטים‭.(‬ אהבנו במיוחד

    את המנה הנושאת את שם המסעדה: קלימרה - קלמרי סגול צלוי-פלנצ'ה על קרם לבנה, חציל שרוף וצנוברים קלויים. שילוב נהדר של טעמים וצבעים. חיבבנו גם את סוניה - קציצות פאלדה טלה ושפונדרה משובחות על ירקות שרופים ויוגורט. אל תחמיצו את שוק הטלה שהוגשה עם פולנטה (מנה שלא נכללה בתפריט ולכן אין לה עדיין שם)‭.‬ לבשר ולמצע שעליו רבץ היה טעם מתקתק משגע, אם כי ת' פחות התחברה למתיקות הזאת.

     

    כל המנות נקראות שם על שם נשים. קלימרה (צילום: שלום בר טל)
    כל המנות נקראות שם על שם נשים. קלימרה (צילום: שלום בר טל)

     

    אם אתם בקטע של פירות ים כדאי להתפתות לקסמי פולה: תמנון על הפלנצ'ה, שהוגש עם ירקות חרוכים, ערמונים ויוגורט כבשים - בהחלט שילוב מנצח, ולהתעמק בטעם האוריינטלי של מאלי: מולים כחולים בחמאת עגבניות צלויות ואוזו. גם מאיה - שרימפס טמפורה ברוטב דאשי כרישה - לא תאכזב אתכן, אבל היא פחות מעניינת מחברותיה.

     

    מאחר שאי אפשר לחגוג יום הולדת בלי עוגת שוקולד, חרגנו מהעסקית והתהוללנו עם טארט מוס שוקולד אפוי ‭36)‬ שקל‭,(‬ שלצידו הוגש כדור טראפל חלבה ושוקולד עטוף בשומשום, על מצע של שטרויזל קקאו. קינוח שזועק שחיתות אבל שווה כל קלוריה, ומהווה עוד הוכחה לכך שבשביל מסעדת "קלימרה" כדאי לצלוח את הפקקים שלפעמים מצטברים בדרך ליפו.

     

    קלימרה לסיכום:

    מטבח: יווני אוריינטלי

    מחיר עסקית: 79 שקל

    ואם חורגים מהדיל: מנות נוספות, אלכוהול וקינוחים מעולים

    שעות: א'-ה' 12.00-18.00‬

    חניה: בחינם, בחניון מחוץ לנמל

    ציון: ‭8.8 ‬

     

    קלימרה, מחסן מספר ‭,1‬ נמל יפו, תל-אביב, טל. 03-6823232

     


     

      קישורים ממומנים
       תגובה חדשה
      הצג:
      כל התגובות לכתבה בוקר טוב יוון: אמיר קמינר מבקר במסעדת קלימרה
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      ארוחה עסקית
      מנפלאות קלימרה. קלמרי
      צילום: שלום בר טל
      ynet ספיישל
      לבשל עם יעל
      משהו מתוק
      תיק אוכל
      מתכון לבריאות
      הבולסת חוקרת