שתף קטע נבחר

ה-FBI סגר את אתר ההורדות Megaupload

שבעת מפעילי האתר עומדים לדין בארצות הברית באשמה של הפרת זכויות יוצרים והלבנת כספים; אתרים זהים ל-Megaupload ממשיכים לפעול כרגיל

אתר Megaupload ששימש להורדות סרטים, פרקים של תוכניות טלוויזיה ותוכן נוסף נסגר היום (ה'). הבולשת הפדרלית (ה-FBI) הודיעה כי לפני שבועיים העמידה לדין שבעה חשודים שמעורבים בהפעלתו. כך על פי הודעה רשמית של הבולשת.

 

האתר איפשר לגולשים להעלות קבצים גדולים, ושימש להפצת תוכן פיראטי. הקישורים להורדת הקבצים פורסמו בפורומים ואתרים שונים של שיתוף קבצים. התוכן היה זמין להורדה ישירה לכל גולש. אתר Megavideo שאיפשר לצפות בסרטים ותוכניות בצפיה ישירה (סטרימינג) נסגר אף הוא, ולא זמין לצפיה.

 

אין מה להוריד (צילום: index open) (צילום: index open)
אין מה להוריד(צילום: index open)

 

ב-FBI מגדירים את האתר ואת מפעילו כ"ארגון פשע בינלאומי", שהרוויח 175 מיליון דולר מהפרת זכויות יוצרים, לכאורה, ומהלבנת כספים. בבולשת טוענים שהאתר גרם לנזק של חצי מיליארד דולר לתעשיית הבידור. עוד מציינים שזו הפרשה הגדולה ביותר של הפרת זכויות יוצרים שנחקרת על ידי הממשלה בארה"ב. האתר הרוויח מפרסומות שהופיעו בו, וממכירת מנויי פרימיום שאפשרו הורדה מהירה יותר של קבצים, לעתים אף מהירה יותר משימוש בשירותי שיתוף קבצים אחרים.

 

הסגירה של האתר מתרחשת על רקע מאבק של אתרי אינטרנט גדולים בהצעות חוק לזכויות יוצרים באינטרנט שנידונות בימים אלה בקונגרס. ויקיפדיה הוחשכה למשך יממה ביום רביעי כמחאה על הצעת חוק שמכונה SOPA, קיצור של Stop Online Piracy Act. ההצעה נולדה אצל חבר הקונגרס האמריקאי לאמר סמית', ומטרתה למנוע פיראטיות ברשת, הפצת תרופות באופן לא חוקי ופשעי רשת. ובניסוח החוק: ''להגן על הצרכנים, ולמנוע תמיכה אמריקאית באתרים המפרים זכויות יוצרים''. בוויקיפדיה ובאתרים אחרים שלוקחים חלק במאבק טוענים כי החוק עשוי לפגוע בחופש של הרשת מאחר שהוא מאפשר צנזורה באופן לא מידתי.

 

למרות הסגירה של Megaupload, תעשיית הבידור עוד רחוקה מנצחון על הפיראטים. אתרים רבים אחרים שפועלים במתכונת דומה ל-Megaupload ממשיכים לפעול כרגיל, ורשתות שיתוף הקבצים כמו טורנט עדיין מאפשרות לגולשים להוריד סרטים, תוכניות טלוויזיה, תוכנות מחשב, משחקים ועוד.

 

עדכון: מגזין פורבס מדווח שדקות לאחר סגירת אתר ההורדות, פעילי הרשת של אנונימוס תקפו כמה אתרים והצליחו לשבש את הפעילות שלהם. הם פעלו נגד אתרי משרד המשפטים האמריקני, אתר ה-FBI, אתר משרד זכויות היוצרים האמריקני, אתרי ארגוני חברות התקליטים ואולפני הקולנוע - RIAA ו-MPAA, אתר חברת יוניברסל.


פורסם לראשונה 20/01/2012 00:24

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
כבר לא
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים