שוברי קופות: קייט בקינסייל מחליפה את עצמה
שבוע אחרי ששהתה בפסגת טבלת שוברי הקופות עם "המבריח", קייט בקינסייל שבה לשם ככוכבת הראשית של "מלחמת האופל: התעוררות", שגרף כ-24.5 מיליון דולר
זה אמנם לא "דמדומים", אבל מתברר שערפדים ואנשי זאב עושים את העבודה גם בסדרות סרטים אחרות - כמו למשל "מלחמת האופל: התעוררות", הסרט הרביעי בסדרת "מלחמת האופל" שיצא בסוף השבוע לאקרנים בארצות הברית ונכנס היישר לפסגת טבלת שוברי הקופות.
סרט האקשן בתלת ממד בכיכובה של קייט בקינסייל צבר בסוף השבוע 24.5 מיליון דולר, והיה לסרט המצליח של סוף השבוע. הוא הקדים את דרמת המלחמה המדוברת "Red Tails" מבית מדרשו של ג'ורג' לוקאס, שגרפה 17 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון לצאתה. קצת מאכזב בקנה המידה של לוקאס, ולכן אין פלא שהוא הודיע בשבוע שעבר על פרישתו מעסקי הקולנוע - לפחות בכל הנוגע לפרויקטים גדולים.
בניגוד ללוקאס, בקינסייל יכולה להיות מרוצה מאוד מהשבוע האחרון, בו עשתה לעצמה שם של קמע בלוקבאסטרים. מלבד "עולם האופל: התעוררות" בו היא מככבת, גם "המבריח" בהשתתפותה (לצד מארק וולברג) מציג תוצאות יפות. הסרט שביים בלתזאר קורמקור האיסלנדי אמנם ירד מהמקום הראשון לשלישי, אך הוסיף למאזנו ההולך וגדל 11.8 מיליון דולר נוספים.
סרט שבינתיים לא מצליח להתרומם הוא "קרוב להפליא, ורועש להחריד" בכיכובם של טום הנקס וסנדרה בולוק, המבוסס על ספרו הידוע של ג'ונתן ספרן פויר. אחרי חודש של הקרנות בהפצה מוגבלת, יצא הסרט בהפצה רחבה והניב בסוף השבוע כ-9.7 מיליון דולר שמציבים אותו במקום הרביעי.
ההוצאה המחודשת של "היפה והחיה" בתלת ממד לא עומדת בסטנדרטים שקבע הניסיון הקודם של דיסני עם "מלך האריות", והסרט נשר למקום החמישי עם 8.5 מיליון דולר, כשאחריו מאכזב מותחן האקשן החדש של סטיבן סודרברג, "בגידה כפולה". למרות שורת הכוכבים המרשימה שבו (מייקל דגלאס, יואן מקגרגור, מייקל פאסבנדר, אנטוניו בנדרס, צ'אנינג טאטום והכוכבת החדשה ג'ינה סראנו), הסרט גרף רק כ-8 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון שלו.
המיוזיקל "Joyful Noise" בכיכובן של קווין לאטיפה ודולי פארטון מאבד גם הוא גובה והסתפק ב-6 מיליון דולר בסוף השבוע בדרך למקום השביעי. שוברי הקופות הגדולים של התקופה האחרונה, "משימה בלתי אפשרית: קוד הצללים" (5.3 מיליון דולר) ו"שרלוק הולמס: משחק הצללים" (4.5 מיליון דולר), נשרו עד למקומות השמיני והתשיעי.
את העשיריה הראשונה סוגר "גברת הברזל" בכיכובה של מריל סטריפ, שכמו "קרוב להפליא, ורועש להחריד", יצא להפצה רחבה אחרי כמה שבועות של הקרנות במספר צנוע של בתי קולנוע. זה לא קידם את הסרט בהרבה, והוא הניב בסוף השבוע 3.8 מיליון דולר.
