שתף קטע נבחר

החל ממחר: אין קבלת קהל בשירות התעסוקה

עובדי שירות התעסוקה יפתחו בעיצומים ויפסיקו את כל קבלת הקהל והמענה הטלפוני בלשכות. העיצומים יימשכו בלא הגבלת זמן ובהמשך הם מתוכננים להפסיק גם את העבודה האדמיניסטרטיבית ולעבור מעיצומים לשביתה

עובדי שירות התעסוקה יפתחו מחר (ג') בעיצומים ויפסיקו את כל קבלת הקהל והמענה הטלפוני בלשכות. כך מודיע ועד עובדי השירות. העיצומים יימשכו בלא הגבלת זמן ובהמשך הם מתוכננים להפסיק גם את העבודה האדמיניסטרטיבית ולעבור מעיצומים לשביתה.

 

 

משמעות השבתת הלשכות היא שהמובטלים ומחפשי העבודה לא יוכלו לחתום. עם זאת, הנסיון משביתות קודמות מראה כי הביטוח הלאומי מחשיב את ימי העיצומים כימי אבטלה, כך שמי שהתחיל לחתום לפני התחלת העיצומים לא ייפגע. מי שכן ייפגעו מהעיצומים הם מובטלים חדשים שפוטרו או השתחררו לפני תחילת השביתה.

 

ועד העובדים של שירות התעסוקה הכריז על סכסוך עבודה ביוני, וכבר שיבש את העבודה כמה וכמה פעמים וגם השבית את הלשכות ליום אחד באמצע דצמבר. בשבוע הבא הוועד מתכוון לארגן הפגנה מול לשכת השר.

 

הרקע לסכסוך הוא יוזמה של משרד התמ"ת, במסגרת החלטת ממשלה ובאמצעות ארגון הג'וינט, לפתוח 20 מרכזי תעסוקה חדשים לאוכלוסיות חלשות, בעיקר למגזר הערבי. בוועד טוען כי המדינה מנסה לפתוח ולהפעיל את המרכזים החדשים באמצעות חברות קבלן פרטיות, ומתנגדים לכך בחריפות.

 

"השר נוקט במדיניות של משיכת זמן"

יו"ר ועד העובדים, אהרון חוטובלי, אומר: "שר התמ"ת ממשיך בהתעלמותו מעובדי שירות התעסוקה שהם המקצועיים והמיומנים ביותר בטיפול, בהכשרה והשמה. השר נוקט במדיניות של משיכת זמן. שוב מדובר בניסיון להפריט את שירות התעסוקה ולהחיות את תוכנית ויסקונסין, בניגוד להחלטה של הכנסת".

  

עד כה לא התקבלה תגובה משירות התעסוקה. ממשרד התמ"ת נמסר: "שר התמ"ת, שלום שמחון, רואה חשיבות אדירה בהגדלת שיעור התעסוקה במגזר המיעוטים ומשקיע בכך משאבים רבים. ההחלטה להפעיל מרכזי רשות מקדמת תעסוקה באמצעות הג'וינט ב-20 ישובים ערבים, מהווה יישום של שלוש החלטות ממשלה לקידום מגזר המיעוטים בישראל. (תוכנית לקידום המגזר הבדואי בדרום התקבלה בספטמבר2011 תכניות למגזרים הדרוזי והצ'רקסי – התקבלו בפברואר 2011). החלטה זו, מטרתה לספק השמה, הכוונה תעסוקתית ותעסוקה לאלפי מחוסרי עבודה במגזרי המיעוטים".

 

"לאחר שהתקבלו החלטות הממשלה בנושא, הדברים סוכמו והובהרו בפגישה בין שר התמ"ת, מנכ"ל שירות התעסוקה ויו"ר ועד העובדים בשירות התעסוקה. יישום ההחלטה החשובה הזו עולה בקנה אחד עם מדיניות משרד התמ"ת והשר להגדיל את שיעור המועסקים במגזר המיעוטים, נושא שיש לו השלכות על הצמיחה הכלכלית בישראל".

 

"20 המרכזים שיקומו ביישובים ערביים, יביאו לשיפור מצב התעסוקה ביישובים אלה וסביבתם. מרכזים אלו, אינם מחליפים את שירות התעסוקה ולשכות התעסוקה הפזורות ברחבי הארץ והם מספקים מעטפת כלים משלימה. כלומר - אין מדובר בהפרטת השירות. כל הפעילויות מתוכננות להיעשות בשיתוף עם שירות התעסוקה והכל, בכדי לקדם את סיכויי האוכלוסיות האמורות להשתלב בעולם העבודה באופן הטוב ביותר שהמדינה בכללותה יכולה לספק. שירות התעסוקה הוא אחד הכלים המצויים בידי משרד התמ"ת (בכובעו כאחראי על התעסוקה) לקידום התעסוקה בכלל ובאוכלוסיות המיוחדות בפרט. לקידום נושא זה שותפים גורמים רבים".

 

"אנו מקווים ומאמינים ששיפור מצב התעסוקה, בעיקר בקרב אוכלוסיות מודרות, עומד לנגד עיני עובדי שירות התעסוקה. הניסיון לתקוע מקלות בגלגלי הממשלה, במאמציה לשפר את מצב התעסוקה הלאומי בישראל, אינו משרת את טובת הציבור"

 

מהנהלת שירות התעסוקה נמסר בתגובה לפני כחודש: "אנו מתנגדים לעיצומים וקוראים לוועד העובדים לחזור לשולחן הדיונים". ועם זאת, ההנהלה אומרת כי: "החלטות ממשלה יש לכבד, (אבל) החלטת הממשלה להקים מרכזי תעסוקה התקבלו שלא בשיתוף שירות התעסוקה וללא התייעצות מקצועית עימו. למרות ששירות התעסוקה ע"פ חוק מופקד על הטיפול בכלל דורשי העבודה במדינה. אילו היינו מתבקשים לתת את חוות דעתנו המקצועית קודם ההחלטה, היינו מביעים את התנגדותנו כיוון שהיא מפצלת את הכוחות המקצועיים ועלולה להנציח את האבטלה במגזר הבדואי על אף הכוונה הטובה".

 

עוד נמסר כי מנכ"ל השירות, יוסי פרחי, מתכוון לבקש משר התמ"ת דיון חוזר בממשלה על מנת לשנות את ההחלטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
אבטלה מובטלים שירות התעסוקה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים