שתף קטע נבחר

מאות הפגינו בתל אביב: די לגזענות, רוצים שינוי

"נרים את כל מדינת ישראל, המחאה הזו רק התחילה", הבטיח מולט אררו, שהפך לסמל המאבק של העדה האתיופית בגזענות, בהפגנה בגן מאיר בתל אביב. 600 מפגינים הריעו לו

כ-600 בני אדם השתתפו הערב (יום ד') בהפגנה בגן מאיר בתל אביב במחאה על הגזענות בחברה הישראלית, במיוחד כלפי בני העדה האתיופית. בתום ההפגנה יצאו כמחצית מהמשתתפים לצעדה ברחובות תל אביב.

 

רבים מהמשתתפים בהפגנה היו בני העדה האתיופית, והבולט בהם הוא מולט אררו, הצעיר שצעד מקריית מלאכי לירושלים במחאה על האפליה. גם דפני ליף וחברי הכנסת אילן גילאון וניצן הורוביץ ממרצ הגיעו להביע תמיכה במאבק בגזענות. 

 

המפגינים במרכז תל אביב. "המאבק צריך להיות בכנסת" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
המפגינים במרכז תל אביב. "המאבק צריך להיות בכנסת"(צילום: עופר עמרם)

 

"המאבק שלנו לא צריך להיות בגן מאיר אלא צריך להיות בכנסת, בכבישים

וברחובות", אמר אררו בנאומו בהפגנה, "המחאה הזו רק התחילה ובפעם הבאה נגיע למקומות שבהם זה יפריע לחברה הישראלית, שיבינו את כאבנו, מקומות כמו עזריאלי, כיכר רבין, נרים את כל מדינת ישראל". הקהל ענה לו בקריאות "דור חדש רוצה שינוי".

 

"ההפגנה הזו איננה עניין פרטי של העדה האתיופית אלא של כל החברה", אמרה לנוכחים מזי טוזזו, " לראשונה בחיי אני רואה שמישהו בארץ זועק את הזעקה שלי. מי ייתן והגזענות הזו תיפסק, לא ניתן למפגע הגזענות לדרדר אותנו כחברה כי הצעד הבא הוא גזענות נגד אוכלוסיות אחרות. היום אני יודעת כי לא אשתוק".

 

המפגינים בגן מאיר. "דור חדש רוצה שינוי" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המפגינים בגן מאיר. "דור חדש רוצה שינוי"(צילום: AFP)

 

איש החינוך איתמר קרמר אמר בהפגנה כי "ילד ממוצא אתיופי שחי

בישראל חולם פחות וזה לא כי הוא לא מוכשר, אלא כי החברה אומרת לו שהוא לא יכול להצליח". ח"כ גילאון אמר ל-ynet כי "הגיע הזמן להפסיק את הסכיזופרניה מפני הזר והשונה. אני שמח לראות שאנשים נוספים מחוץ לקהילה האתיופית הגיעו למחות".

 

מחאה בצומת עזריאלי. "נלחמים עבור ההורים והילדים" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
מחאה בצומת עזריאלי. "נלחמים עבור ההורים והילדים"(צילום: עופר עמרם)

 

אחד מהמפגינים, בן 26 ששירת בצבא ביחידה קרבית, אמר כי "אם המדינה לא תדע לטפל בתסכול שלנו, המחאה הזאת עוד תתפוצץ לכולנו בפנים. אנשים פה ממורמרים, אנחנו נלחמים

את המלחמה של ההורים שלנו ולמען הילדים שלנו. בסוף זה ייגמר בשריפת מכוניות וצמיגים ובעימותים אלימים. אם זה היחס שאני מקבל מהמדינה, אז אני מצטער ששירתתי בצבא. לאחי שמשרת בצנחנים אני אומר 'אין לך בשביל מה לשרת, אם זה היחס שאנחנו מקבלים מהמדינה'".

 

ההפגנה, שנמשכה כשעתיים, הסתיימה בשירת ההמנון. "גם אם מתייחסים אלינו בצורה כזו או אחרת במדינה, זה לא משנה", הסבירה המנחה, "אנחנו חלק מהמדינה ולכן נסיים את העצרת בשירת התקווה". לאחר ההפגנה, צעדו המוחים ברחבי תל אביב וחסמו כבישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מי ייתן והגזענות תיפסק". המחאה בת"א
צילום: AFP
"לא עניין פרטי של העדה האתיופית"
צילום: יואב מלכה
מומלצים