שתף קטע נבחר

סערת חוק טל: "נתניהו בורח מאחריות"

רה"מ החליט להימנע מהכרעה בממשלה על פטור מגיוס לחרדים, בישראל ביתנו מבטיחים: נתנגד גם בכנסת. ייתכן שהקואליציה תעביר את הדיונים מוועדת החוץ והביטחון של מופז. במאהל המחאה תוקפים: נתניהו הוא בסך הכול טקטיקן פוליטי

בעקבות היוזמה של בנימין נתניהו לקדם את חוק טל בכנסת ללא החלטת ממשלה , נשמעות קריאות הדורשות מיו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, לא לאפשר את המהלך. "ראובן ריבלין, הימנע מביזוי הכנסת", קרא היום (ה') ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה), יו"ר צוות ועדת חוץ וביטחון ליישום חוק טל. "אל תאפשר המשך קיום הדיון ללא פנייה מהממשלה. נתניהו ושריו בורחים מאחריות ומגלגלים לכיוונה של הכנסת את החוק הפסול במתכונתו הנוכחית באופן שלא ניתן להכניס בו כל שינוי או שיפור".

 

הסערת סביב הארכת חוק טל - כתבות נוספות:

 

הארכת תוקפו של חוק טל אמורה הייתה לעלות לדיון בממשלה ביום ראשון הקרוב. בסופו של דבר, אמרו בממשלה, התברר כי אין בכך צורך, והנושא יובא להארכה רק בכנסת - שם יכריעו בעניין רק בקיץ. בתגובה להחלטה נמסר מ"ישראל ביתנו" כי "חברי הסיעה יתנגדו לחוק בכנסת בדיוק כפי שהיו מתנגדים לו בממשלה".

   

בכנסת אומרים כי בכוחה של הממשלה להחליט שלא לדון בנוסח החוק במקרה ואין בו שינויים. השבוע אפשר יו"ר הכנסת ריבלין את התחלת הדיון בחוק לאחר שהביא אותו למליאה לדיון ללא הצבעה.

 

פעילים במחנה הפראיירים. "האוהל ימשיך לעמוד כאן" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פעילים במחנה הפראיירים. "האוהל ימשיך לעמוד כאן"(צילום: מוטי קמחי)

 

אם הממשלה לבסוף לא תדון בו, יגיע הנוסח לוועדת החוץ והביטחון, בראשה עומד ח"כ שאול מופז מקדימה, שאחראית להכינו לקראת הצבעה במליאה. "אם יחששו בקואליציה שוועדת החוץ והביטחון לא תקדם להם את החוק", אמר גורם בוועדה, "יכול להיות שיבקשו מוועדת הכנסת להעביר את הדיונים בנוסח החוק גם לוועדה אחרת".

  

"ברור שההסדר הנוכחי נכשל ולכן עלינו לדרוש מהממשלה שתביא לדיון בכנסת הסדר חדש שיאפשר מימוש חובת שירות לכול", הוסיף פלסנר. "אם ממשלת נתניהו לא מסוגלת למלא את תפקידה ולהציע חלופות ראויות לחוק שברור לכולם נכשל, נגבש קבוצה של חברי כנסת ציוניים מכל סיעות הבית, על מנת להציע הסדר אלטרנטיבי שיאפשר לשמור על ערך השוויון בנטל ויענה על צורכי צה"ל והמשק".

 

"מרגישים שהמאבק אפקטיבי" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"מרגישים שהמאבק אפקטיבי"(צילום: מוטי קמחי)

 

"חוק טל" עבר בכנסת ביולי 2002 וקיבע את המשך מתן פטור מגיוס לצה"ל לתלמידי ישיבה. החוק קבע כי בגיל 22 יעמוד תלמיד הישיבה בפני צומת ויוכל לבחור אם להמשיך ללמוד או לעבור למסגרת של שירות מקוצר בצה"ל ומשם יציאה לשוק העבודה. מאז נמתחה ביקורת רבה על החוק ויישומו, ובתשובתה לעתירה הודתה המדינה כי החוק נכשל ומספר המתגייסים החרדים היה מועט משמעותית מהמצופה.

 

הבוקר הוקם בתל אביב "מחנה הפראיירים" – מאהל מחאה המורכב מאנשי תנועות "המחנה המשותף" ו"הפורום לשוויון בנטל" ובהם חיילי מילואים, הורים, סטודנטים, בני משפחות שכולות, תלמידי תיכון ועוד. יושבי המאהל מוחים על הפטור המתמשך לו זוכים תלמידי ישיבות מגיוס לצבא.

 

"אנחנו מרגישים שהמאבק שלנו אפקטיבי", אמר ל-ynet עידן מילר, אחד ממקימי המאהל. "כמובן שיש פה שיקולים פוליטיים, וראש הממשלה הבין שלפי החוק הוא לא מחויב להעביר את הארכת החוק בממשלה, אבל אנו יודעים שהוא ינסה להעביר אותו בכנסת.

 

"יש כאן אפקט התראתי ופוליטי של המחאה", הוסיף מילר. "בין אם זה בגלל האוהל שהוקם פה, ובין אם זה בגלל ההד התקשורתי או התאגדות הציבור. נתניהו הוכיח שוב שהוא בסך הכול טקטיקן פוליטי ושהוא מקבל החלטות על פי מצב הרוח הציבורי והפוליטי. האוהל ימשיך לעמוד כאן".

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. "מגלגל לכיוון הכנסת את החוק הפסול"
צילום: גיל יוחנן
"מאהל הפראיירים" בתל אביב. "המאבק שלנו אפקטיבי"
צילום: מוטי קמחי
ח"כ פלסנר. "ברור שההסדר הנוכחי נכשל"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים