אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

העולם זוכר

אובמה. "נאמר אמת מול המכחישים את השואה" צילום: AFP
אובמה. "נאמר אמת מול המכחישים את השואה" צילום: AFP
 
היום במחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו AFP
היום במחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו AFP
 
שגריר ארה"ב בישראל, דן שפירו, באירוע יום השואה הבינ"ל צילום:  שירי הדר
שגריר ארה"ב בישראל, דן שפירו, באירוע יום השואה הבינ"ל צילום: שירי הדר
 
 


 

אובמה: ניתן משמעות למילים "לעולם לא עוד"

לרגל יום השואה הבינלאומי, וכשברקע האיום מאיראן, הבטיח נשיא ארה"ב לשמר את זכר הקורבנות לא רק במחשבות - אלא גם במעשים. בעצרת האו"ם עמדו דקת דומייה לזכר ששת המיליונים, ושגריר ישראל מחה: "כאן עמד אחמדינג'אד והכחיש את השואה"

יצחק בן-חורין, וושינגטון
פורסם: 27.01.12, 19:26

רק השבוע התלונן נתניהו כי העולם שותק כפי ששתק לפני 70 שנה , הפעם מול איראן. הערב (יום ו') הבטיח נשיא ארה"ב, ברק אובמה, לשמר את זכר קורבנות השואה גם במעשים, ולדאוג שהיא לא תתחולל שוב. "יחד עם מדינת ישראל וכל חברינו בעולם, אנחנו מקדישים את עצמנו למתן משמעות למילים החזקות 'לעולם לא עוד'", אמר אובמה.

 

יום השואה הבינלאומי - כתבות אחרונות:

 

בהודעה מיוחדת שפרסם אמר הנשיא האמריקני: "ביום השואה הבינלאומי, מישל ואני מצטרפים לאנשים בארה"ב, בישראל וברחבי העולם כולו, ומציינים את זכרם של שישה מיליון יהודים ומיליוני בני אדם נוספים שנרצחו בידי הנאצים. אנחנו מתחייבים לשמר את זכרם לא רק במחשבותינו, אלא גם במעשינו".

 

העצרת הכללית של האו"ם. דקת דומייה (צילום: ישראל עצמון)
העצרת הכללית של האו"ם. דקת דומייה (צילום: ישראל עצמון)

 

אובמה הוסיף: "אנו זוכרים את אלה שנרצחו במחנות, מאושוויץ לטרבלינקה, מדכאו לסוביבור, ומתחייבים לומר אמת מול

ביום השנה לשחרור:
ניצול אושוויץ מת ליד המחנה / סוכנויות הידיעות
קז'ימייז סמולן ניצח את הנאצים, שרד את אושוויץ, ונשאר לנהל את אתר ההנצחה במחנה ולספר לעולם את סיפורי הקורבנות. היום, ביום השואה הבינלאומי שבו מציינים 67 שנה לשחרור המחנה, מת בגיל 91 בעיירה הסמוכה אושוויינצ'ים
לכתבה המלאה

אלה המכחישים את השואה. בעודנו מציינים את כוחם ושיקומם של הניצולים, אנחנו מבטיחים לעמוד נחרצות נגד כל אלה המבצעים זוועות, נגד תחייתה של האנטישמיות ונגד השנאה בכל צורותיה. אנחנו שואבים השראה מהלא-יהודים הצדיקים שסיכנו את חייהם כדי להציל את חייהם של חברים, שכנים ואפילו זרים, ומתחייבים להמשיך את העבודה הקשה של תיקון העולם".

 

בישיבה מיוחדת שערכה השבוע מליאת הכנסת, שאל ראש הממשלה, בנימין נתניהו: "האם אנחנו למדנו את לקחי השואה? האם אנחנו מתייחסים לאיומי ההשמדה ברצינות? או שאולי כמו דורות רבים איננו רוצים לראות את גודל הסכנה שמולנו? המשטר האיראני קורא בגלוי להשמדת ישראל, אך רבים בעולם שותקים אל מול ההצהרות הללו".

 

"אסור לטמון ראש בחול", הוסיף נתניהו, "המשטר האיראני קורא בגלוי להשמדת ישראל. הוא מתכנן את השמדת ישראל הוא פועל למען השמדת ישראל, שליחיו ירו למעלה מ-12 אלף טילים על ערי ישראל. הם אינם מסתירים את כוונתם להרוג כמה שיותר מבני עמנו".

 

השגריר באו"ם: "חובתנו ברורה"

עוד אמר ראש הממשלה: "אינני גורע כהוא זה מייחודיות השואה, שאין שחיטה כמוה בהיסטוריה, אבל אני עדיין שואל - מה לגבי השמדות-עם בכלל? האם העם, או יותר נכון, העולם למד את הלקח? הרי הקהילה הבינלאומית נוסדה, האו"ם נוסד, במטרה למנוע ג'נוסייד ורצח המוני, במטרה למנוע מטבח עם להישנות. אלו מטרות היסוד שלו. האם היעד הזה הושג? האם הוא מתממש הלכה למעשה? למרבה הצער התשובה היא שלילית".

 

אובמה. "נמשיך לפעול לתיקון העולם" (צילום: AP)
אובמה. "נמשיך לפעול לתיקון העולם" (צילום: AP)

 

הערב גם נערך טקס ליום השואה הבינלאומי בעצרת הכללית של האו"ם. לטקס הוזמנו מאות בני אדם, בהם ניצולי שואה, נציגי ארגונים יהודיים ושגרירי המדינות החברות באו"ם. האירוע מתקיים מדי שנה, מאז שהעצרת אימצה בעשור שעבר את ההצעה לציין ב-27 בינואר, יום שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו, את יום השואה הבינלאומי.

 

במהלך האירוע בעצרת האו"ם נאם שגריר ישראל, רון פרושאור: "אני, רון פרושאור, בנו של אורי פרושאור שנמלט מגרמניה הנאצית כשמדינה יהודית הייתה עדיין בגדר חלום, ואב לליאור, תומר, ואורן פרושאור, שעבורם החלום הוא מציאות חיה",

פתח שגריר ישראל באו"ם, את נאומו. הוא הזכיר כי על אותה במה של האו"ם עמד נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, והכחיש ללא בושה את השואה בשעה שממשלתו מאיימת לבצע שואה נוספת.

 

"החובה שלנו היא ברורה", אמר פרושאור, "לא מספיק להיות בסדר. אנחנו חייבים לדעת מה לעשות כשאנחנו עומדים מול רוע. העם היהודי נחוש להתגבר ולבנות שוב. אנחנו אומה של ניצולים. מדינת ישראל חיה ונושמת היא סמלם של הניצולים". האירוע בעצרת האו"ם נפתח בדקת דומייה לזכר ששת המיליונים, והוא המרכזי בשורה של אירועים שנערכו ונערכים היום בכ-50 מרכזים של האו"ם ברחבי העולם.

 

Read this article in English

 


תגיות: ברק אובמה | שואה | מלחמת העולם השנייה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet חדשות בעולם. כיסוי כל המתרחש ברחבי העולם: מהסיפורים והכותרות הראשיות בכל מדינה ועד סיפורי הצבע והרגעים האנושיים. מכיל בלוג מיוחד ובו כל הסיפורים הקטנים - והמעניינים באמת - שלא הפכו לכתבות ולכותרות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
פיני
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as27-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©