שתף קטע נבחר

ביקור היסטורי: חאלד משעל נפגש עם מלך ירדן

בלוויית יורש העצר הקטארי, ראש הלשכה המדינית של חמאס התקבל באופן רשמי בעמאן לראשונה מאז סילוקו ב-1999, ונועד עם עבדאללה בארמונו. משעל צפוי להכין את הקרקע למעבר אפשרי מדמשק לעמאן, ברקע הקרע עם אסד ותמיכתו במורדים

ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, הגיע בצהריים (יום א') לביקור היסטורי בירדן בלווית יורש העצר של קטאר, השייח תמים בן חמד אל-ת'אני. השניים התקבלו בשדה התעופה בעמאן על-ידי משלחת רשמית ירדנית ובראשה יורש העצר של הממלכה, הנסיך חוסיין, בנו של המלך עבדאללה, ואחר כך נסעו לפגוש את המלך בארמונו.

 

זהו ביקורו הרשמי הראשון של משעל בירדן כמנהיג חמאס, מאז גורשה הנהגת התנועה מהממלכה ההאשמית ונסגרו משרדיה שם בשנת 1999. ב-1997 ניסה המוסד לחסלו בעמאן, והוא ניצל אחרי שישראל העבירה את הנוגדן לרעל שהוזרק לו. בשנים האחרונות הוא הגיע למדינה בנסיבות אישיות ולא רשמיות.

 

עבדאללה, אמיר קטאר ומשעל. ביקור רשמי ראשון מאז 1999 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עבדאללה, אמיר קטאר ומשעל. ביקור רשמי ראשון מאז 1999(צילום: רויטרס)

 

משעל, שישהה בירדן כמה ימים, צפוי להיפגש גם עם ראש הממשלה

הירדני, עון חסאונה, וכן עם ראש המודיעין הכללי, פייסל שובכי. מנהיג ארגון הטרור הפלסטיני מלווה בביקורו ברבים מבכירי הנהגתו ובהם סגנו מוסא אבו מרזוק, עיזת א-רישק, סאמי חאטר, מחמד נזאל ומחמד נסר.

 

ביקורו של משעל בירדן היה כרוך בעבודה מרובה מאחורי הקלעים כדי שהמלך עבדאללה יסכים לקבלו עם כל כללי הטקס. ברקע: הקרע שנוצר בין הנהגת התנועה לבין משטרו של נשיא סוריה בשאר אסד בעקבות המהומות במדינה, ותמיכתה השקטה של חמאס במפגינים שדורשים לסלק את אסד. זאת גם בצל התקדמות שיחות הפיוס בין הפלגים הפלסטיניים חמאס ופתח.

 

הכותרת הרשמית של הביקור היא "פתיחת דף חדש במערכת היחסים בין ירדן לחמאס", אך נראה שמטרתו העיקרית של משעל היא להכין את הקרקע לקראת דיון על אפשרות לפתיחת משרדים של התנועה בעמאן. גורמים המקורבים לחמאס אמרו לאחרונה כי משעל מבין את הרגישות של העניין ולכן הוא לא יבקש,

לפחות לא בביקור הנוכחי, פתיחה מחודשת של משרדי התנועה בממלכה. עוד אמרו כי גם אם ירדן תאשר לבסוף פתיחה של משרדים בשטחה - פעילות הזרוע הצבאית של התנועה לא תתקיים בה בשום מקרה.

 

על פי דיווחים שונים, משפחתו של משעל כבר עזבה את סוריה ועברה להתגורר בעמאן, יחד עם משפחות של בכירים אחרים מהלשכה המדינית. ירדן, כך על פי הדיווחים, אישרה את מעבר המשפחות בתנאי שבשלב זה לא תתבצע משטחה פעילות פוליטית של הנהגת חמאס. רוב בכירי הזרוע הצבאית של התנועה שאינם מתגוררים ברצועת עזה, נמצאים עדיין בדמשק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים