שתף קטע נבחר

הסתיימו עיצומי פרקליטי הביטוח הלאומי

הפרקליטים קיבלו את המלצת בית הדין לעבודה, והם ישובו לעבודה סדירה ויפתחו במו"מ מזורז עם ההנהלה. העיצומים, שנפתחו בתחילת החודש במחאה על פגיעה בשכר הפרקליטים, פגעו בעיקר בנזקקים שפנו לביהמ"ש בבקשה לקבלת קיצבה

פרקליטי הביטוח הלאומי הפסיקו הערב (א') את העיצומים, בתום כארבעה שבועות, בהמלצת בית הדין הארצי לעבודה. העובדים ישובו לעבודה סדירה ואמורים לקבל את משכורת חודש ינואר.

 

 

המלצות בית הדין קובעות כי הפרקליטים ינהלו משא ומתן מזורז עם הנהלת המוסד ובמטרה לפתור את המחלוקות לגבי תנאי עבודתם. בזמן המו"מ ועד לחתימת הסכם עבודה חדש יחתמו הפרקליטים על שעון נוכחות פעמיים ביום.

 

בית הדין הארצי לעבודה פרסם את המלצותיו ביום חמישי שעבר. זאת, לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בירושלים דחה את בקשת ההנהלה להורות לפרקליטים להפסיק את העיצומים, וההנהלה ערערה לבית הדין הארצי.

 

בית הדין הארצי גם הוא לא הוציא הוראה להפסקת השביתה. במקום זאת הוא המליץ לשני הצדדים לפתוח במו"מ ולהפסיק את העיצומים, והמלצתו התקבלה בידי הצדדים.

 

הפרקליטים: שכרנו נפגע בכ-2,000 שקלים בחודש

במסגרת העיצומים, הפרקליטים לא הגיעו לדיונים בבית הדין לעבודה על ערעורים של נזקקים שהביטוח הלאומי מסרב לתת להם קצבאות. בעקבות העיצומים נדחו מאות דיונים, שגם ככה מתעכבים זמן רב, ורובם ככולם נוגעים לזכויות של אנשים קשי יום.

 

סכסוך העבודה בין הפרקליטים להנהלת המוסד החל בחודש מאי. הפרקליטים טוענים כי ההנהלה החלה לנקוט בצעדים חד צדדיים שפוגעים בשכרם. ההנהלה דורשת, לטענתם, שהם יחתימו כרטיס נוכחות פעמיים ביום במקום פעם אחת בלבד, למרות שרוב ימי העבודה שלהם מתחילים במשרד ומסתיימים בבית הדין או להיפך.

 

כמו כן, הם טוענים כי לא משולם להם שכר עבור שעות עבודה נוספות מהבית. שינוי התנאים מוריד את שכרו של כל פרקליט, לטענתם, בכ-2,000 שקל לחודש בממוצע.

 

עוד דורשים הפרקליטים - מאחר והם ממילא כבר נמצאים בסכסוך עבודה, כי ההנהלה תשווה את תנאיהם לאלה של הפרקליטים עובדי המדינה, כולל 25 ימי חופש בשנה במקום 22, עשרה ימי בחירה במקום שניים, שבעה ימי כוננות במקום שישה ו-50 שעות עבודה מהבית במקום 0.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תור לביטוח הלאומי
צילום: טל שחר
מומלצים