שתף קטע נבחר

איזה צייר הכי אוהבים גנבי האמנות?

אומרים על אמנים שהם "גנובים", אבל אחד הוא פשוט חביב הגנבים: הוא נחשב לאחד הציירים החשובים ביותר בהיסטוריה, ולדעת רבים הוא היה הצייר המשפיע ביותר במאה ה-20, יצירותיו שוברות שיא אחר שיא בתג המחיר הצמוד להן במכירות פומביות, אף שלדעת ההדיוטות גם ילדים קטנים מציירים יותר "טוב" ממנו. וכנראה לא רק הפירצה קוראת לגנבים, אלא בעיקר מיליוני הדולרים ששוות יצירותיו של האמן שהכי הרבה גנבים אוהבים לגנוב.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לפי הרשימה שערכה הלשכה לרישום יצירות אמנות אבודות, גוף בינלאומי של אוצרי גלריות ומומחי אמנות, נכון לימים אלה 1,147 ציורים של המאסטר הספרדי פבלו פיקאסו נגנבו או נעדרים, או לחלופין - הבעלות עליהם שרויה במחלוקת. "הדיילי מייל הבריטי" דיווח בסוף השבוע כי מניין היצירות הגנובות של פיקאסו עלה באחרונה כשגנבים פרצו לגלריה הלאומית לאמנות באתונה, בירת יוון, וגנבו את יצירתו "ראש של אשה" שנוצרה בשנת 1939.

 

פיקאסו פופולרי בקרב חובבי האמנות - והגנבים (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
פיקאסו פופולרי בקרב חובבי האמנות - והגנבים(צילום: איי אף פי)

 

במקום השני ברשימת האמנים הנגנבים ביותר מופיע האמן האמריקני ניק לורנס, ש"רק" 557 מיצירותיו נעדרות או שנגנבו, אם כי רובן נגנבו ב"מכה" אחת בשנת 2004. במקום השלישי הצייר היהודי מארק שאגאל, שהגנבים הצליחו לשים את ידיהם על 516 מיצירותיו יקרות הערך.

 

המשך הרשימה מורכב משילוב של אמנים מפורסמים ביותר, ושל אמנים שיצירותיהם מוכרות בעיקר לאנשי התחום ולאספנים - המוכנים לשלם כסף רב עבור יצירותיהם. הצייר הסוריאליסט סלבדור דאלי במקום החמישי, ואחריו ברשימת "עשרת הגנובים" כלולים גם חואן מירו, אנדי וורהול ורמברנדט.

  

עוד בערוץ החדשות :

 

להערכת מומחים בארגון, הסיבה לפופולריות של אמנים אלה בקרב הגנבים היא כי מדובר ביוצרים פוריים במיוחד, שהיקף היצירות שלהם הוא גדול ביותר ונפוץ לא רק בקרב גלריות ומוזיאונים אלא גם ובעיקר בקרב אספנים פרטיים.  

 

ציור של מאטיס. מקום של כבוד ב"עשרות הגנובים" (צילום: AP) (צילום: AP)
ציור של מאטיס. מקום של כבוד ב"עשרות הגנובים"(צילום: AP)

 

מסתבר שהגנבים האנינים ביותר הם הגנבים בבריטניה - שהם במקום הראשון והמפוקפק בגניבת יצירות אמנות בכל העולם. בממלכה המאוחדת מתרחשים 40% ממקרי גניבות האמנות בעולם, ורק 16% בארצות הברית.

 ברוב המקרים, הגנבים פורצים לאחוזות או לבתים פרטיים כדי לגנוב את יצירות האמנות, ולאחר מכן משתמשים בהן כמטבע בעולם התחתון, או שמציעים אותן לבעליהן תמורת כופר, שעל פי רוב הוא בעשירית ממחירן האמיתי.

 

בשל העלייה במחירי המתכת בעולם, מתריעים בגוף האוצרים הבינלאומי מפני מגמת עלייה בגניבת פסלי מתכת, שמותכים ונמכרים בשוק השחור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיוקן שצייר פיקאסו של חואן גרי ב-1912
מוזיאון בפריז שממנו נגנבו בעבר יצירות של פיקאסו
צילום: AFP
יצירתו של שאגאל "הכניסה לירושלים" המופיע בכנסת
צילום: לע"מ
מומלצים