שתף קטע נבחר

איראן: שיגרנו לחלל לוויין צילום מתקדם יותר

בהוראה ישירה של הנשיא מחמוד אחמדינג'אד שוגר אמש הלוויין, 50 ק"ג משקלו, במסגרת מה שנראה כעוד נסיון של טהרן להרתיע את מדינות המערב מלתקוף אותה. באיראן אמרו כי מערכות הפיקוח והצילום של הלוויין משוכללים יותר

איראן ממשיכה לעשות שרירים: איראן שיגרה לחלל לוויין צילום חדש מתוצרתה במסגרת מה שנראה כעוד ניסיון שלה להרתיע את מדינות המערב מלתקוף אותה. סוכנות הידיעות הרשמית אירנ"א דיווחה הבוקר (יום ו') כי הלוויין, "נאביד עלם וסנעאת" שמו, שוגר אמש בהצלחה לאחר שהנשיא מחמוד אחמדינג'אד נתן את ההוראה באמצעות שיחת וידאו.

 

עוד בנושא איראן ב-ynet:

 

"הלוויין, שמשקלו 50 ק"ג, וימוקם במרחק 250 עד 370 ק"מ מכדור הארץ", אמר נשיא ארגון החלל באיראן, חמיד פאזלי, לסוכנות הידיעות אירנ"א. לדבריו, מדובר בלוויין מתוצרת עצמית למטרות צילום ומחקר מדעי, ומערכות הפיקוח והצילום שלו משוכללות יותר משל הלוויינים האיראנים הקודמים.

 

מדובר בלוויין קטן יחסית, אך החשיבות בשיגורו היא לאו דווקא במשקלו של הלוויין, אלא ביכולת של איראן לשגר את הטיל שנושא אותו לחלל, יכולת שעשויה להעיד על התקדמות בתוכנית הטילים שלה. שיגור הלוויין האיראני נעשה במסגרת החגיגות לציון 33 שנים למהפכה האיסלאמית ובטהרן מנסים להציג התקדמות טכנולוגית על מנת להוכיח למערב שהסקנציות אינן משפיעות עליהם.

 

בחודש יוני אשתקד שיגרה איראן לחלל לוויין צילום נוסף מתוצרתה על גבי משגר הלוויינים "ספיר", אף הוא מתוצרתה. "הלוויין 'ראסד-1', שוגר לחלל בנוכחות שר ההגנה, אחמד וחידי, והוצב על מסלולו בהצלחה בגובה 260 ק"מ". הלוויין נבנה על-ידי אנשי אוניברסיטת "מאלק אשטר" בטהרן, בסיוע משמרות המהפכה.

 

ב-2005 הפכה איראן למדינה ה-43 בעלת נוכחות בחלל, כאשר שיגרה את הלוויין הראשון, "סינה-1". הלוויין שוגר באמצעות רקטה רוסית מבסיס הטילים פלסצק בצפון רוסיה. על פי הדיווחים בכלי התקשורת הרוסיים,

מדובר בלוויין המבוסס על טכנולוגיה סינית שהורכב ברוסיה.

 

תוכנית החלל הצבאית האיראנית הושקה בשנת 1998 כששר ההגנה דאז, האדמירל עלי שמחאני, הכריז על תוכנית לפיתוח טילים בליסטיים לטווח בינוני בשם "שיהאב 4". הוא אמר אז שהטילים יוכלו לשגר לוויינים לחלל, ועורר דאגה רבה בקרב מדינות במערב, שחששו מפני יכולת חלל עצמאית איראנית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיגור לוויין באיראן. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים