שתף קטע נבחר

הקידום המשולש במשפחתו של יו"ר ועד דיסקונט

ריקי בכר טוען שקידומם של אשתו, בנו ובתו בבנק דיסקונט נפגע במהלך השנים כתוצאה מהייחוס המשפחתי שלהם. בסבב המינויים האחרון התערב בכר והשלושה קודמו. הבן אף מונה לתפקיד הרגיש של ממונה על הלוואות לעובדי הבנק

ריקי בכר, יושב ראש ועד העובדים החזק של של בנק דיסקונט, התרעם בשנים האחרונות על אי קידומם של בני משפחתו בתוך הבנק. בחודש שעבר הוא קיבל את מבוקשו. ל"כלכליסט" נודע כי בכר התערב באופן אישי ודרש את את קידומם של בנו מוטי בכר, בתו רונית ויסוקר ואשתו רבקה בכר בסבב הקידומים האחרון שבוצע בתחילת השנה.

 

 

במקביל קודמו בסבב האחרון בבנק שתי בנותיו של אבי יולדוס, מזכיר הוועד הארצי בדיסקונט והאיש החזק בוועד העובדים לצידו של בכר. יולדוס הודיע לאחרונה על החלטתו לפרוש מהבנק בתום 38 שנה, במסגרת תוכנית הפרישה המוקדמת. חתנו של בכר איתי גלעד המשמש כמנהל סניף בכיכר המדינה בתל אביב, וכן גיסו וגיסתו של בכר, המועסקים בבנק עוד בטרם מונה לתפקיד בוועד לא נכללו בקידומים.

 

למרות גילו הצעיר יחסית, 36, מונה מוטי בכר לתפקיד שנחשב רגיש מאוד בתוך הבנק: הממונה על הלוואות עובדים. בעל תפקיד זה אחראי לאשר או לשלול את בקשות העובדים לקבל הלוואות בתנאים משופרים. "הבן של ריקי בכר קיבל תפקיד בו ישלוט על סכום שנע סביב מיליארד שקל הלוואות לעובדים. אתה יכול לחשוב לבד למה הוא קיבל את התפקיד הזה", אמר אחד הבכירים בבנק דיסקונט ל"כלכליסט".

 

מוטי בכר החל את עבודתו בבנק ב־2002, ולא זכה לקידום כיוון שאינו בעל תואר אקדמי. מאז השלים בכר הבן לימודי תואר ראשון ושני בשלוחת אוניברסיטת דרבי הפרטית, שפעלה בעבר ישראל. רבקה בכר, שמשמשת כסגנית מנהל סניף בשדרות רוטשילד בת"א הבת רונית ויסוקר, שמשמשת כמנהלת סניף אפקה בת"א, קודמו שתיהן בדרגה בבנק.

 

"הבן שלי לא קודם לתפקיד רגיש. מדובר בתפקיד רגיל"

"העובדה שהם בני משפחתי רק מכבידה עליהם", אמר ריקי בכר ל"כלכליסט". "במשך שנים הבן שלי ואשתי אכלו מרורים ואם הם לא היו בני משפחתי, הם היו מקודמים כבר לפני שש שנים. אמרו שהבן שלי לא למד, אז הוא הלך ללמוד וגם אחר כך לא קיבל קידום. הבת שלי מוכשרת מאין כמוה ואין לה צורך בי על מנת להתקדם. לגבי אשתי, שאותה הכרתי במסגרת העבודה בבנק, היא הייתה צריכה להיות מקודמת הרבה יותר מהר. הבן שלי הוא היחיד שהכנסתי לבנק, ונראה לי שהוא מתחרט על זה".

 

באשר לתפקיד הרגיש שקיבל הבן, אמר בכר כי "זה ממש לא תפקיד רגיש, זהו תפקיד רגיל שאין בו שום דבר מורכב. יש בבנק נהלים מי זכאי להלוואה ומי לא, ואין בתפקיד סמכות כזאת גדולה. הנהלים קובעים שכל עובד שעומד בסטנדרטים שהוצבו יכול לקבל הלוואה בשיעור של עד 150 אלף שקל או משכנתא בהיקף של עד 300 אלף שקל. מלבד זאת, בבנק ישנם עובדים צעירים יותר שמכהנים בתפקידים בכירים בהרבה".

 

במקביל, לפני כשבוע הודיע יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, על פרישה מבנק דיסקונט אחרי 35 שנה. פרישתו של לוזון היא חלק מתוכנית הפרישה מרצון עליה הכריז הבנק ביולי האחרון. במסגרת התוכנית, תכנן הבנק פרישה של 500 מעובדי הבנק מתוך 9,400 עובדים בבנק במטרה להתייעל.

 

מנכ"ל הבנק ראובן שפיגל המליץ לשחרר את אבי לוזון

ל"כלכליסט" נודע כי לוזון היה מעוניין בפרישה מוקדמת, אולם בינו לבין הבנק התעוררה מחלוקת באשר לגובה הסכום שיקבל כפיצוי. לוזון דרש לקבל סכום גבוה, שמסתכם בכמה מיליוני שקלים, ודרישתו הונחה לקראת סוף חודש ינואר על שולחן הדירקטוריון של דיסקונט, שדן בדרישות חריגות, וזה אישר את דרישת לוזון תוך תמיכה של מנכ"ל הבנק ראובן שפיגל. בבנק עלו תהיות כי המלצתו של המנכ"ל שפיגל קשורה לחקירת המשטרה שהחלה ב-2011 בתוך מסדרונות ההתאחדות לכדורגל, אך לא ניתן למצוא לכך סימוכין רשמי.

 

לוזון נחקר באחת ההסתעפויות של פרשת "הכדור המרכזי", שהתפוצצה במאי 2011 בנוגע לשיבוץ שופטים. הפרשה נמצאת עתה בחקירת המשטרה כאשר הפרקליטות מלווה את התיק מקרוב. עד כה טרם גובשה החלטה בנושא.

 

מבנק דיסקונט נמסר כי "סבב המינויים והקידומים שהתקיים לאחרונה בבנק כלל כ־250 עובדים. הקידומים והמינויים נקבעו על פי שיקול דעתם של מנהליהם הישירים ועל בסיס תרומת העובדים לארגון. ל"עניין פרישת אבי לוזון, אנו לא מתייחסים לנושאים הקשורים לעובדים ספציפיים של הבנק".

 

אבי לוזון סירב להגיב לדברים.

 

בהכנת הידיעה השתתפו לירוי פרי ומישל אודי, "כלכליסט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
ריקי בכר
צילום: צביקה טישלר
מומלצים