שתף קטע נבחר

יום שביתה: "אין רופא שיוריד סיכות מהניתוח"

בית החולים מאיר ממשיך לפעול במתכונת שבת זה היום השני ברציפות. חולים ממתינים נואשות לרופאים ולקבלת טיפול: "אפילו לא הודיעו לנו שהתור מבוטל". בעקבות השבתת הרכבת: עומס כבד בתחנה המרכזית בבאר שבע

אניסה חסאן, תושבת ג'סר א-זרקא שעברה לפני כמה ימים ניתוח ברגלה, הגיעה הבוקר (ה') לבית החולים "מאיר" בכפר סבא על מנת להסיר את הסיכות מאזור הניתוח. אבל בשל השביתה במשק לא היה במחלקה האורתופדית רופא שיקבל אותה. "הגעתי לבית החולים באוטובוס ולא קיבלו אותי", סיפרה ל-ynet. "מה שמאכזב זה שאפילו לא הודיעו לי על ביטול התור".

  

לדברי חסאן, דחיית הטיפול עלולה לגרום לה לנזק בריאותי קשה, ואם הורדת הסיכות תמשיך להתעכב, עלול אזור הניתוח להזדהם. "במקרים כאלה, כשיש שביתות ובעיות, עדיף לי לקבל טיפול רפואי בשטחים", סיכמה.

 

השביתה במשק, ששיבשה את מערכות החינוך והתחבורה ואת משרדי הממשלה, פגעה קשות גם בבתי החולים

הממשלתיים והעירוניים, שפועלים במתכונת שבת. חולים שהגיעו ביומיים האחרונים למחלקות השונות מצאו תורים ארוכים, אך לא רופאים.

 

נציגי ההסתדרות והאוצר אמנם הגיעו הבוקר (ה') להסכם עקרוני בנוגע למחלוקת סביב סוגיית עובדי הקבלן, אולם ספיחי השביתה עדיין מורגשים. "יש לי שבר ברגל והגעתי אתמול לבית החולים, אבל שלחו אותי הביתה ואמרו לי להגיע היום", אמר ל-ynet תושב הרצליה שהמתין בבית החולים "מאיר" בכפר סבא. "רק שהיום המצב גרוע הרבה יותר".

 

בית החולים "מאיר", הבוקר. "המצב גרוע"  (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
בית החולים "מאיר", הבוקר. "המצב גרוע" (צילום: חסן שעלאן)

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

  

גם טובה דהן הגיעה הבוקר לבית החולים מאיר אבל מצאה את המחלקה האורתופדית סגורה. "כבר יומיים אני מסתובבת פה ומחפשת עזרה אבל לא מוצאת", היא אומרת. "השביתה הזאת לא מקדמת כלום חוץ מסבל של חולים. אנחנו מרגישים מוזנחים. מזלזלים בנו על ידי קידום מאבקים שלא קשורים אלינו".

 

התחנה המרכזית בבאר שבע, אתמול. "מוכנים לסבול" (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
התחנה המרכזית בבאר שבע, אתמול. "מוכנים לסבול"(צילום: הרצל יוסף)

  

"השביתה בשביל הרייטינג של עופר עיני"

בעקבות השבתת הרכבות נרשמו עומסים גדולים בתחנה המרכזית בבאר שבע. בעקבות כך, עשרות נוסעים מתנפלים על כל אוטובוס שעומד לצאת מן התחנה. מן הסתם, בניגוד לחולים ב"מאיר", במקרה זה קיבלו הנוסעים את גזרות השביתה בסבלנות יחסית.

 

"הרכבת שובתת ובצדק", אמר ל-ynet אחד הנוסעים. "יש הרבה עובדי כוח אדם שמגיע להם להתפרנס בכבוד. אבל השביתה יצאה לדרך בגלל עופר עיני ומפני שבקרוב יהיו בחירות להסתדרות. היה צריך להילחם עבור עובדי הקבלן כבר לפני עשר שנים,

אבל עכשיו עיני רוצה להרים את הרייטינג שלו".

 

נוסעת אחרת אמרה: "אני מוכנה לסבול כי השביתה היא עבור מטרה טובה. אבל גם אם היא תסתיים עוד מעט, ייקח יום שלם עד שהכול יתארגן מחדש. נראה, אולי איזה חייל נחמד ייתן לי לעלות לאוטובוס לפניו".

 

אחד הנוסעים, עולה מדנמרק, היה קצת פחות סובלני מאחרים. "בגלל הצפיפות הזאת אני עומד לאחר פגישה חשובה", אמר. "אני לא כל כך מבין מה עומד מאחורי השביתה. אני לא מבין למה לפגוע בקבוצת אנשים מסוימת על מנת לעזור לאחרים".

 

אמיר בן ישראל, סדרן באגד תעבורה, סיפר כי "בעקבות השביתה הקצינו אוטובוסים נוספים ונהגים אחרים. תגברנו את השירות במספר נסיעות. דווקא הפעם לא היו הרבה נוסעים בגלל השביתה. בניגוד לשביתות קודמות, הפעם יש ירידה בכמות הנוסעים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים "מאיר". "עדיף לקבל טיפול בשטחים"
צילום: חסן שעלאן
מומלצים