שתף קטע נבחר
צילום: index open

הבית של שירז טל: אקלקטיקה במיטבה

שילובי הצבעים החמים והפריטים המיוחדים שנאספו על ידי שירז טל בכל העולם יוצרים בית ייחודי ואישי שמשקף את אופיה של מי שגרה בו וממלא אותה באנרגיות חיוביות. כנסו לסיור מודרך

יש אנשים שמנסים כל החיים לגלות מהו הכישרון שלהם, יש כאלה שטובים רק בדבר אחד ובוחרים להפוך אותו למקצוע, ויש גם את ברי המזל שבורכו במספר כישרונות שלא בהכרח קשורים זה לזה. אחת מהם היא שירז טל: דוגמנית מצליחה, אשת עסקים ושחקנית - עכשיו בעלת כישרון נוסף, כשרון לעיצוב.

 

עוד בביקור בית:

 

מבט אל סלון הבית. חמים וביתי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מבט אל סלון הבית. חמים וביתי(צילום: ירון ברנר)

 

כמו את כל הדירות שגרה בהן בעבר, גם את הדירה הזו עיצבה טל בעצמה כתחביב. "המטרה לאורך התהליך הייתה ליצור בית נעים ונוח", היא מספרת ומוסיפה כי העיסוק עם עיצוב חללים התחיל כבר בגיל צעיר. "בכל פעם שההורים שלי היו יוצאים מהבית, הייתי משנה את הסידור של הרהיטים בחדר. הייתי עושה את זה גם בבתים של חברות ואפילו בבתי מלון, תמיד הייתי חייבת להזיז איזה כיסא ואז ההרגשה הייתה יותר נעימה". כשמגלים שאימה שלה היא אדריכלית ומעצבת פנים, אפשר להבין מאיפה מגיעה התשוקה הזו. 

 

טאץ' דקורטיבי. אחת הפינות המעוצבות בבית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טאץ' דקורטיבי. אחת הפינות המעוצבות בבית(צילום: ירון ברנר)

 

עיצוב נכון על פי שירז טל: "עיצוב נכון זה לקחת את הדברים שאוהבים ולסדר אותם בצורה נוחה ונעימה לעין". בבית שלה עשתה טל בדיוק את זה: ריכזה רהיטים, חפצים ואביזרים אישיים שאספה במהלך החיים, ופיזרה אותם ברחבי הדירה במטרה ליצור מרחב מחיה חמים שמייצג אותה. "כל החיים שלי נמצאים בתוך הבית הזה, התמונות והזכרונות מוצגים כספר פתוח. זה בעצם אוסף גדול: חלק מהדברים בדירה נסעו איתי לחו"ל וחזרו איתי לארץ, יש אפילו דברים שלי מתקופת בית הספר שמוצגים בבית".

 

טיפ עיצובי משירז טל: "קודם כל לקחת המון אוויר ולדעת היטב מה רוצים להשיג מהבית ומה יכול ליצור מקסימום נוחות. אם יש משהו שלמדתי מהדירה הזו, שיש לה מטבח סגור ונפרד, זה שכשהמטבח פתוח לחלל המגורים - האווירה בבית הרבה יותר נעימה. בעצם, עזבו הכל. הדבר הכי חשוב זה ארון גדול ונוח לאחסון".

 

מרחב מחיה חמים ואקלקטי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרחב מחיה חמים ואקלקטי(צילום: ירון ברנר)
 

 

המקום שבו את גרה במשפט אחד: "אני מאוד מתחברת לסגנון העיצוב האקלקטי. אני אוהבת שילובים של צבעים חמים, זה יוצר הרגשה נעימה ונותן תחושה של בית, והבית שלי הוא 'בית' לכל דבר. חברים וקרובים באים לבקר וגם חברים של בני נמצאים פה לעיתים קרובות, כך שחשוב לי מאוד שיהיה לכולם נוח".

 

כשטל אומרת "לכולם" היא מתכוונת גם לכלבה שלה ושל בנה, קאיה, "קאיה היא חלק בלתי נפרד מהבית שלנו, היא הנסיכה של הבית והיא מתמזגת נהדר עם כל הסגנון. יש לה אפילו רהיטים משלה - מיטה בחדר השינה ומיטה נוספת בסלון, כדי שתוכל לבחור".

 

הנסיכה של הבית. הכלבה קאיה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הנסיכה של הבית. הכלבה קאיה(צילום: ירון ברנר)
 

 

ההחלטה על סידור הפריטים בדירה: "יש לי המון רהיטים שאספתי ממגוון של שווקים וחנויות מרחבי העולם, ובעיקר מהתקופה שגרתי בניו-יורק. את הרהיטים הגדולים ידעתי מיד איפה אמקם, אחרי מיקום הרהיטים 'הכבדים' המשכתי לשבץ את שאר האביזרים. עשיתי את זה בצורה כזו, שהנחתי את כל הרהיטים הקטנים, החפצים ופריטי העיצוב השונים במרכז הבית, ישבתי והסתכלתי על הכל. בכל פעם קמתי, לקחתי חפץ אחד ומיקמתי אותו במקום שמתאים לו. כך המשכתי עד שכל פריט מצא את מקומו".

 

כל פריט מצא את מקומו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כל פריט מצא את מקומו(צילום: ירון ברנר)

 

הסלון: את פינת הסלון הצבעונית תוחמים הרהיטים הדומיננטיים: ספה סינית גדולה, שולחן גבוה העומד מאחוריה ושידת מגירות קטנה, כולם נרכשו בניו-יורק. ספה נוספת בסגנון מרוקאי שנקנתה בדרום תל-אביב עומדת במקביל. בין הספות פרוש שטיח בצבע בורדו כהה, ושטיח אפגני נוסף מצא את מקומו בין הסלון והמרפסת.

 

נישות גבס פינתיות, שתוכננו על ידי אמה של טל במיוחד עבור הדירה, מכילות ספרים שרכשה לאורך השנים במדינות הרבות שביקרה בהן.

 

נבנו במיוחד. נישות הגבס בסלון (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
נבנו במיוחד. נישות הגבס בסלון(צילום: ירון ברנר)
 

 

בסלון גם תלויה תמונה תלת-ממדית גדולה של האמן נתן אלקנוביץ', שנעשתה במיוחד מתוך תצלום. זוהי יצירת אמנות בטכניקה מיוחדת של זילוף חומרים פלסטיים בצורה ידנית על קנבס. שילוב של גדלים, צבעים ומרקמים שונים יוצר בסופו של דבר את התמונה השלמה.

 

תמונה המבוססת על תצלום. טכניקה מיוחדת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
תמונה המבוססת על תצלום. טכניקה מיוחדת(צילום: ירון ברנר)

 

המרפסת: המרפסת היא פינת זולה נוחה, המתאימה במיוחד לעונות המעבר. בפינה ניצבת ספה אפורה עם כריות מנומרות ומעליה ציור צבעוני, שולחן קפה קטן מעץ ושטיח לבן. "הפינה הזו מוארת ויש בה אוויר נהדר, אני אוהבת לשבת שם בבוקר, לשתות קפה ולפתוח את היום", מספרת טל.

 

לפתוח את הבוקר בכיף. פינת הזולה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לפתוח את הבוקר בכיף. פינת הזולה(צילום: ירון ברנר)

 

פינת האוכל: פינת האוכל היא שולחן לבן המותאם לשישה סועדים עם כיסאות עור קלועים בצבע שחור. מצידו האחד של השולחן עומדת שידה סינית גדולה, וממול מראה ממוסגרת במסגרת עץ.

 

שני אוספים גדולים מעטרים את פני הדירה. הראשון הוא אוסף של כ-60 מלאכים הפזורים בכל פינה וחדר בבית. טל מאד אוהבת מלאכים ("הם אלה ששומרים עלינו כל הזמן" ), חלקם תלויים על הקירות, חלקם מונחים על רהיטים וחלקם מציצים מאחורי פריטים אחרים.

 

אוסף נוסף הוא אוסף גדול של חמסות בסגנונות שונים ומגוונים. "אוסף החמסות התחיל להתגבש עוד בימים בהם חייתי בניו-יורק. כל מי שהגיע לבקר אותי הביא איתו חמסה כמתנה מהארץ, וכך האוסף גדל וגדל. היום כל החברים שלי יודעים שלא צריך להתלבט לגבי מתנה בשבילי - אני תמיד שמחה להוסיף עוד חמסה לאוסף".

 

אין מה להתלבט בקשר למתנה. אוסף החמסות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אין מה להתלבט בקשר למתנה. אוסף החמסות(צילום: ירון ברנר)
 

 

פריט אחד מיוחד:  "על אחת השידות הסיניות בסלון עומדת מנורה צבעונית. היא הייתה הדבר הראשון שקניתי בניו-יורק. כשהגעתי לשם היא עלתה לי שלושה דולר בשוק פשפשים ומעולם לא עבדה. ניסיתי לתקן אותה כמה פעמים, ואפילו לקחתי אותה לחשמלאי, אבל בסוף ויתרתי על הרעיון שהיא תאיר - ואני מסתפקת בשימוש בה כפריט דקורטיבי. היא מאד צבעונית וכיפית והיא נותנת המון צבע לפינה שבה היא נמצאת".

 

ערך סנטימנטלי. המנורה הצבעונית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ערך סנטימנטלי. המנורה הצבעונית(צילום: ירון ברנר)

 

ויש עוד משהו מיוחד: המסדרון בבית מוביל לחדר הילדים ולחדר הרחצה. בקצה המסדרון תלוי ציור של בנה של טל, שצויר במיוחד על פי תמונה שלו.

 

שחזור מצויר של התמונה של הבן. משהו מיוחד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שחזור מצויר של התמונה של הבן. משהו מיוחד(צילום: ירון ברנר)
 

 

הפינה האהובה בבית: "קשה לי לבחור פינה אחת. אני מאד אוהבת את כל הבית, אבל אם אני חייבת לבחור אחת - זו תהיה פינת העבודה והסלון. אבל זה גם תלוי בזמן, במצב רוח ובמי שנמצא בבית".

 

פינת העבודה: פינה נוחה ונעימה, הנמצאת מתחת למדרגות וניתן לשבת לעבוד בה ועדיין להיות בקשר עם כל הבית. אלמנט חשוב בפינה זו הוא קולאז' התמונות התלוי על הקיר, שהולך וגדל כל הזמן. מאחורי כיסא העבודה ניצבים מדפי גבס המכילים אוסף ספרי קריאה.

 

פינת העבודה. צופה לכל הבית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פינת העבודה. צופה לכל הבית(צילום: ירון ברנר)

 

מדרגות העץ מובילות לקומה העליונה שבה נמצא חדר השינה של טל, חדר הרחצה ויציאה לגג קטן.

 

חדר שינה: בניגוד לשאר הבית, חדר השינה מאד בהיר ונקי. "אני מעדיפה חדר שינה שהוא פחות עמוס ויותר טהור, חדר שאפשר לברוח אליו ולנקות את הראש", מסבירה טל. כמו בשאר החדרים בבית, גם קירות חדר השינה צבועים בלבן ופרקט בהיר מכסה את הרצפה. לצד המיטה הגדולה עומדות שתי שידות עץ ועוד שידה גדולה עומדת בקיר הסמוך. השידות כולן נקנו בשוק הפשפשים. ממול המיטה עומד ארגז עץ ענק בסגנון תיבת מטמון שעליו מונחת הטלוויזיה. בחדר שתי מדרגות שמובילות לארון גדול.

 

חדר השינה. בהיר ונקי  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חדר השינה. בהיר ונקי (צילום: ירון ברנר)
 

 

טל השקיעה זמן ומאמץ רבים בהתאמת הבית לסגנון החיים ולנוחות שלה, ואולי זו הסיבה שהיא מתקשה לבחור את הפינה האהובה עליה בבית. שילובי הצבעים החמים והפריטים המיוחדים שנאספו מכל העולם, יוצרים יחד בית אקלקטי וייחודי המתאים לטל ולבנה. "הכי חשוב לי שהבית יחבק ויעטוף אותי, בגלל שזהו המקום שנותן לי אנרגיה לצאת בבוקר אל העולם, ומרגיע אותי בסוף יום ארוך כשאני חוזרת הביתה", היא מסכמת. וזו יכולה להיות פילוסופיית עיצוב לחיים.

 

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"


פורסם לראשונה 10/02/2012 12:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים